Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Milyen okból ítéled vagy nem...

Milyen okból ítéled vagy nem ítéled el az abortuszt?

Figyelt kérdés
Konkrétan milyen okok, helyzetek amikor elítéled vagy nem? Az abortuszhoz való hozzáállásod személyes okok miatt alakult ki? Gondolok itt arra hogy pl. egy nő nem esik teherbe, vagy épp ellenkezőleg nagycsaládos. Gyerekkel vagy gyerektelenül másképp álltál a kérdéshez?
2015. jan. 14. 12:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nincs jogom ítélkezni mások felett és nem is akarok. Abban az esetben, ha védekezés mellett/erőszak során/ferde éjszaka után/ megromlott anyagi vagy családi helyzet miatt teszi valaki számomra megérthető. Ha viszont csak felelőtlenségből azt nem nézem jó szemmel, de mindenkinek a maga dolga.
2015. jan. 14. 12:58
 2/14 anonim ***** válasza:

Én csak azt ítélem el, amikor valaki fogamzásgátlóként használja az abortuszt (mikor rendszeres vendég a nőgyógyászaton emiatt).

Van gyerekem, régebben se vélekedtem máshogy. Szeretnénk még gyermeket, de ha a helyzet úgy hozná, akkor én is mennék abortuszra.

2015. jan. 14. 12:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor van helye az abortusznak az én világnézetem szerint, ha az illető pár mindent megtett annak érdekében, hogy ne legyen gyerekük, mégis összejön. Ha nagy a gyanú, hogy a gyerek súlyos betegen születne, szintén elfogadhatónak tartom, mert nem látom jónak egy emberi lényt a biztos szenvedésre világra hozni.

Amikor elítélem, az a felelőtlen hozzáállás következményeként bekövetkezett terhesség esete. A ,,kicsit beteszem az elején", ,,időben kihúzom a végén", ,,ma ne húzzunk gumit, mert olyan illúzióromboló", ,,csak nem leszek terhes egy alkalomtól" és hasonló körülmények utáni abortuszt nagyon károsnak tartom, leginkább a nővel szemben, akinek a műtéttel járó testi és lelki megpróbáltatásokat viselnie kell.

2015. jan. 14. 13:01
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

A saját magammal szembeni hozzáállásom változott. Anno az volt a véleményem, hogy első terhességet nem vetetnék el, mert hátha úgy járok, hogy többet nem lehet.

Nem volt abortuszom, egyetlen tervezett terhességem volt. Mióta megvan a gyerek, már nem vagyok olyan biztos benne, hogy ha becsúszna egy terhesség, akkor elvetetném.

Másokkal szemben tényleg körülményfüggő. Ahogy írták, aki fogamzásgátlóként használja, azt én se tapsolom meg. De számos olyan élethelyzet van, amikor ez a döntés a kisebbik rossz.

2015. jan. 14. 13:02
 5/14 anonim ***** válasza:
Amikor még nem volt gyerekem, úgy gondoltam, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy ilyen helyzetbe ne kerüljek. De ha mégis, akkor az adott körülmények figyelembe vételével (egyedül maradnék, anyagiak, stb), bizony lehet ez a két rossz közül a kisebb. Mikor már megvolt az első gyerekünk a férjemmel, azt hangoztattam, hogy soha semmilyen körülmények között nem lennék rá képes. Most, hogy már van 3 gyerek, visszatértem ahhoz az állásponthoz, hogy bizony lehet, erre kényszerülnék, mert minden szempontból kimerült minden tartalék, nem csak anyagilag, lelkileg sem volnék képes végigcsinálni még egy bálna vagyok, semmire nincs erőm, minden úszik, ettől idegbeteg vagyok, szülés után ugyanez pepitában, nem is sorolom tovább. Már nem ítélkezem olyan könnyen mások felett ez ügyben, kivéve a "törzsvásárlókat", az egész más helyzet.
2015. jan. 14. 13:53
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem szeretném az "ítélkezés" szót használni, senki felett sem ítélkezem. Egyszerűen leírom a véleményemet, és a kérdéseidre a válaszaimat.

Nem pártolom az abortálást

- hitbeli meggyőződés miatt

- vallástól függetlenül is hiszek az élet védelmében

- kiskoromban így halt meg egy testvérem, és ez a tény, valamint a körülményei a mai napig iszonyú hatással van rám, rengeteg rossz dolgot visszavezetek rá, ami aztán az életemben történt. Azt mondom, ha egy anya abortálja valamelyik gyerekét, a többinek NE mondja el soha! Gyerekkorban legalábbis semmiképpen.

Gyermektelenül, és most, három gyermek után is ugyanúgy állok a kérdéshez. Engem egyébként megpróbált az élet, mert egyik magzatomról megkérdezte az orvos, hogy nem akarnánk-e inkább abortáltatni súlyos betegség miatt, de gondolkodás nélkül nemet mondtunk. A baja végül a jóslatokkal ellentétben nem bizonyult súlyosnak, és mára egészséges kisgyerek.

Még annyit, hogy én két barátnőmet is vigasztaltam az abortusza után, ítélkezés nélkül végighallgattam és biztattam őket. Abortusz előtt levő barátnőmnek azonban sosem mondanám, hogy csinálja, inkább megkérném, hogy ne velem beszéljen erről... tekintettel vagyok mindenkire, de hadd várjam el ugyanezt, ha egyszer nekem is fáj a téma, és rendíthetetlen a meggyőződésem. Ez van.

2015. jan. 14. 14:05
 7/14 anonim válasza:
Alapvetően nem ítélek el senkit miatta, ez mindenkinek a saját döntése. Azért nem ítélek el senkit miatta, mert aki egyszer ment, annak nyilván jó oka volt rá. (Fiatal volt, anyagi körülményei nem engedték a gyerekvállalást, nemi erőszak történt, stb.). Az ilyenek szerintem utána már extrán odafigyelnek a védekezésre. Az olyanok meg, akik rendszeresen abortuszra járnak, azok meg szimplán hülyék, hiszen a saját egészségüket kockáztatják minden alkalommal.
2015. jan. 14. 15:27
 8/14 anonim ***** válasza:

Egyetlen rossz döntés miatt nem ítélek el senkit, gondolok itt a megszakításos módszer használóira, vagy akár a felelőtlenekre.

De!

Amikor valaki "törzsvásárló", hogy az előttem lévő szóhasználatávak éljek, azt nagyon is elítélem.

Sajnos van ilyen a környezetemben. A gumi derogál, a bogyót vagy szedi, vagy nem, öt gyerek, sír a szájuk hogy semmire sincs pénz, anyuka meg a múlt héten végeztette a negyedik abortuszát. Csak azért nem szüli meg őket, mert az orvosa beijesztette hogy a hatodik császár az életébe kerülhet.

Na ezt minden szempontból elítélem.

2015. jan. 15. 12:29
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem, mi értelme van ellenkezni, meg elítélni azt, akinek abortusza volt!

Ha volt, akkor azért ítélik el, ha meg nem volt, és nem tudja eltartani a gyereket, azért ba**tatják!

De az ilyen embereknek is kb annyi eszük van, mint akik le nácizzák a Jobbikot! Mert ők szánalmas hazaárulók, akik szeretik, hogy a cigányság a mi adónkból él(Nincs tisztelet a kivételnek cigány=cigány)!

2015. jan. 15. 19:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Veszélyes, természetellenes. Lehet többet nm lehet gyermeked, masik godolj bele, ha anno anyukad teged skippel. Lehet egy Einseint ölsz meg. Amúgy meg megakarnak minket, hogy önrendelkezünk, meg blabla, csak hogy befolyásoljanak. Önrendelkezés, egyenjogúság? Hol? A gyereket meg szülni, és szépen oda lehet adni olyannak aki felneveli. És csókolom. Akkor ha megölöd kísérteni fog életed vegéig. Egyik barátnőnk bár most van kettő kislánya, még mindig megsirattja az 18 évvel ezelőtt elvetett ikreit. Mindig ott lesznek. Nem kell semmiről lemondanod, add oda másnak. Senki nem fog elítélni, azok a hule feministák, egy kiskutya eleteert jobban kuzdenek, egy szuletendo babat meg ellensegnek tekintenek, mint az onrendelkezésüket.

Nem Isten fog buntetni hanem a sajat lelked, en mondom ezt aki mindenkinek a szabadsaga mellett kiallok, a magzat is egy ember, aki olyan hulye volt, hogy hagyta magat megetetni azzal a maszlaggal, hogy szdadon donthetsz a jovod eleterol.

De jogi alapja sem tobb, Gizi teherbe esik. Zolitól, aki igen gazdag, Gizi sem szegény, nagyon is szereti a pénzt. zoli meghal egy autóbalesetbe. Ha a gyerek megszületik, a vagyont ő örökli, ha elveteti gizi a magzatot, övé a vagyon. Gizi elveteti a gyereket, arra hivatkozva, hogy o onrendelkezo no, akinek az eletet csak megkeseritene a gyermek, mert ismerkedni se tudna.

Igen ám, de ha Gizi megszülné akkor a gyermek a vagyonabol egyeb rokon is felnevelne, de le is mondhatna rola.

Ellenben az abortusszal viszont Gizi méggazdagabb lenne.

Miez ha nem anyagi érdek? De ha vagyon nincs, akkor is mi ad felhatalmazást, hogy gyilkoljunk? A szemelyes szabadsagunk, és onrendelkezesunk? Ez ok a gyilkossagra?

Ellentettje megoregszel, nem te hanem a csaladod kapcsoltat majd le a geprol, mikozben( tegyuk fel te elni akarnal, de betegseged miatt nem tudnad kifejezni, kerlek gondolj bele, ne mai fejjel, hogy biztos nem akarnék élni, az életösztön kivéve a suicid hajlamuakat-de még azoknál is óriási,csak sokszor már késő ) élni akarsz. De mondjuk a busas vagyonodhoz egybol hozzajuthatnak, vagy azt mondjak, hogy hat neki könnyebb lesz.DE MAJD AKKOR NEKIK LESZ KONNYEBB, nem kell gondozni stb. Az onrendelkezesi joguk miatt ólnek meg. Pedig egy idosotthonba is adhatnanak, hisz penzed van.

Szóval abortusz, eutanázia, egykalap, az emberi élet szent és sérthetelen, senkinek nincs joga lemondani se máséról, se sajátjáról. Alapvető szabadságjog is sérül, hiszen mindenkinek joga van a szabad élethez, csak akkor nincs, ha halva születik.

Szó

Inkább add örökbe, adj eselyt, hogy éljen, hisz te is azt akarsz, szabadon önrendelkezve! Azzal, hogy megszulod nem csorbul a szabadsagod. Lemondani egy csecsemorol eppoly trauma mint egy abortuszt megelni, nincs kulonbseg. Ha van 1 még meg is gondolhatod magad, ha akarod.

2015. jan. 23. 03:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!