Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tennétek ha ez történt...

Mit tennétek ha ez történt volna veletek?

Figyelt kérdés
Van egy házaspár évek óta együtt élnek a három éves kisfiukkal. Úgy volt hogy második gyereket szeretnének amikor kiderült a férj súlyos betegsége. Emiatt a család csak reménykedhet a felépülésben, dolgozni nem tud lehet a munkahelyét is elveszti. Ilyen feszültséggel teli helyzetben tudta meg a feleség hogy terhes.Ami most nagyon rossz mert a férj fizetése fedezte volna a család megélhetését, ha a feleségé is kiesik nem tudnak megélni. Még azért is problémás a terhesség mert a nő már most sokszor cipeli a férfit, aki sokszor gyenge, és állandóan feszült, ideges. Ti megtartanátok a gyereket ha ilyen válságban lenne a férjetek egészsége,és rokonok nincsenek a közelben? Vagy hogy oldanátok meg ha a fizetésekre szüksége van a családotoknak.
2014. nov. 25. 08:39
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Most szültem a másodikat, de ilyen helyzetben (anyagi gondok, gyakran magatehetetlen férj)

Én nem tartanám meg, ha a szívem szakad is bele. A meglévőről is elég lehet most gondoskodni.

De ez persze csak az én véleményem.

2014. nov. 25. 09:03
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
én sem tartanám meg sajnos. bár attól függ odatudtok e költözni szülőkhöz....és attól függ milyen betegség? mert ha genetikai, örökletes betegség, azon is elgondolkodnék.
2014. nov. 25. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Nem tartanám meg.:(
2014. nov. 25. 10:31
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagyok abortusz párti, de ebben a helyzetben nem tartanám meg. :-(
2014. nov. 25. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont ez a "krízishelyzet", amire az abortusznál hivatkoznak.

Előreláthatólag javulhat a férjed állapota?

2014. nov. 25. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A férjem betegségének súlyosságától függ, bár nyilván súlyos, ha cipelni kell, mert olyan gyenge. Én ebben az esetben elvetetném, bármennyire nem vagyok abortuszpárti. Az ember ismerje a korlátait. A férjnek szüksége van a feleségére, ilyenkor egy terhesség nagyon nem fér bele, főleg ha a betegség sokáig tart, egy kisbaba mellett nem lehet egy beteg férjet is ellátni. A férj fizetése nélkül se lehet még egy gyereke bevállalni, a feleség nem mehet el gyedre.

Egyik ismerősöméknél 4 éves gyerek mellett az apuka rákos lett, sajnos semmilyen kezelés nem használt, 1 év alatt eljutottak a végstádiumig. Anyuka most már mindig éjszakázik mellette, ellátja teljes mértékben, lelkileg és testileg is teljesen padlón van és emellett még a kisgyereket is el kell látnia. Ilyen helyzetben egy terhességet/kisbabát már lehetetlenség lenne elviselni. Remélem nálatok nem ilyen súlyos a helyzet és a férjed hamarosan rendbe jön, minél előbbi gyógyulást kívánok!

2014. nov. 25. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Na, jöttek lepontozni az abortuszellenesek...

Tudom, nem ugyanaz az eset, de nekem csak a halálos beteg (özvegy) édesapámat kellett ellátnom terhesen, kórházba rohangálni vele. A férjem külföldön dolgozott, legfeljebb csak fizetett segítség volt néha-néha. Így is kikészültem, hogy nem volt még egy kicsi gyerekem pluszban... apu végül a szülésem előtt két héttel halt meg, mindenórásan a temetést és a hagyatéki ügyeket intéztem.

Csak gondoljanak már bele a lepontozók hogy terhesen (vagy újszülöttel) és egy 3-4 évessel mennyire kivitelezhető egy mozgásképtelen beteg ápolása! Ráadásul anyagi háttér nélkül. Így még segítséget sem tud megfizetni szegény édesanya, arról nem beszélve, hogy enni és gyógyszereket, pelenkát stb. is kellene valamiből venni.... Ismeretlenül is szurkolok a családnak.

2014. nov. 25. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Megtartanám.
2014. nov. 25. 15:44
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, most jönnek akik megtartanák...akik megtartanák az erőszakból fogant gyereket...a beteg gyereket...a bármilyen körülmények között fogant gyereket...
2014. nov. 26. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!