Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Te változtatnál az abortusztör...

Te változtatnál az abortusztörvényen? Ha nem, miért? Ha igen, hogyan? Szigorítanád vagy enyhítenéd? Milyen következményeket várnál a változtatástól? Van-e személyes indíttatásod, voltál-e abortuszhelyzetben?

Figyelt kérdés

2014. szept. 20. 14:24
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
32%

"Ha bekerülne az erkölcsibe, akkor a férfinek is, mert 2-en voltak ott, mikor készült a gyerek, és éppenséggel ő is magához vehetne, és felnevelhetné a saját gyerekét."ű

Az élet igazságtalansága, hogyha a férfi fején is pörög sem tarthatja meg nő nélkül a gyereket míg fordítva igen.

2014. szept. 21. 12:45
 22/59 anonim ***** válasza:
6%
Nem értek egyet veled. Ez van.
2014. szept. 21. 12:46
 23/59 anonim válasza:
20%

Én azt gondolom hogy gyilkosság. Ráadásul az egyik legkegyetlenebb fajta! A gyermek mindenben az anyjától függ, az anyja testéből táplálkozik, teljesen védtelen, nem szomatikusan, de autonóm idegrendszerével lényegében 100%-ig megbízik az édesanyjában, rá van hagyatkozva. És ez ellen az anya közbelép, elárulja, meggyilkolja gyermekét. Konkrétan úgy tekint rá mint egy parazitára, egy szúnyogra vagy kullancsra, ami belőle táplálkozik.

Az embriónak a 21. naptól van vérkeringése, 34. naptól kimutathatóak az agyhullámai.

Én az alkotmány II. cikkelyének megfelelően betiltanám, és mivel az alkotmány az emberi életet a fogantatástól számítja, előre kitervelt, alljas szándékból elkövetett gyilkosságért állítanám bíróság elé azokat a szörnyeket akik megölik a gyermeküket.

Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

2014. szept. 21. 15:06
 24/59 anonim ***** válasza:

"Nem értek egyet veled. Ez van."

Nem is kell egyet érteni vele, mindenki más.

2014. szept. 21. 17:25
 25/59 anonim ***** válasza:
100%
Nem az abortusz törvényen változtatnék, hanem több figyelmet szentelnék annak hogy a fiatalokhoz eljusson a megfelelő védekezési módok. Több támogatást adnék azoknak a nőknek akik egyedül maradnak egy terhességgel.
2014. szept. 21. 20:11
 26/59 anonim ***** válasza:
91%

Kedves 17-es!

Védekezem, és abortuszom sem volt soha. Ettől még véleményem lehet. Üdv.

2014. szept. 21. 23:28
 27/59 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig írtakat, nekem tanulságos, és számomra hasznos minden egyes válasz.

Sajnálom, hogy a legtöbb választ úgy lepontozzák, itt is megint beindulnak azok, akik ha nem tetszik egy válasz, lepontozom.

Elgondolkodtató a prevenció, és persze hasznos tapasztalat, hogy külföldön hogyan van másképp.

Örülök, hogy volt aki azt írta, az abortusz közügy, mert én lépten-nyomon azt hallom, hogy ez magánügy, ne szóljon bele más egyes ember döntésébe, de ez a döntés sokszor mást is érint, pl. az apát aki amúgy felvállalná a babát, de tényleg neki döntési joga nincsen, a nő dönt.

Tetszett az az ötlet, hogy korlátozni lehetne a határidőt mondjuk a 9. hétig, mert egy 10-12 hetes magzat már teljesen kifejlődött embrió, de persze számomra egy sokkal kisebb sem sejtcsomónak számít, hanem élőlénynek.

Bonyolult kérdéskör ez, ahol sosem lesz megegyezés, de azért írtam ki a kérdést, mert személy szerint engem bánt, hogy személyes ismeretségi körömben olyan elfogadott az abortusz, senki nem tartja rossz dolognak nemhogy gyilkosságnak, a véleményemmel, mely szerint az élet szent és nincs jogunk rendelkezni egy apró védtelen élet felett, egyedül maradok és támadási felületet képezek. Egyértelműen van egy besikerült gyermekem akit a többi után 42 évesen szültem, védekeztünk, besikerült, felvállaltuk, de egyfolytában magyarázkodunk a környezetnek, mert hát 4. gyerek és 42 éves múltam, egyből kérdezik: nem terveztétek, besikerült ugye-e, de durvább az, hogy későn vetted észre már nem tudtál abortuszra menni ugye? Az fel sem merül senkiben, hogy nem is akartam.

A szemlélet az, ami nem tetszik nekem, ahogy az emberek nagytöbbsége most hozzááll ehhez. Teljesen természetes dolog, másnak is volt abortusza nekem is lehet, nem nagy dolog.Pedig azért nagy dolog ugye?

2014. szept. 22. 09:53
 28/59 anonim ***** válasza:
71%

"Na az abortuszosoknak kívánom, hogy mikor már akarnak gyereket, ne jöjjön, költsenek milliókat a meddőségi kezelésekre és akkor talán megértik mit is dobtak el olyan könnyelműen. "

Hat az ilyen ember sem normalis, remelem te meg duplan visszakapod az ilyen rossz kivansagaidat az elettol!

2014. szept. 22. 21:44
 29/59 anonim ***** válasza:
0%
Miért? Annak minek legyen gyereke aki nem becsüli? Tán te is abortuszimádó vagy utolsó?
2014. szept. 23. 05:14
 30/59 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagyok abortuszimado(ab.-om sem volt), csak rendelkezem nemi empativaval. Ami ugy latszik itt sokatoknak hianyzik.

Aki ilyen kivansagot ir/mond az egyszeruen egy buta, szuklatokoru ember. Az ilyennek kene NEM vallalnia gyereket, mert csak helytelen ertekrendet tud mutatni neki.Egy ujabb paraszt meg minek meg a vilagnak?

2014. szept. 23. 08:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!