Abortusz vagy sem?

Figyelt kérdés
2 napja pozitívat teszteltem. 8 hónapja vagyunk együtt a párommal, de abból az első 6 hónap nagyon zavaros volt. Mára már alakulunk, nem tudunk egymás nélkül meglenni, iszonyatosan működik köztünk a sex, de ő még egy nagy gyerek és félek, hogy nem tud kiszállni a mókuskerék életéből. Fél felelősséget vállalni és utálja a nagy változásokat az életében. Tipikus konfliktus kerülő. Már van egy 4 éves kisfiam, nem közös baba, őt egyedül nevelem születése óta, mert az apja lelépett a kolleganőjével, amibe kicsit belehaltam lelkileg. Mára már felgyógyultam, de most előjöttek az érzések, hogy mi lesz ha egyedül maradok megint. Mostanáig azt mondtam nem lesz több gyerekem, mert nem tudnám elviselni, hogy két apától két gyerekem legyen, de ennek a pasinak szülnék. Nagyon szeretjük egymást, de mind a ketten bepánikoltunk. Beszélgettünk már a közös gyerekről, de nem akartuk ilyen hamar. Hiszem hogy nincsenek véetlelen. Én most kezdtem egyéni vállalkozásba, azt sem tudom ilyenkor hogy járna a gyed. Saját házam van, kocsim, minden ami kell, de mégis bizonytalan az egész. Belehalok ha megint egyedül maradok már két gyerekkel. Ti mit tennétek? Egyébként én 31 a párom 35 éves és neki ez lenne az első gyereke, talán ezért is pánikolt be. De a fiamat imádja és viszont. Félek az abortusztól és ami utána jön, félek hogy rámegy a kapcsolatunk, de attól is, hogyha megtartom akkor azért. Teljesen össze vagyok zavarodva, lehet csak időre van szükségem, hogy tisztán lássak. Most az érzésem 50-50%
2014. ápr. 10. 17:51
1 2
 11/20 xeniah ***** válasza:
26%

Ajánlom ezt a filmet megnézésre, éppen erről a dilemmáról szól egy olyan nő életében, aki a párját nem látta alkalmasnak az apa-szerepre:

[link]

2014. ápr. 21. 13:11
 12/20 A kérdező kommentje:
14-re kaptam időpontot műtétre, de még vár rám addig millió vizsgálat és 2 családvédelmis beszélgetés is. A sors is a baba mellett dolgozik. Még mindig vacilálunk.
2014. ápr. 24. 14:42
 13/20 anonim ***** válasza:
43%

Istenem, nem merek levegőt se venni. Tudom, hogy én nem dönthetek, nem is befolyásolhatlak, de...

Az egy kisember!

2014. ápr. 24. 14:52
 14/20 anonim válasza:
Őszintén...szerintem ne vesd el! Gondolj bele...mi lenne ha.... Ő mégis csak egy gyermek..aki fel szeretne nőni,életet szeretne élni....meghát,ha úgy is akartatok egy csöpséget,de még túl korainak találjátok, szerintem ennek ilyenkor kellett megtörténnie..:-) a germeked is biztosan fog örülni egy kis testvérnek...nem döntök helyetted,hisz ez a te döntésed,gondold magad mindenki helyébe..:-) de a legjobb,ha leültök a pároddal,és megbeszélitek. Ha meg van rá pénz,akkor...ez is egy kihívás...az élet tele van kihívásokkal...dönts úgy,ahogy szeretnél...és mondok még egy ötletet,amely nem legjobb,sőt....ha a gyermeket megszülted,de már nagyon nem bírod tovább,vidd el nevelőotthonba... Ezt persze nem a legjobbötletnek találom..:-) (tudom,hogy én még ilyet nem éltem át,csak olvassgattam a kérdéseket,és megtaláltam ezt...megszakadt a szívem...gondoltam leírom a véleményem...de mégis ennyi idősen..tudom,hogy erre gondoltatok...bocsánat..veszteni valóm nincs.. 14/L)
2014. ápr. 29. 18:00
 15/20 anonim ***** válasza:

Remélem még nem késő a baba megtartása mellett érvelnem!!!! hasonló helyzetben vagyok, csak még a baba nem fogant meg. DE félek, és bizonytalan vagyok.... szeretem a párom, ő is engem. vAn egy kisfiam az előző kapcsolatomból. Én is attól félek, hogy egyedül maradok a 2 gyerekkel, ha vállalunk közös gyereket.... és attól is hogy nagy gyerek még a párom (36 éves)és nem nőtt fel az apasághoz.

Viszont sose vetetném el a gyerekünket!!! Ő nem tehet semmiről!!!! joga van az élethez!!!! kis élölény.... aki a világon a legszebb dolgokat tudja adni neked!

Tudom hogy neked kell dönteni.... de gondold meg ezt kérlek!!!!

36/L

2014. ápr. 30. 15:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Végigmentem minden procedúrán, szerdára vagyok kiírva műtétre, de ma úgy döntöttem, MEGTARTOM a picit. Lesz ami lesz. Ha nem nő fel a párom, akkor felnevelem egyedül őt is. Ha egyszer ment, menni fog másodjára is. Persze most tartom a lelket az apában, hogy minden rendben lesz és menni fog a családosdi, de teljesen össze van zavarodva. Egyik nap könyörög, hogy ne vetessem el élljünk családként, most megint bizonytalan. Azt hiszem itt már csak én tudok dönteni. És döntöttem. Megtartom és innentől, mindenki drukkoljon, hogy egy borzas hajú kislányom szülessen a gyönyörűséges bátyja mellé. :)))) Hajrá!!!!!!
2014. máj. 12. 14:19
 17/20 xeniah ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon örülök, hogy így döntöttél. Kívánok sok erőt a terhességhez, szüléshez és rengeteg örömet mindkettőtöknek (és persze a bátyusnak is) a születendő gyermekben :)

2014. máj. 12. 15:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Isten áldjon meg érte! Sok örömet és boldogságot kívánok! És teljes, szép családot, apukával, anyukával és gyerekekkel.
2014. máj. 12. 21:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Én is nagyon drukkolok Nektek! legalább mi nők legyünk határozottak! ;) sok boldogságot!
2014. máj. 20. 12:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Egyutt maradtatok?
2020. dec. 4. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!