Ti mit tennétek a helyemben?
Abortuszellenesként írom:sajnos így nem tartanám meg...
Figyelembe véve téged és a férjedet is.
Igazából nem értem, hogy miért tetted fel a kérdést.
Látszólag elég eldöntött a dolog, inkább megerősítést vársz, mint tanácsot. Egy oldalon keresztül csak azt sorolod, hogy miért NEM tudod megtartani. Ha így érzed, akkor ne tartsd meg. Nem nekünk kell a felelősséget vállalni sem egy abortuszért, sem egy gyerekért, csak is neked.
A terhességmegszakítás kérelméhez pedig bizonyított terhesség kell.
A mostani terhességem nem ciklus szerint fogant nekem és az orvos a leletek alapján mondta nekem, hogy 3 hetes lehet a baba. Amúgy tudom, hogy hivatalosan 3-2 hetes terhesség nincs, mert ciklus első napjától számolják a terhességet!
Amúgy kérdező nem tudom mit tennék. Vallószínűleg nem tartanám meg, hiszen a meglévő gyerekekre gondolnák.
Véleményem szerint, bár sokan ezért lehet rosszallóan gondolnak majd rám, de én a helyedben megtartanám a gyermeket. Komolyan kétségbe lehetsz esve, ha úgy érezted, kérdéseidre itt fogod a választ megtalálni.
Megmondom őszintén: még sosem voltam ilyen helyzetben, és beleérezni sem tudhatok teljesen, de a következő gondolatok jutottak eszembe:
Azt látom, hogy az abortusz melletti érveléseid mögött valójában a lelkiismereted szól hozzád. A szíved mélyén érzed, hogy ezt a babát helyes döntés szerint meg kellene tartanod, és ezt próbálod észérvekkel ellensúlyozni.
Ahol 3 baba nevelkedik, ott még plusz egy nem biztos, hogy olyan terhet ró rád, mint ahogyan most képes vagy megítélni.
Nem tudod, hogy mit hoz a jövő a számodra, és lehet, hogy a sors, Isten, vagy hívjuk, ahogy szeretnénk, meg fogja nektek adni a lehetőséget arra, hogy mindenetek meglegyen ennek a gyermeknek a felnevelésére.
Minden gyermeki életnek célja van, és ezt a célt, bár még most nem látod, biztosan nem véletlen, hogy megfogant a pici.
Mivel szerintem lelked mélyén érzed a helyes döntést, tudod azt is, hogy egy ilyen döntés következményekkel fog járni további életedre.
Biztosan el tudod majd feledni örökre ezt a gyermeket, aki most élni akar, hogy később szerethessen?
Három gyermekes anyaként biztosan tudod, hogy a gyermeknevelés a nehézségeken túlmutató szeretettel tölti el a szívünket.
Kívánom neked, hogy a gondok közepette tisztán láss, és ne hozz olyan döntést, aminek következményeként lelkiismereted talán sosem fog hagyni nyugodni.
Mivel abortusz ellenesnek tartod magad, mindig eszedben lenne: "Mi lett volna ha..." Most ennyi idős lenne, ha megtartottam volna..." Stb.
Nem az volt a célom, hogy okoskodjam, és hogy bűntudatot ébresszek.
Kívánok minden jót neked!
Szia Kérdező!
Bocsi, kicsit zavaros a kép.
Azt írod, hogy hurok mellett vagy terhes, és három hetes... Mit mond az uh? Jó helyen van az a hurok? Ha jó helyen van, akkor nem fog megmaradni a babád... Hogy hogy csak három hetes vagy? A menzesztől számított harmadik hétbe vagy, vagy ezt hogy értik? Bocsi, hogy ilyet kérdezek. A babára való felkészülést pedig azért nem értem, hisz ha 3 hónapos a pici, akkor gyakorlatilag mindenetek meg van a következő baba fogadására. Nem? Tudod, ez úgy van, hogy nekem 9 gyerkőcöm van, és nem a babák fogadásával volt soha a gondom, hanem a suli kezdés, ovi kezdés, de inkább a már kamaszok a jelenlegi gond, hiszen ha jól értem van fiad is, lányod is. Nos, ha a fiúk ruháit hordja a kislány, semmi gond nem szokott belőle lenni, ha pedig fiú, akkor ha jól értem van kettő is, bár én soha nem csináltam ebből gondot amíg babák voltak. 5 lányom, és 4 fiam van, de a fiúkra is simán ráadtam a piros rugit, vagy otthon a rózsaszín ingecskét...
A két jelenleg úgy mond nagyobb kicsi pedig addig még sokat nől, és ha még is kocsiba szorul a kisebbik nagy, még mindig lehet hordozni. Ha megtartod a babádat, és a hordozást választod, megtanítalak hordozni, és még egy kendőt is adok, ha nem tudnátok esetleg megvenni, bár a jófogáson már 3 4 ezer forintért lehet kapni, és az jó a gyereknek 4 5 éves koráig is akár. Az én pici lányom aki a kilencedik, négy éves lesz március 19-én, és még mindig ha hosszú távra indulunk, jön szépen a kendőbe, és viszem a hátamon.
Pelenkát pedig nagyon sok helyen pl Valéria u. 1 30 forintos darab áron be lehet szerezni. Törlőkendő helyett pedig lehet bevizezett pelust magunkkal vinni, és sorolhatnám.
Nézd, én nem vetetném el a babát, bár szerintem erre nem is lesz szükséged, mert 90 százalékban biztos vagyok benne, hogy nem fog megmaradni szegény a hurok mellett...
Vigyázz magatokra!
A tanfolyamot pedig szerintem azért csak kezdd el, a fent leírtak miatt...
Ha pedig még is megmarad a baba, akkor ha másképp nem megy, akkor majd lefejed neki a tejet, vagy tápszert adtok neki azokon a napokon.
De mondom, szerintem nem fog megmaradni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!