A következő terhességnél a vizsgálati lapra ráírják az előző abortuszt?
Elég ciki, ha a valóság ciki :-) - ilyenkor az embernek egy kicsit magába is kell nézni.
De meg is értem.
Itt lényegében ez egy szakmai információ - fontossága abban mérhető hogy milyen valószínűséggel van mennyire súlyos következménye az információ hiányának.
A helyzet az hogy orvosilag számít ezért a rend az, hogy helyes, hogy valahol nyilvántartják. Hogy mennyire jól vagy nem ez egy másik kérdés.
Hogy mennyire csak rád tartozó személyes adat és mennyire tartozik vagy nem tartozik a férjedre vagy arra az emberre aki sorsát veled akár csak közös gyermek által is összeköti - ez más kérdés.
Lehet egyébként szülni mindenféle terheskönyv és nyilvántartás nélkül is - a természet nem tart igényt ilyesmire. Nem kell senkinek a kezébe adjad, egyfolytában elvesztheted stb.
Mondhatod az információt akinek szakmailag fontos.
Az előélet egyébként jellemzően annál kisebb súllyal befolyásol valamit minél régebben volt. Pl ha volt egy abortusz majd egy terhesség és természetes szülés - akkor orvosi szempontból az azt megelőző abortusz jelentősége nullához közelít. Viszont várandósségot közvetlenül megelőző abortusz jelentős kockázati tényező.
Így gondolkodj róla. Az egyik dolog, hogy mit/hogy és ki elől summantasz - e téren van önmagaddal is feldolgoznivalód.
A másik pedig az, hogy annak meglegyen a dologról az információja akinél a születendő baba szempontjából fontos.
Erre figyelj oda.
akkor ezek szerint aki volt egyszer abortuszon a kovetkezo terhessege veszelyeztetettnek szamit? Miert?
elnezest, hogy nem a kerdesre valaszolok, csak kivancsi vagyok, mert erinteni fog engem a kozeljovoben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!