Miért támadnak mindig az abortuszt pártolók az abortuszellenesekre?

Figyelt kérdés

Fordítva miért nincs így? Ezen az oldalon is csak azt látom, hogy az abortuszt ellenzőket megkövezik, támadják, válaszaikat lepontozzák stb.

Az az érzésem, hogy egyszerűen nem akarják belátni, hogy az abortusz az márpedig gyilkosság, egy ártatlan élet kioltása, még akkor is ha törvény engedi, mert ha nem tudom felnevelni, akkor örökbe is adhatnám. De erre is jön a sok lepontozás, mert könnyebb abortuszra menni, mint tisztességgel végigvinni a 9 hónapot, szenvedni a szülésse, hogy aztán örökbe lehessen adni esélyt adva egy emberi életre. És mindenütt csak azokat támadják, akik az abortusz ellen vannak. Meg jönnek a kifogások, anyagi helyzet, túl fiatal, túl öreg stb, és az a bűnös aki rá akar beszélni a gyermek megtartására, mert az nem segíti anyagilag-erkölcsileg a gyermek felnevelésében.

Nem vitát akarok szítani de ez nagyon idegesít, mert az életben is többször találkozok ezzel. Most is van egy ismerősöm, aki tanácsot kért, mit tennék a helyében, de már nem is merek neki mit mondani, illetve megdöbbentem, hogy legtöbb ismerősétől azt a tanácsot kapta, hogy hát persze vetesd el, nyugodtan, van már kettő, nem akarsz 3-at, én is elvetetném, ennyi.

Ennyi?

2014. szept. 17. 12:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%

Azt írod, h a környezeted majdnem meggyőzött , h elvetesd és a barátnődet is telebeszélték.

Stb stb stb . És ugye nem tetszett neked, h beszólnak, nyomják a szöveget, h vetesd el.

Na de te meg mi jogon szigorítanád meg az ab törvényt, h ne nagyon lehessen elvetetni a babákat?

Ha te sérelmezed h beleszólnak az életedbe, dönteni akarnak helyetted, akkor te mi jogon tiltanád meg másnak a döntését?

2014. szept. 17. 15:10
 12/30 A kérdező kommentje:
Mi jogon, mi jogon? Úgy hogy nem akarok egy kalap alá venni mindenkit. Van akinek nincs más kiút, csak az abortusz, mert olyan súlyos élethelyzetben van, hogy nem tudná felnevelni a babát, és vannak azok akikről írtam, akiknek nem szent az élet, besikerült terhességük csak egy nyűg, amitől szabadulnak egyszerűen azért mert nem kell a gyerek, anyagilag megtehetné a lehetőségei jók, ilyenkor nincs különösebb indok, ilyen esetben szigorítanám, mondjuk jó nagy pénzösszeget rónék ki ha már anyagilag megteheti, fizessen és védekezzen rendesen, akinek meg megvan rá a megfelelő indoka, annak ingyenessé tenném.
2014. szept. 17. 15:32
 13/30 A kérdező kommentje:
Nem megtiltanám, szigorítanám, olvasni is tudni kell néha.
2014. szept. 17. 15:34
 14/30 anonim ***** válasza:
85%

Már ne haragudj, de a te döntésed volt, hogy megtartod a babát. Ezt jogilag nem korlátozta senki. Másnak is hagyd már meg, hogy maga döntsön!

Ha valaki babát vár, akkor azt is maga dönti el, hogy kit avat be a várandósság tényébe. Nyilván ha ez öröm, akkor nem kérdés, ha váratlan, és bizonytalan benne, hogy tudják-e vállalni, akkor szerintem azt a pár beszélje meg, nem kell úton útfélen reklámozni, mert akkor kap az ember hideget meleget, és lehet felháborodni, hogy "kényszerítenek". Könyörgöm felnőtt ember vagy.

Másfelől. Rendes védekezés mellett is becsúszhat baba, és az lehet, hogy az anyagiak biztosítottak, de egészségügyi kockázatok vannak, vagy már nem bír többet az anya idegrendszere. Ezer oka lehet, más kérdés, hogy ezt ki hogy kommunikálja. Viszont ehhez semmi közöd.

Nem kellene ennyire belefolynotok egymás életébe.

2014. szept. 17. 16:19
 15/30 anonim ***** válasza:
87%
Most komolyan, szerinted, ha valaki nem akarja megtartani, de mondjuk egy keményebb szabályozás miatt nem tehetné meg, hogy elvetesse, az szeretné azt a gyereket? jó élete lenne annak a gyereknek? mert szerintem nem...
2014. szept. 17. 16:52
 16/30 A kérdező kommentje:

Most is csak támad mindenki!

Én sem meséltem fűnek-fának csak egy munkatárs/barátnő-félének, aki aztán elmondta mindenkinek a munkahelyen, s már támadt is mindenki, hogy meg ne tarsd!

De minek is mondom el, bármit írok, csak támadási felületet ad, erről eszéltem, hogy támad mindenki rögtön!!!

2014. szept. 17. 16:59
 17/30 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem mindenki sajat belatasa szerint eldonti hogy mit szeretne. Ebbe beleszolni amugyis felesleges mert nem eljuk a masik ember eletet. Szigoritani nem kellene mert aki gazdag akkor kulfoldre utazik aki szegeny meg mindenfele mas modon veszelyeztetne magat. Mint pl. a 4 honap c roman filmben.
2014. szept. 17. 17:14
 18/30 anonim ***** válasza:
86%

Ez nem támadás, csak te annak veszed. Ha azt mondod, mindenki győzködött és több infót nem adsz hozzá, logikusan gondolják, hogy fűt-fát beavattál.

De ez az általános. Ha valaki nem úgy látja, ahogy a másik, akkor ezt az első rögtön támadásnak veszi.

Szerintem is vannak felelőtlen emberek, de nem hiszem, hogy attól jobb lenne egy gyereknek, ha olyan családban nő fel, ahol nem akarták őt vagy bekerül egy intézetbe. Azért az sem garancia, hogy örökbefogadásnál jó helyre kerül vagy egyáltalán kerül valahová.

Ez egy személyes döntés, senkit sem lehet rákényszeríteni, hogy szüljön, akár van pénze a gyerekre, akár nincs.

2014. szept. 17. 19:32
 19/30 anonim ***** válasza:
82%

Na, jo kis torveny modositast talaltal ki...

Igen valoban, van olyan aki megtehetne, hogy megtartja, de ha nem akarja? Tudom, hogy nehez elfogadni , de leteznek olyan nok, akik nem tekintik eletuk celjanak az utod nemzest, vagyis nem vagynak gyerekre. Vagy tisztaba vannak a korlataikkal es tudja, hogy meg egyet biztos nem tudnanak bevallalni. Mindenesetre ezt a "szuld meg , akkor is" elvet baromsagnak tartom. Ez senkinem nem lenne jo.

2014. szept. 18. 15:05
 20/30 anonim ***** válasza:
Tudjak*
2014. szept. 18. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!