Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha nektek azt mindja anyutok,...

Ha nektek azt mindja anyutok, hogy "lett volna egy kistestvéred, de elvetettem", hogyan reagáltok? Mert én nem tudom, hogy mit mondjak neki.

Figyelt kérdés

8 éves lenne, ha nem olyan buta anyum... elvileg apum azt mondta neki, hogy nem tőle van a gyerek és már csak azért is elvetette. Akkor végülis nem is akarta...nem?

Aztán meg azt mondta, hogy mikor altatáshoz betolták meggondolta magát, de már csak arra emlékezett, hogy a szobában felébredt.

Miért mondta el akkor most?! Tudja, hogy mennyire szeretnék még egy testvért...

2015. aug. 24. 19:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

Felettem irja valaki hogy le lettel szavazva a valaszok. Persze mert a pro-abortusok felszavazzak aki azt irja, hogy a szulei dontese it nem erdekli, es leszavazzak azt, aki sajnalatat fejezi ki, hogy nem lett testvere.

A huzzal gumit meg nyilvan nem neked szol, ne legyel mar butus, hanem azoknak, akik itt szavazgatnak, meg varnak az abortuszra.

Azoknak akik keptelenek voltak valahogy vedekezni. (esetek 90%-a)

Van ismeros ugy jar abortuszra, mint az atlag magyar fogorvoshoz. Az utolso elott en mondtam neki hogy hasznaljanak gumit. De nem mert o gyereket akar. De mondom minek akarsz gyereket, ha elozo nap meg kiabalva veszekedtetek a paroddal es azon rettegsz hogy kiteszi a szurodet a lakasabol, ami mar 2x meg is tortent? Persze bekapta a legyet es el ks vetette... idezem "de a doki azt mondta ennyi abortusz utan kicsi az eselye hogy teherbeessek es majd segitseg kell" mondom a kicsi az eselye nem egyenlo azzal hogy lehetetlen. Hat ja igen... :(

Gratulalok az ilyen embereknek ilyen felfogassal, butak mind.

2015. aug. 25. 16:30
 22/35 anonim ***** válasza:
58%
"Gratulalok az ilyen embereknek ilyen felfogassal, butak mind." - ja, nyilván csak te vagy az okos...:)
2015. aug. 25. 16:33
 23/35 anonim ***** válasza:
0%

Valoban sok az idom, nem unalmas az eletem, koszonom a szemelyeskedest. Ha ennyire erdekel a maganeletem jol elek, azert van idom itt kommentelgetni.

1/ kevered a szezont a fazonnal. En annyit allitok, ami teny is az itteni valaszok alapjan, hogy egy ABORTUSZ NEM CSAK AZ "ANYARA" VAN HATASSAL

2/ nagyon vicces az ovszergyari teruleti kepviselo komment, teged is ismerlek, te vagy a kotonellenes kommentelo. :D Csak annyira probalok ravilagitani, hogy ha FELELOSSEGTELJESEN vedekeznenek az emberek sokkal kevesebb abortuszra lenne szukseg. Sajat maguk ellen csinaljak az egeszet.

Erre a kerdesre valaszoljatok kerlek:

MIERT olyan nehez egy kotont felhuzni a pasi farkara szex elott?

Vagy ha nem szereted az ovszert (mint vicces pajtasunk itt) akkor miert nem hasznalsz valami mad fogamzasgatlo eszkozt? MIERT SZEXELTEL VEDEKEZES NELKUL?

Nekem az a fura, hogy meg a kaparastol valo felelem de veszi ra az embereket arra, hogy odafigyeljenek a vedekezesre. Ennyire bennetek van a vagy, a hev, vagy mi?

2015. aug. 25. 16:37
 24/35 anonim ***** válasza:
53%

21, te sem vagy százas. Mi jogon butusozol le engem?

Arra akartam rávilágítani, hogy hiába ordibál itt a fogyatékos, hogy mindenki huzzon gumit, mert attól pl az én testvérem nem jön vissza! De biztosan én vagyok a buta. És én itt lezártam.

2015. aug. 25. 16:37
 25/35 anonim ***** válasza:
0%

24. te fogyatekosoztal le eloszor mar megbocsajts.

Azt ertsd mar meg, hogy a ketto ket kulon dolog;

1/ a testvered nem fog visszajonni ha anyadek kotont huznak vagy madkepp vedekeznek, csak latszik, hogy az abortusz masra is hatassal van, ahogy itt irtak masok is: rossz volt egyedul felnoni, jo lett volna ha lett volna egy testerem. Es mivel uton volt mar, biztosan jobban elgondolkodik az ember azon milyen is lett volna az a testver -> a magzat elvetetese nem csak az anyara van hatassal

2/ azert kiabalok, hogy huzzanak gumit, mert akkor talan par fejbe eljut, hogy ha gumit huznak, nem kell kesobb kapartatni es 1-2 ember talan megjegyzi egy-egt ilyen bunko kommentem utan, hogy he hat nem vagyok en hulye, valahogy veddkezni kene, ha mar szexelunk, igaza van annak a bunko nonek gyakorin.

3/ es igen, az ismerosom egy buta no, es hot halal buta, akinek egy tyuknyi esze sincsen, hogy miert azt mar leirtam fent. Kerulom is, es nem csak ebben buta, ez csak elmondja, hogy korulbelul mennyire tud gondolkodni a no... semennyire. Az ilyen felelotlen embert, akit kulon figyelmeztetunk is erre elore es megse tesz ellene, illetve mar a sokadik abortuszan jart kb. 3-4. azt hagy hivjam mar butanak, mert szerintem totalisan kimeriti a viselkedese a buta es felelotlen fogalmakat.

2015. aug. 25. 16:47
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

Khmmm... a 2. pontod kissé pont fordítva működik... az elgondolkodtató gondolatok, halkan, nyugodtan, értelmes érvekkel szoktak elhangzani... az ordibálás, felszólító mód, és hasonlók zsigeri elutasítást váltanak ki, természetesen. Ugye hatás-ellenhatás.

Ha valakinek igaza van, azt onnan tudni, hogy nem mondatokat szajkóz, hanem képes értelmes érvelésre...

(ugye, ezen meg most kapásból fennakadtál, mert akinek nincs testvére, annak mindegy, hogy óvszer, szüzességi fogadalom, vagy abortusz miatt nincs...)

2015. aug. 25. 17:02
 27/35 anonim ***** válasza:
0%

26. kerlek vedd mar kulon a ket dolgot. Igen, ebben egyetertunk, hogy ha vedekeztek volna a szulok, akkor igy se ugyse lett volna a testvere.

Itt azt probalon hangsulyozni, hogy az abortusz nem csak az anyara tartozik. Az o dontese sok mas emberre is hatassal van. Mar leirtam egyszer, leirom meg egyszer.

A netes etikettel ellentetben, nem ordibalasnak szanom a caps lockot, hanem kiemelesnek. Itt nincs nagyobb betutipus, mas szin. Hat ezzel probalom kiemelni.

De amugy ugy erzem tok felesleges barmit is mondanom. Nagy hatasa nem lesz. Orulok, ha par no, tini esetleg olvasta a kommentemet es emiatt legkozelebb eszebe fog jutni, hogy vedekezzen szexualis egyuttletkor vagy ha kiszakad a gumi 72 oras tablettaert kell menni a nogyogyaszatra es igy egy kellemetlen kaparastol menekul meg.

De ahogy elnezem, meg mindig sok az elharcos, aki minden abortuszt ellenzot egybol ellensegnek vesz, holott szerintem igaz teny amit szajkozni probalunk es mindenkinek jobb lenne: VEDEKEZZETEK! es akkor nincs kaparas, siras, csak oromteli, gondtalan egyuttlet. ;) ;)

Miert baj ha ezt tizmillioszor leirjuk? Mert tizmillioszor le kell meg mindig sajnos. Mert jonnek a nekem semmi kozom mas eletehez valaszok. Nincs is, en csak tanacsot adok, ami neki is jo lenne...

Sajnos ilyenkor ugy erzem, hogy jobb is lenne abbahagyni, feladni a sok segelyezervezetrol szott almaimat, amik prevencioval, megelozessel, oktatassal kapcsolatosak es egyszerbb lenne csak sajat magammal es a csaladommal foglalkozni meg a jovo evi Maldiv uttal, mint probalni oktatni az embereket a sajat erdekukben. Nem az enyemben, mert nekem tok mindegy, hogy az ismerosomet is pl. 3-4x kapartak, hanem az o erdekukben. Mert talan egyszer eljutunk arra a pontra, hogy nem kell felesleges, megelozheto terhessegeket megszakitani.

ui.: a most kiemelt kerdes az enyem. Amik ott vannak valaszok, ott pl. joparat jogos abortusznak gondolok: a pasija levette a gumit, tudta nelkul beleevezett, vagy lentebb a sztori ahol a lany nem emlekszik az estebol par orara es varandos, tipikus diszkodrog sztori, valaki elkabitotta es megeroszakolta, az ilyeneknel jogosnak itelem meg az abortuszt es tamogatom a dontest.

2015. aug. 25. 17:39
 28/35 anonim ***** válasza:
71%

"Itt azt probalon hangsulyozni, hogy az abortusz nem csak az anyara tartozik. Az o dontese sok mas emberre is hatassal van. Mar leirtam egyszer, leirom meg egyszer." - látod kérlek, ez igaz... csak az a helyzet, hogy a másik irányú döntésre, a terhesség megtartására ez még fokozottabban igaz... ugye?

És akkor el is értünk oda, hogy a magzatvédők milyen alapon agitálják a nőt a terhesség megtartására, amikor ezzel még jelentősebben avatkoznak be egy szűk, de akár tágabb család minden tagjának életébe... a megtartás melletti döntés ugyanúgy kihat az ember párjára, az esetleges gyerekeikre (ha már vannak), de akár a nagyszülőkre-testvérekre is...

Ennél a kérdésnél épp azok panaszkodtak, akik szerettek volna testvért, de nem lett nekik... (ismerem a problémát, magam is egyke vagyok)... más kérdéseknél meg megtalálod azok panaszait, akiknek az befolyásolta az életéét, hogy a nő egymaga a megtartás mellett döntött végül...

2015. aug. 25. 18:03
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

1. Nagyon elszomorítana. Azt hiszem, gyújtanék érte egy kis mécsest és elmondanék érte egy imát.

2. Szeretem az anyukámat és ezen egy abortusz sem tudna változtatni. Megkérdezném, el tudja-e mondani miért tette, mert szeretném hallani a történetét. Ha viszont nem akarja elmesélni, akkor nem erőltetném.

2015. aug. 25. 20:12
 30/35 anonim ***** válasza:

28. ugyes, egesz jo erv! Tetszik.

1/ Ugy tudom szolasszabadsag van, es sajat velemeny kinyilvanitasaert meg nem akasztanak jelenleg. Ez mind sajat velemeny. Ha valaki ugymond "megmondja" a masiknak o mit gondol, mit kene tennie, az csak egy velemeny a sokmillio tobbi komment kozul. A kerdezonek sajat szive joga, hogy megfogadja vagy elveti azt. Ilyen alapbol a sok pro-abortuszos meg milyen jogon agital abortuszra? Pro es kontra. Ezt az ervet is meg lehet forditani. Mindket csoport kinyilvanitja a velemenyet, ennyi. Egyiket se kotelezo megfogadni, es senki nem tart fegyvert egy kerdezo fejehez se hogy a) tarts meg a babat b) vetesd el. Ezek csak velemenyek totalisan kivulallo emberektol. A dontes meg mindig a kerdezo kezeben van.

2/ Egy szoval se mondtam, hogy a magzat megtartasa nem lenne hatassal masra.

A magzat megszuletese es nem megszuletese ugyanugy hatassal van nem csak az anyara, hanem a kornyezetere. Ezert tartom rossz ervnek azt, hogy az anya teste az csak az o dontese, szerintem a parjara, a gyerekeire is tartozna ez a dolog, habar teny, ha az anya nem akarja a gyereket, akkor mar eleg veszett ugy.

Es itt ujra visszaterek a miert nem vedekezik az, aki nem akar gyereket alapproblemahoz. Mert barhova is lyukadunk ki az abortusz erkolcsi kerdesei megvitatasa soran vegsosoron mindig is egy alapproblema van: miert nem vedekeztek azok, akik nem akarnak gyereket?

Mert akik vedekeztek es megis becsuszott ott nem vitatom az erkolcsoket, illetve a mentalis kepessegeket. Itt arrol van szo reszemrol, hogy keptelen vagyok felfogni, hogy miert nem lehet jobban vigyazni, es miert szexelnek meg mindig olyan sokan felelotlenul.

2015. aug. 25. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!