Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a magzat még nem igazi ember?

Figyelt kérdés
3 hónapig csinálnak abortuszt. Ha lehetne, elvetetne bárki egy 7-8 hónapos magzatot például? Szerintem erről már mindenki azt gondolná, hogy gyilkosság. De akkor a három hónapos mért ne lenne az? Csak mert kisebb? Ugyanabból van ő is.

2014. máj. 31. 10:05
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
2014. jún. 4. 15:44
 32/42 A kérdező kommentje:
Tényleg nem kéne elvezetni csak mert mondjuk nem biztos hogy lesz saját szobája meg legmenőbb telefonja. Ez inkább önzőség és gyávaság.
2014. jún. 4. 17:25
 33/42 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy Magyarországon annyira jól élnének az emberek, hogy egy nem várt gyereknél ezek okoznák a legnagyobb problémát: "Tényleg nem kéne elvezetni csak mert mondjuk nem biztos hogy lesz saját szobája meg legmenőbb telefonja." Ausztriában már ezek a reális problémák talán, de nem ebben az országban.

Mondjuk munkanélküli az egyik szülő, a másik meg iskolás korú/vagy mondjuk főiskolára jár... nem azon aggódnak, hogy milyen i-phonja lesz a gyereknek, hanem, hogy hol tudnak lakni, mit tudnak enni majd egyáltalán...

De hagyom a témát, ebben a rovatban csakis a kemény valláserkölcsi válaszokat méltányolják. Ha valaki a szubjektív és nehéz témában csak egy kicsit is megpendít egy másik húrt...

2014. jún. 4. 19:48
 34/42 A kérdező kommentje:
Ateista vagyok. És azt nem vitatom, hogy lehet benne logika. De a szülők sokszor érzéketlenek.
2014. jún. 5. 00:43
 35/42 anonim ***** válasza:

Nem látom be, egy emberélet kioltásának miért csak a valláserkölcshöz lenne köze? A szimpla humán morálhoz, vagy a köztörvényekhez miért ne lenne?

Egyébként meg ki hivatkozott a hozzászólásában Istenre?

Egyébként tipikus: ha kifogy a szufla, ha már nincs muníció, jön a vallási fanatizmussal való vád...

2014. jún. 5. 07:28
 36/42 anonim ***** válasza:

Ez egy meddő vita. Mindig is az volt és mindig is az lesz.

Kérdező, sose kerülj abba a helyzetbe, hogy döntened kelljen. Nem tudhatod mit hoz a sors, lehet hogy egyszer nem lesz más választásod. Ilyen is van. Majd akkor megérted, hogy ez senkinek nem könnyű.

Nem vagyok abban az élethelyzetben, hogy babát vállaljak. Gyógyszert szedek, igyekszem elkerülni a helyzetet, de bármi megtörténhet. Imádom a gyerekeket, én is szeretnék majd, de nem tudnám megtartani.

Örökbe adni? Na ja...ezt is qrva könnyű mondani.

2014. jún. 7. 11:00
 37/42 anonim ***** válasza:
90%
Oké, tegye fel a kezét az akinél lakhat egy terhes munkanélküli nő, akit elhagyott a partnere, és nincs támogató családja!
2014. jún. 10. 17:04
 38/42 anonim ***** válasza:

Az is tegye fel a kezét, akinél lakhat egy párkapcsolatát elveszítő, magára maradt, az abortusza terhét a sírig cipelő, lelkileg megnyomorodott nő, aki a saját maga által megöletett gyermek anyja!

Minden éremnek két oldala van.

2014. jún. 10. 17:56
 39/42 anonim ***** válasza:

Sokkal kevesebb nőt ráz meg az abortusz, mint ahogy azt sokan gondolják.

Aki megtudja, és meg akarja tartani a babajat, az úgy is tesz.

De aki nem, az elveteti.

Mondom ezt úgy, hogy terhes vagyok, és úgy kicsaptak a munkahelyemről, hogy csak úgy nyekkentem. Az egy év munkaviszony két hónap hijjan nincs meg, szóval marad a gyes.

Szerinted ki alkalmaz úgy, hogy ősszel szülni fogok?

Elárulom: senki. Még feketén se.

Ha nem lenne a férjem, a saját házam, és támogató családom, nem tartottam volna meg a picit. Mibe? Nyomorba?

Egyáltalán mit ennék míg megszületik, örökbeadom, és újra munkát találok?

Ki alkalmaz ha a terhesség, szülés maradandó károsodást okoz?

2014. jún. 11. 13:13
 40/42 A kérdező kommentje:
Terhesen elvileg ki se rúghatnak.
2014. jún. 11. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!