Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elég indok a megszakításhoz?...

Elég indok a megszakításhoz? Mi az egész menete?

Figyelt kérdés
Elég nagy baj hogy ide kerültem, nem kérek bántásokat. Jelenleg 6-7 hetes vagyok. Annyira pici hogy mérni még nem tudták. Először mikor bementem, mondtam hogy még gondolkodom rajta hogy mi legyen, másodszor már úgy mentem vissza hogy mégis akarom, de befolyásolás miatt döntöttem így. Saját döntésem szerint én nem szeretném bevállalni, tehát visszamennék harmadjára, hogy eldöntöttem nem szeretném és végleges. Mennyi idő mire minden lezajlik? Időpontok vizsgálatok stb? Bele férek még az időbe? Indokolni hol kell? Gyvsz-nél? Nyilatkozatot kell tennem, hogy mi az indoka? Ha anyagi indokot írok és a körülményeimet, ez elég indok? Gyvsz-hez is időpontra kell menni? Köszönöm.
ápr. 23. 21:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
35%

Ez egy eü kivizsgálás és beavatkozás, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mintha - mittudomén - találtak volna egy gyanús anyajegyet vagy csomót a melledben, be kéne menned biopsziára és utána egy kisműtétre, hogy eltávolítsák - nem szabadságot kér ilyenkor az ember, hanem a vonatkozó jogszabályok szerint táppénzre megy (mármint olyan munkahelyen, ahol nem szarják telibe a jogszabályokat, bár ha "non-stop" dolgozol, akkor nyilván ennél cifrább dolgok is megesnek ott). Műtét után ugyanígy, pár nap pihenés nem árt. Háziorvossal beszélj, mikor-hol kell kérned igazolást pl. a GYVSZ-től, illetve a kórház zárójelentést ad, de táppénzre gyaníthatóan a háziorvos tud kiírni a zárójelentés alapján pár napra.

Főnöködnek, munkatársaidnak, de még anyádnak sincs semmi köze hozzá, TE döntöd el kinek akarod elmondani. Ha ilyen a helyzet/viszony a munkahelyeden, és nagyon faggatózik, akkor a "kis nőgyógyászati probléma és műtét" vagy a "ne haragudj Tibi, de nem akarom részletezni, mi bajom van" között széles skálán választhatsz.

Hát praktikus értelme valóban nincs sok a kétszeri kötelező tanácsadásnak, elmondják mik a lehetőségeid, pl. örökbeadás, meg milyen támogatásokat kaphatsz ha mégis megszülöd és mondjuk anyagi okokból hezitálsz. A kötelező szívhang megállapítás már egyértelműen negatív presszionálás, de ezt írja a törvény + a 2 alkalom és kész, nem tudsz mit csinálni. Az esetek nagy részében semmit nem ér, én még nem hallottam olyat, hogy valaki annak hatására változtatta volna meg a döntését. Tanácsadója válogatja, ha normális akkor nem "erősködik" meg cseszegeti még pluszban a nőt, mert semmi értelme.

ápr. 24. 17:53
 12/15 anonim válasza:
0%
Szia! Megkérdezhetem,hogy hány éves vagy? És melyik kórházhoz tartozol?
ápr. 25. 08:32
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

Igen, szabit kell kivenned, mert munkaidőben van a CSVSZ és azért kell kétszer menni, hogy telibeszéljék a fejedet, miért tartsd meg.

Voltam CSVSZ-nél gyakorlaton, hányinger, ami ott megy, ezt komolyan mondom. Értem, hogy "hivatalból" kell csinálják, de amikor az erőszakból fogant terhességnél is megy az érzéketlen győzködés, de-de-de tartsd meg...

Szóval igen, két CSVSZ már élő terhességet igazoló lelettel, aztán tőlük kapsz csekket, ezt befizeted és a lelettel plusz csekkpapírral mehetsz időpontot kérni a kórházhoz.

A műtét ha nem szültél: reggel mész, kapsz lamináriát - ezzel tágítják ki a méhszájadat, órák kérdése és vagy fáj vagy nem -, aztán műtét és ha midnen oké aznap vagy másnap hazaengednek.

8 héten át tilos a szexuális élet, fürdés, tampon és emelni sem kellene.

ápr. 25. 13:49
 14/15 anonim válasza:
0%
Én elég nyers típusú ember vagyok, ezt ne támadásnak vedd. Figyi hibáztál
máj. 1. 12:06
 15/15 anonim válasza:
11%
Bocsi 14-es vagyok csak véletlenül beküldtem. Szóval hibáztál (már ha nem erőszakról származik a gyerek, ha így van, ne vedd magadra), nem védekeztél, vagy én nem tudom. De ezzel semmit gond nincs, hiszen mind hibázunk, ezért vagyunk emberek. De szerintem az a normális, hogyha hibáztunk, vállaljuk érte a felelősséget. És az abortusz nem fogamzásgátlás, az már egy élet!!
máj. 1. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!