Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tennetek ha egyedülálló,...

Mit tennetek ha egyedülálló, kétgyermekes anyakent terhesek lennetek?

Figyelt kérdés
A megélhetés elég nehéz a gyerektartas kevés a két gyerek után amit a volt férj fizet. A terhesség nem volt tervezett védekezés mellett történt. A magzat apja sem örül neki. Mi a helyes döntés ilyen esetben? Megtartani és a három gyerekkel a teljes anyagi csődbe jutni, mert a napi etkezesuk sem lesz biztosítva? Vagy abortuszra menni? Örökbeadast felesleges írnotok. Nem abortuszellenesek valaszara vagyok kíváncsi hanem olyan emberekere akik hasonló helyzetben vannak.
2015. jan. 29. 18:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%
ab. ellenes vagyok, de azt hiszem, a helyedben én is elvetetném. Bàr biztosan nehéz lenne. Ép elmével az örökbeadàst sem bìrnàm, bàr biztosan az ab. utàn is elkelne szakember segìtsége.
2015. jan. 29. 20:53
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
Én ismerek egy családot (legjobb barátnőm a nagylány), 7-en nőttek fel egy egyszobás(!!!) lakásban, egy saját ágya nem volt...tanulni nem tudott, mert segítenie kellett a kicsik körül, plusz állandó sírás, zaj...csodáltam, hogy nem bolondult meg...persze elmenekült otthonról, amint tudott. Igen is a felelős szülőknek tekinettel kell lenniük a már meglévő gyermekeikre és nem az ő kárukra szülni.
2015. jan. 29. 22:06
 13/21 anonim ***** válasza:
33%

Nem élünk rózsás körülmények között mi sem, van elképzelésem arról, hogy milyen lehet egy kétgyermekes, egyedülálló anyának. De mitől jobb döntés elvetetni azt a gyereket ahelyett hogy megszülné és örökbe adná?

Van egy erkölcsi vetülete is a dolognak. Mindenkinek a szempontját szem előtt tartja mindenki, kivéve az emberkezdeményét.

Nem leszek népszerű ezzel a megjegyzéssel, de szögezzük már le:

Adva van három (!) ártatlan gyerek, meg három felelőtlen felnőtt. A két gyerek apja menjen a fenébe, ha éhkoppon tartja a családját. A másikkal nagy hiba volt kapcsolatba kerülni, ha zavarják a "következmények". (Nem is értem az anya ilyen fokú felelőtlenségét.) És adva van az anya, aki ide jött erkölcsi támogatást kérni az abortuszhoz. 99%-ban meg is kapta és valószínűleg meg is teszi. De azt magyarázza már meg valaki, hogy a puszta önzésen túl mi indokolja, hogy ne szülje meg a gyereket és adja örökbe? Mert ciki? Mert fájni fog? És? Megcsinálták azt a gyereket, tessék az ő szempontjából is mérlegelni a dolgot. (Jöhetnek a piros pacsik.)

2015. jan. 30. 10:40
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

Az orokbeadas ja, rohadtul egyszeru. Csak nezz szet ezen az oldalon, hogy lesz*rjak magasrol az orokbeado anyukat, egesz eleten keresztul erheti ot megvetes a tarsadalomtol, de meg a gyerektol is, aki a kesobbiekben lehet felkeresi.

Bar idaig sem jutnak el sokan, mert inkabb meg is csak megtartjak, es nevelik nyomorban.

Jo hulyek vagytok, ha szerintetek mindegy milyen elet korulmenyek kozott no fel a gyermek, a masik kettonek szinten a karara.

Csinald meg te, utana osztogass azt a fene nagy okos tanacsaidat

2015. jan. 30. 11:03
 15/21 anonim ***** válasza:
84%
A meglévő gyerekek érdekében mondom hogy abortusz. 13. A kérdező leírta hogy az örökbe adás nem opció. Ha terhesen nem tud dolgozni, a gyerekeket nem tudja ellátni akkor a két gyerek gyerekotthonba vagy nevelőszülőkhöz kerülhet.
2015. jan. 30. 11:06
 16/21 anonim ***** válasza:
85%
Hasonló helyzetben voltam, elvetettem... Ez volt a "felelős" döntés... Az volt az első abortuszom, de az utolsó is, az biztos... Örökbe adni nem tudtam volna, ha már megtartottam volna. Viszont ha megtartottam volna apja se lett volna és nem lett volna egyszerű az élete/életünk... Van egy gyermekem, szeretnék még egyet, esetleg kettőt, de mint kiderült nagyon nem megfelelő embertől fogant a magzat, akit elvetettem... Sajnálom, hogy így kellett döntenem, azt hittem velem ilyen soha nem történhet... és mégis... Ha lesz olyan férfi az életemben, akinek szívesen szülnék, és aki szívesen vállalna velem gyermeket és tudjuk biztosítani a megfelelő körülményeket, akkor habozás nélkül megtartom/tartjuk. Nagyon remélem, hogy lesz még rá lehetőségem.
2015. jan. 30. 13:52
 17/21 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező!

Két dolgot kell megvizsgálni ebben az esetben.

1. Te hogy érzed a szíved mélyén, szeretnéd-e ezt a babát megtartani, illetve fel tudod-e dolgozni ha elveteted?

Ha szeretnéd megtartani, akkor feketén-fehéren a második pont:

2. Kőkeményen számokkal alátámasztva kell összeírni, mennyiből éltek most, és mennyiből élnétek a 3 gyerekkel.

Tudod, én egy 3 gyerekes családanya vagyok, és az az igazság, hogy jelenleg jobban "megéri" 3 gyereket nevelni, mint kettőt. És most ne pontozzatok le, mi sem azért vállaltunk harmadikat (mint egyes népcsoportbeliek), de a tény az tény, a nagycsaládosoknak most több a juttatás, adókedvezmény, családi pótlék stb.

Jelenleg dolgozol, munkaviszonyod van? Mert akkor gyed.re vagy jogosult, és a gyermekek után járó adókedvezmény ugrásszerűen megnő, lehet több lesz a gyed-ed mint most a fizetésed. A családi pótlék a kétszeresére nő. Egyedülálló szülőként emelt családit kapsz, ha szülni fogsz, valószínű hogy az egy főre jutótok alapján gyermekvédelmi kedvezményre is számíthatsz, akkor ingyenes a gyerekeknek a térítési díj az oviban, suliban, és évente kétszer Erzsébet utalvány 5800 Ft/gyerek jár.

Szóval ezek a piszkos anyagiak, érdemes kiszámolni mindent előre, és akkor meglátod mennyi az annyi, lehet hogy több lenne mint most. Ja és a 3. gyereknek is jár a tartásdíj, ez van.

Először vizsgáld meg, hogy anyagi csőd lenne-e vagy mégsem. Az alapján dönts.

Ha nem lenne mit enni, én úgy gondolom, hogy akkor most sincs mit, akkor a két gyerek most is nélkülözik. De gondolom nem így van. De hidd el, sajnos ilyen a világ most, két gyereknél fizethetsz mindenfele, 3 után meg jönnek a kedvezmények.

Ha én lennék a te helyedben, biztos nagyon kétségbe lennék esve, mert én minden áron szeretném a babát, még akkor is ha apuka nem szeretné, de én is csak akkor tartanám meg, ha úgy látom el tudnám tartani tisztességgel a testvéreivel együtt! Ezért mindennek utánajárnék és pontosan kiszámolnám, mennyiből fogunk abban az esetben élni, és meg lehet-e annyiból élni!

2015. jan. 30. 13:56
 18/21 anonim ***** válasza:
5%
Döntöttél?
2015. jan. 30. 14:41
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
A 3.gyerek után is ugyanugy jár a támogatás mint a másik kettő után.smit kapsz rá abbol megtudod azért venni ami kell neki pelzs meg ilyenek(leg is én megtudom belöle venni prdig nem gagyit használok)de gondolom akkor már most is éhezik a másik két gyerek mindegy van e harmadik.te eldöntötted amugy itt meg csak biztatast vartal amit megkaptál meg hogy nyugodt lelkiismereteddel vetethesd el mert mások szerint ez a helyes.én tudnék mesélni hogy miken mentem keresztűl és most is nehéz helyzetben vagyunk átmenetileg...van egy fiam és 18 hetes terhes vagyok.az apa tuti nem vállalja???de viszont sztem ha egyáltalán nem akarod akkor ne csak az anyagiakra fogd.pedig te nem akarod ugyhogy tudod mit kell tenned...én tuti nem biztatlak de nem is itéllek el.csak magadra és a szívedre hallgass.egyébként meg semmit nem tudunk rolad meg a családodról!igy nem is lehet 100%-osan jo tanácsot adni!!!
2015. jan. 31. 20:28
 20/21 anonim ***** válasza:
89%
A TE helyzetedben elvetetném....az enyémben(bár nem kettő,hanem 3 gyerekem van)megtartanám.A lakhatás,az anyagi, a "jövőkép" megengedné,akár egyedül is.Dönts reálisan!
2015. febr. 1. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!