Abortusz vagy sem?

Figyelt kérdés
2 napja pozitívat teszteltem. 8 hónapja vagyunk együtt a párommal, de abból az első 6 hónap nagyon zavaros volt. Mára már alakulunk, nem tudunk egymás nélkül meglenni, iszonyatosan működik köztünk a sex, de ő még egy nagy gyerek és félek, hogy nem tud kiszállni a mókuskerék életéből. Fél felelősséget vállalni és utálja a nagy változásokat az életében. Tipikus konfliktus kerülő. Már van egy 4 éves kisfiam, nem közös baba, őt egyedül nevelem születése óta, mert az apja lelépett a kolleganőjével, amibe kicsit belehaltam lelkileg. Mára már felgyógyultam, de most előjöttek az érzések, hogy mi lesz ha egyedül maradok megint. Mostanáig azt mondtam nem lesz több gyerekem, mert nem tudnám elviselni, hogy két apától két gyerekem legyen, de ennek a pasinak szülnék. Nagyon szeretjük egymást, de mind a ketten bepánikoltunk. Beszélgettünk már a közös gyerekről, de nem akartuk ilyen hamar. Hiszem hogy nincsenek véetlelen. Én most kezdtem egyéni vállalkozásba, azt sem tudom ilyenkor hogy járna a gyed. Saját házam van, kocsim, minden ami kell, de mégis bizonytalan az egész. Belehalok ha megint egyedül maradok már két gyerekkel. Ti mit tennétek? Egyébként én 31 a párom 35 éves és neki ez lenne az első gyereke, talán ezért is pánikolt be. De a fiamat imádja és viszont. Félek az abortusztól és ami utána jön, félek hogy rámegy a kapcsolatunk, de attól is, hogyha megtartom akkor azért. Teljesen össze vagyok zavarodva, lehet csak időre van szükségem, hogy tisztán lássak. Most az érzésem 50-50%
2014. ápr. 10. 17:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
24%

35 eves es panikol? Nem 15!

Dontsd el te, hogy megszulod vagy megoleted.

Utolag mar felesleges mondani, hogy vedekezni kellett volna.

2014. ápr. 10. 17:59
 2/20 anonim ***** válasza:
42%
Ha anyagilag nem gond akkor szerintem ne vetesd el, mert ő nem tehet semmiről.
2014. ápr. 10. 18:07
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha képes lennél anyagilag, érzelmileg eltartani, akkor ne vetesd el.
2014. ápr. 10. 18:18
 4/20 anonim ***** válasza:
Ahogy a párodról írsz,az az érzésem,hogy nem maradtok együtt ha elveteted ha nem...
2014. ápr. 10. 19:49
 5/20 anonim ***** válasza:
37%

Fogd meg a kezét és kérdezd meg, mik pontosan az aggályai. Mitől miért fél, mit gondol a közös jövőtökről, mikor szeretne gyermeket, milyen feltételeket vél most hiányzónak a gyermekvállalásban. Ezek után keressetek megoldást, oszlasd el az aggályait, érvelj, győzd meg, hogy nem egyedül vállalná, hanem, ketten vállalnátok és oszd meg vele, mit jelent(ene) neked az a kényszer, ha meg kellene öletned a méhedben fejlődő gyermeketeket.

Bízzunk benne, hogy minden jól alakul. Az én tapasztalatom az, hogy a mi gyermekeink forrasztottak bennünket a férjemmel szétszedhetetlenül össze. Mind a 3 gyermek kovalens kötés.

Csak szépen, szeretettel, de bátran! Hajrá! Nagy a tét!

2014. ápr. 10. 20:04
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
Azt mérlegeld, hogy az abortuszba nem fogsz-e esetleg belerokkanni lelikeg? Az sem könnyű, hidd el. Ott lenne ez a lelki teher egész életedben. Az apaságot lehet tanulni, nem biztos, hogy egyedül kellene felnevelned őket, de egy abortuszt nem lehet visszacsinalni. Ha azt megbánod, folyamatosan őrlődhetsz.
2014. ápr. 11. 11:25
 7/20 anonim ***** válasza:
8%
az abortusz = GYILKOSSÁG. Abortuszt azok csinálnak, akiknek fontosabb a saját jólétük és kényelmük. Azok nem csinálnak, akiknek a kis ember élete fontos, és tiszteletben tartanak egy életet. (4 gyermek anyukája)
2014. ápr. 11. 12:45
 8/20 anonim ***** válasza:
22%
35 éves és nagy gyerek? Adj neki sokkal több tiszteletet, és nézz rá mint férfira. Őt is elveszted mint az elsőt, ha uralkodni akarsz rajta, és NAGY GYEREKNEK tekinted. Ő egy férfi a legjobb korban. Higgyj benne, és ne hidd azt, hogy te mindent tudsz, és majd mindent megoldasz.
2014. ápr. 11. 12:47
 9/20 anonim ***** válasza:
Kérdező hogy döntöttél végül?
2014. ápr. 13. 17:30
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, tanulságos volt mind. Kedden megyek előszőr orvoshoz, akkor leszek 6 hetes. Még mindig nincs döntés, a párom mellettem áll ha megtartjuk ha nem, de konkrétan nem tudja letenni ő sem a voksát egyik oldalra sem. Még vacilálunk. Én inkább a nem meg tartás felé hajlok, mert nem érzem még elég biztosnak a kapcsolatunkat egy gyerekre. De kicsit az is bennem van, hogy az abortusz után lehet nem tudunk már ugyanolyanok lenni egymáshoz. Az lehetetlen, hogy soha ne hozodjón fel ez a téma később, akár ha majd egyszer akarunk babát, hogy lehetett volna. szóval teljes a káosz még mindig. Talán hamarosan kitisztul a kép.
2014. ápr. 18. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!