A fogamzásgátló tabletta tényleg abortív eszköz?
Én gyógyszert szedek és ahogy a lent linkelt kérdést olvastam, bűntudatom lett, mert szerintem már a fogantatás előtt is élet az élet. Szóval ez tényleg nem akadályozza egy új élet megfoganását? Eddig úgy tudtam, hogy a peteérést akadályozza. De elbizonytalanodtam. Itt a kérdés, a 13as válaszban olvastam.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Dehogy az!
A fog. gátló egyrészt hivatott eleve meggátolni a peteérést. De van olyan, hogy mégis lesz mellette peteérés. Éppen ezért további hatásai vannak. Egyik, hogy biztosít egy olyan közeget a hüvelyben, ami gátolja, hogy a spermiumok célhoz érjenek. De tegyük fel, hogy lett peteérés is, el is jutottak a célhoz a spermiumok, lett érett petesejt, megtörtént a megtermékenyülés. Akkor jön még egy hatása a gyógyszernek, mégpedig az, hogy nem engedi megvastagodni a méhnyálkahártyát, vagyis nem tud hová megtörténni a beágyazódás. Tehát nem lesz terhesség. És amíg nem lesz beágyazódás, addig nem is lehet semmiről sem beszélni. Tehát nem magzatölő!
Nem kell minden védekezés ellenes embernek hinni!
Én írtam az ominózus választ. Ott a sürgősségi, leánykori nevén 72 órás tablettáról volt szó, ami, ahogy akkor is mondtam, abortív szer.
Azt viszont nem értem, hogy érted, hogy az élet a fogantatás ELŐTT is élet. Az új élet, ami egy új egyedé, a fogantatással kezdődik.
Lehet, hogy van olyan fog.gatlo, ami progeszteronnal a mehnyalkat noveli, aztan az elvonastol ledobodik az.
De ezeket en nem tudom, hasznaljak e tenyleges fogamzasgatlasra. A Norculut pl. ilyen gyogyszer, amit a nogyogyasz akkor ir fel, ha a ciklusodat szeretne elorehozni az utemezett vizsgalatokhoz. Csak akkor adjak, ha kizartak a terhesseget elotte. (nem biztos, hogy vetelest okoz, de a megvonasa ledobja a mehnyalkahartyat) Lehet, hogy a 72 oras is ezen az elven mukodik.
A legtöbb tabletta a beágyazódást gátolja, vagyis nem hagyja, hogy a már MEGTERMÉKENYÜLT petesejt a méhfalban megtapadjon.
A vérzéssel együtt az élet is ürül.
Tudtommal nem mindegyik tabletta abortív, de igenis vannak, de ezt sokszor maga az orvos sem mondja el, vagy éppen nem is tudjda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!