Mit tennetek ha egyedülálló, kétgyermekes anyakent terhesek lennetek?
Nem élünk rózsás körülmények között mi sem, van elképzelésem arról, hogy milyen lehet egy kétgyermekes, egyedülálló anyának. De mitől jobb döntés elvetetni azt a gyereket ahelyett hogy megszülné és örökbe adná?
Van egy erkölcsi vetülete is a dolognak. Mindenkinek a szempontját szem előtt tartja mindenki, kivéve az emberkezdeményét.
Nem leszek népszerű ezzel a megjegyzéssel, de szögezzük már le:
Adva van három (!) ártatlan gyerek, meg három felelőtlen felnőtt. A két gyerek apja menjen a fenébe, ha éhkoppon tartja a családját. A másikkal nagy hiba volt kapcsolatba kerülni, ha zavarják a "következmények". (Nem is értem az anya ilyen fokú felelőtlenségét.) És adva van az anya, aki ide jött erkölcsi támogatást kérni az abortuszhoz. 99%-ban meg is kapta és valószínűleg meg is teszi. De azt magyarázza már meg valaki, hogy a puszta önzésen túl mi indokolja, hogy ne szülje meg a gyereket és adja örökbe? Mert ciki? Mert fájni fog? És? Megcsinálták azt a gyereket, tessék az ő szempontjából is mérlegelni a dolgot. (Jöhetnek a piros pacsik.)
Az orokbeadas ja, rohadtul egyszeru. Csak nezz szet ezen az oldalon, hogy lesz*rjak magasrol az orokbeado anyukat, egesz eleten keresztul erheti ot megvetes a tarsadalomtol, de meg a gyerektol is, aki a kesobbiekben lehet felkeresi.
Bar idaig sem jutnak el sokan, mert inkabb meg is csak megtartjak, es nevelik nyomorban.
Jo hulyek vagytok, ha szerintetek mindegy milyen elet korulmenyek kozott no fel a gyermek, a masik kettonek szinten a karara.
Csinald meg te, utana osztogass azt a fene nagy okos tanacsaidat
Kedves kérdező!
Két dolgot kell megvizsgálni ebben az esetben.
1. Te hogy érzed a szíved mélyén, szeretnéd-e ezt a babát megtartani, illetve fel tudod-e dolgozni ha elveteted?
Ha szeretnéd megtartani, akkor feketén-fehéren a második pont:
2. Kőkeményen számokkal alátámasztva kell összeírni, mennyiből éltek most, és mennyiből élnétek a 3 gyerekkel.
Tudod, én egy 3 gyerekes családanya vagyok, és az az igazság, hogy jelenleg jobban "megéri" 3 gyereket nevelni, mint kettőt. És most ne pontozzatok le, mi sem azért vállaltunk harmadikat (mint egyes népcsoportbeliek), de a tény az tény, a nagycsaládosoknak most több a juttatás, adókedvezmény, családi pótlék stb.
Jelenleg dolgozol, munkaviszonyod van? Mert akkor gyed.re vagy jogosult, és a gyermekek után járó adókedvezmény ugrásszerűen megnő, lehet több lesz a gyed-ed mint most a fizetésed. A családi pótlék a kétszeresére nő. Egyedülálló szülőként emelt családit kapsz, ha szülni fogsz, valószínű hogy az egy főre jutótok alapján gyermekvédelmi kedvezményre is számíthatsz, akkor ingyenes a gyerekeknek a térítési díj az oviban, suliban, és évente kétszer Erzsébet utalvány 5800 Ft/gyerek jár.
Szóval ezek a piszkos anyagiak, érdemes kiszámolni mindent előre, és akkor meglátod mennyi az annyi, lehet hogy több lenne mint most. Ja és a 3. gyereknek is jár a tartásdíj, ez van.
Először vizsgáld meg, hogy anyagi csőd lenne-e vagy mégsem. Az alapján dönts.
Ha nem lenne mit enni, én úgy gondolom, hogy akkor most sincs mit, akkor a két gyerek most is nélkülözik. De gondolom nem így van. De hidd el, sajnos ilyen a világ most, két gyereknél fizethetsz mindenfele, 3 után meg jönnek a kedvezmények.
Ha én lennék a te helyedben, biztos nagyon kétségbe lennék esve, mert én minden áron szeretném a babát, még akkor is ha apuka nem szeretné, de én is csak akkor tartanám meg, ha úgy látom el tudnám tartani tisztességgel a testvéreivel együtt! Ezért mindennek utánajárnék és pontosan kiszámolnám, mennyiből fogunk abban az esetben élni, és meg lehet-e annyiból élni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!