Abortusz-ellenesek, szerintetek egy gyerek boldogan nőhet fel egy alig fűtött lakásban, ha hetente csak 3-4 alkalommal eszik meleg ételt, és elnyűtt ruhákban jár az iskolába, ahol mindenki megalázza a szegénysége miatt?
Lehessen abortusz, ha:
-a baba erőszakból születne
-a baba fogyatékosan születne
-a babát 18 éven aluli anya szülné
-az anyának már van kb. 2-3 gyereke
Ennyi.
Lezsögezem, nem vagyok abortusz ellenes. Úgy gondolom, legyen ez mindenki saját felelősségteljes döntése.
DE! "egy gyerek boldogan nőhet fel egy alig fűtött lakásban, ha hetente csak 3-4 alkalommal eszik meleg ételt, és elnyűtt ruhákban jár az iskolába, ahol mindenki megalázza a szegénysége miatt?"
Igen. Boldogan nőhet fel. A mai fiatalok már nem tudják elképzelni, de bizony kivágott orrú dorcóban is lehet tesiórára, vagy edzésre menni. Fűtetlen lakás? Sokkal egészségesebb nemzedék nőtt fel akkoriban, mint ma, az agyon kondicionált lakásokban. Heti 3-4 meleg étel? Volt, hogy hetekig nem jutott meleg étel. Na és? Legalább meg tudtuk/tudjuk becsülni.
Keress a leírásodhoz hasonló körülmények között élő gyerekeket, és kérdezd meg tőlük, hogy meg szeretnének-e halni. Szerinted mit válaszolnának?
Egyedül Istennek a joga életről és halálról dönteni, és ha mindenki az Ő törvényei és Jézus tanítása szerint élne, az abortusz fogalma sem létezne.
Ugy nottem fel h negyen voltunk testverek, gyerekek mind egy szobaban nottunk fel, futes hosugarzova volt, omlott a fal, volt h nem volt mit ennunk, kinti wc volt, nem mindig kaptunk uj ruhakat, altalaban orokoltuk, turisak voltak, de tisztak!!!
Nem mondom h huuuu ez volt az almom h igy cseperedjek fel, mert lattam masokat h elnek, milyen szep hazban stb. Ahol laktunk sok gyerek volt soha nem bantottak erte. Ugy voktak nevelve h nem cikizzuk a masikat. Testvereim voltak akikkel jol elvoltunk, szerettuk egymast. 15 eves koromtol dolgoztam h ami pluszt akartam megvehessem magamnak.
Nem ez volt a rossz ebben az egeszben hanem a szuleim hozzaallasa, tudom h lehetett volna jobb is csak tenni kellett volna. Ez volt nagyon rossz.
Mara mar en is anya vagyok, teljesen mas korulmenyek kozott nevelem a lanyom es tudom azt h odafigyelek a vedekezesre mert nem fogok annyit szulni h neki is igy kelljen felnonie mint nekem kellett. Osszessegeben bokdog volt a gyerekkorom mert nem abban mertem h mim volt hanem h mit csinaltam ezalatt az ido alatt.
En nem itelek el senkit ha abortuszra megy az o dontese neki kell vele egyutt elnie. Vedekezni kell rendesen. Es sok esetben a nem kivant terhessegek amik abortusszal vegzodnek a helytelen vedekezesbol adodik. Szoval itt ez a legnagyobb gond. Arra van esze h csinalja de h rendesen vedekezzen arra nincs.
Masok oke h orokbefogadnak azt a nem kivant terhessegbol szuletett gyereket, csak az a baj h ha mar ott lenne az a kis csoppseg nem adnak oda inkabb meg mikor szinte semmi a terhesseg ( ez most csunyan hangzik) vetnek veget.
Kicsit ossze-vissza lett a mondandom de remelem azert van aki erti mire gondoltam. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!