Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Rettentően félek az altatástól...

Rettentően félek az altatástól, valaki mesélne erről?

Figyelt kérdés

Bántó kommenteket nem kérnék, sajnos mennem kell abortuszra, nem tudnám megtartani mivel fiatal vagyok, nincs munkahelyem ezáltal pénzem sem, saját lakásom, párom sem.

Nagyon félek az altatástól, vannak egészségügyi problémáim (szívbetegség, vérnyomásproblémák amire gyógyszert is szedek), valamint pánikbeteg vagyok, és félek, hogy ez is befolyásol majd.. Nem attól félek, hogy nem kelek fel többet, hanem attól, hogyha felkelek kapok szívrohamot, szívleállást, agyvérzést vagy bármit. A tágítástól már nem félek, azt elfogadtam, hogy fájni fog valószínűleg, ahogy a lelkit is, hogy borzasztóan fogom érezni magam. Már most borzasztóan vagyok.

Ha valaki írna az altatásról valamit, azt megköszönném :")

márc. 23. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Nem mélyaltatás. Beadnak intravénásan egy löttyöt, el kell kezdened számolni 10-ig, közben beájulsz. A végén meg felkeltenek, visszavisznek a szobádba, alszol még egy kicsit, aztán legkésőbb másnap hazamész.
márc. 23. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, ez mennyiben másabb mint egy egészségügyi kaparás, barátnőmnek polipja volt, délután bement, elaltatták, fél óra alatt megvolt az egész, felébredt, hagyták kicsit magához térni majd mehetett is haza saját lábán.
márc. 23. 16:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem mélyaltatás, csak bódítás, semmiség.
márc. 23. 16:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

2-es, ugyanaz. Nekem missed ab műtétem volt, mert sajnos elhalt a terhességem, az is ugyanaz.

Ez nem olyan komoly altatás, mint egy nagyműtétnél. Kb 20 perces maga a műtét, és mire visszatoltak, már fel is ébredtem.

Egyébként sincs mitől tartani, mert az altatóorvos előzetesen kikérdez, felméri a kockázatokat.

Engem a méhtágítás az, ami még mai napig kísért. Nem is a fájdalom, hanem a kellemetlenség, meg maga az eljárás tudata.

Viszont azt is érdemes tudni, hogy mindenkinek más az utóhatás. Pl a ketres ismerőse utána jól volt. Hát... én is azt hittem, hogy jól leszek, 5 napig csak vérzés volt, más nem. Aztán 5. napon olyan fájdalmaim voltak, mint annó vesekő miatt. Kettesével szedtem a fájdalomcsillapítót, és mikor kiment a hatása, vettem is be a következő adagot. Ez kb 2 hétig is eltartott. Nőgyógyász azt mondta, hogy ez normális a méhösszehúzódás miatt.

Viszont amilyen az élet szokott lenni, tuti, hogy aki saját döntése miatt megy műtétre, annak semmi baja sem lesz... Szóval, kérdező, nem hiszem, hogy aggódnod kell.

márc. 23. 17:12
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
Nekem is polip miatt volt kaparásom. Az altatás pont semmi. Eleve jóval korábban kellett menni, szóval örültem is, hogy alhatok. Nem is értem, mit lehet egy alvástól félni. Ha abortuszom lenne(nem volt és nem is lesz), minden más jobban zavarna.
márc. 23. 21:26
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Nem altatnak. Intravénásan kapsz cuccot kikötik a kezed lábad megcsinálják, eloldanak aztán ennyi.
márc. 24. 04:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Altatni fognak, ezt mondták is
márc. 24. 15:11
 8/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
Combnyaktörés miatt műtöttek, ahhoz altattak el. Másfél órával később már az uzsonnámat majszoltam.
márc. 24. 16:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj tőle, ez valóban nem mélyaltatás. Bekötnek intravénásan egy gyorsan felszívódó (propofol, dormicum) bealtatót. Kb 20 perc alatt kimegy a hatása. Nekem is polip volt a méhemben. Mindenki akit kitoltak a műtétről még aludt utána. Én nem. Nem voltam rosszul, semmi baj nem volt.
márc. 24. 17:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikor lesz a beavatkozás? Van, aki elkísérjen? Hátha az megnyugtatna.
márc. 26. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!