Down kóros a magzat. Terhesség megszakítása vagy megtartása?
A kérdés természetesen költői...
20 hetes vagyok, most estem túl az amnion, és a köldökzsinór mintavételen. 3 jel utal UH alapján down kórra. Aki volt hasonló helyzetben, és megállapították hogy beteg lesz a babája, hogyan döntött? megtartottad a down kóros babát? ha nem, hogyan éltétek túl, léptetek túl rajta?
nekünk ugyan még nincs eredmény, de mivel 24 hetes leszek mire meglesz minden, nem sok időnk marad átgondolni a továbbiakat. ebbe viszont még nem tudok komolyan belegondolni.
utolsó!
nem úgy értettem...persze, hogy nem boldog, aki beteg. de volt egy hozzászóló, aki azt írta, milyen vidám is tud lenni egy beteg ember, nem mindig búskomor. de ebbe ne menjünk bele. a válaszodnak semmi köze nem volt a kérdéshez.
Kedves Kérdező!
Én is átéltem azt, amit most te, igaz nekem más jelek voltak, ami a Down-kórra utalt. Nagyon nehéz hetek voltak, senkinek sem kívánom. Én is végiggondoltam minden opciót, és még az eredmény közlése előtt döntöttem (persze a férjemmel együtt), hogy ha beteg, nem tartjuk meg.
Az eszemmel eldöntöttem, de bele se mertem gondolni, hogy lépnék majd túl a történteken, főleg, hogy előtte már vetéltem is.
Szerencsére nem lett baj. A picim makk egészséges, már fél éves.
Nagyon szorítok, hogy nálad se legyen semmi baj. Az UH nem 100%, ebből még nem lehet végleges következtetést levonni, fel a fejjel.
valóban igaz, hogy "szerencsésebb" ha a szülőknek van döntési lehetőségük...de akkor is baromi nehéz, amit sosem lehet elfelejteni.
a genetikus nekünk is mondta, hogy a rosszabb eredmény hamarabb megvan, és az már rossz, ha ők hívnak.
köszönöm, hogy írtatok, bátorítottatok, megosztottátok velem a történeteiteket!
kitartást kívánok a beteg gyermek szüleinek! borzalmas lehet, amikor arra kell gondolnotok, mi lesz vele ha ti nem lesztek, hogyan fog boldogulni....? sok erőt nektek!
Olvasd el ezt, szerintem nagy segítség:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!