Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Milyen okból ítéled vagy nem...

Milyen okból ítéled vagy nem ítéled el az abortuszt?

Figyelt kérdés
Konkrétan milyen okok, helyzetek amikor elítéled vagy nem? Az abortuszhoz való hozzáállásod személyes okok miatt alakult ki? Gondolok itt arra hogy pl. egy nő nem esik teherbe, vagy épp ellenkezőleg nagycsaládos. Gyerekkel vagy gyerektelenül másképp álltál a kérdéshez?
2015. jan. 14. 12:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A barátnőd elvetélt. Ne keverjük össze a szezont a fazonnal.

Ha a gyerek örököl, ahoz senki nem nyúlhat.

Nagyapám üvöltött, könyörgött hogy vessenek véget a szenvedéseinek. Ehelyett még egy évig morfiumozták, ami az utolsó nyolc hónapban semmit sem ért.

A szülés veszélyes. Sokkal inkább mint egy abortusz.

Társadalmi szempontból pedig a kis közösségek mélyen elitelik az örökbeadást. Mikor én voltam gyerek, pont akkor ment a balhé, mert a jószándékú szomszédnéni elmeselte a gyereknek, hogy van egy testvére, akit örökbeadtak.

Az a vicc, hogy itt az megy hogy milyen hálás lesz a gyerek ha örökbeadod, pár topikkal arrébb, ha egy örökbefogadott megkeresné a szülőanyját, mindenki osztja az észt, hogy eldobott magától, miért akarod tudni ki az.

Az én álláspontom az hogy lehetőség szerint kerülje el mindenki az abortuszt, denem tartom ggyilkosságnak.

2015. jan. 23. 04:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem elvetélt hanem elvetetette, csak a telefon átír szavakat.

Az elvetetes konkrét cselekmény akaratlagos, a példa csak fikció. A másik pedig ami ma is faj az egy hibás döntés amit mi ketten hoztunk. A kuu nagy orendelkezes miatt.

Ha egy magzat képes orokolni, megszületésetol függően tulajdont szerezni, akkor miért ne lenne neki is önrendelkezési joga?

2015. jan. 23. 10:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Az élet is veszélyes ilyen alapon, akkor inkább az abortusz? Amúgy veszélyt ha úgy erted hányan halnak meg abortusz közben vagy szülés közben lehet, de számszerűen bizonyított, hogy szövődmények terén es közvetett halálesetek számában az abortusz messze felülmúlja a szülést.

Gyáva ez a világ, fél ahhoz, hogy éljen! Esélyt se adsz az életnek, esélyed sincs az életre!

2015. jan. 23. 10:12
 14/14 minay ***** válasza:
Én úgy gondolom hogy isten ajándéka és becsüld meg mert ha a jó isten megáld egy babával akkor valószínű h kiválasztott téged sokan örülnének a nagy örömnek meg szerintem ez gyilkos ág ö
2015. márc. 7. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!