Elég indok a megszakításhoz? Mi az egész menete?
Ez egy eü kivizsgálás és beavatkozás, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mintha - mittudomén - találtak volna egy gyanús anyajegyet vagy csomót a melledben, be kéne menned biopsziára és utána egy kisműtétre, hogy eltávolítsák - nem szabadságot kér ilyenkor az ember, hanem a vonatkozó jogszabályok szerint táppénzre megy (mármint olyan munkahelyen, ahol nem szarják telibe a jogszabályokat, bár ha "non-stop" dolgozol, akkor nyilván ennél cifrább dolgok is megesnek ott). Műtét után ugyanígy, pár nap pihenés nem árt. Háziorvossal beszélj, mikor-hol kell kérned igazolást pl. a GYVSZ-től, illetve a kórház zárójelentést ad, de táppénzre gyaníthatóan a háziorvos tud kiírni a zárójelentés alapján pár napra.
Főnöködnek, munkatársaidnak, de még anyádnak sincs semmi köze hozzá, TE döntöd el kinek akarod elmondani. Ha ilyen a helyzet/viszony a munkahelyeden, és nagyon faggatózik, akkor a "kis nőgyógyászati probléma és műtét" vagy a "ne haragudj Tibi, de nem akarom részletezni, mi bajom van" között széles skálán választhatsz.
Hát praktikus értelme valóban nincs sok a kétszeri kötelező tanácsadásnak, elmondják mik a lehetőségeid, pl. örökbeadás, meg milyen támogatásokat kaphatsz ha mégis megszülöd és mondjuk anyagi okokból hezitálsz. A kötelező szívhang megállapítás már egyértelműen negatív presszionálás, de ezt írja a törvény + a 2 alkalom és kész, nem tudsz mit csinálni. Az esetek nagy részében semmit nem ér, én még nem hallottam olyat, hogy valaki annak hatására változtatta volna meg a döntését. Tanácsadója válogatja, ha normális akkor nem "erősködik" meg cseszegeti még pluszban a nőt, mert semmi értelme.
Igen, szabit kell kivenned, mert munkaidőben van a CSVSZ és azért kell kétszer menni, hogy telibeszéljék a fejedet, miért tartsd meg.
Voltam CSVSZ-nél gyakorlaton, hányinger, ami ott megy, ezt komolyan mondom. Értem, hogy "hivatalból" kell csinálják, de amikor az erőszakból fogant terhességnél is megy az érzéketlen győzködés, de-de-de tartsd meg...
Szóval igen, két CSVSZ már élő terhességet igazoló lelettel, aztán tőlük kapsz csekket, ezt befizeted és a lelettel plusz csekkpapírral mehetsz időpontot kérni a kórházhoz.
A műtét ha nem szültél: reggel mész, kapsz lamináriát - ezzel tágítják ki a méhszájadat, órák kérdése és vagy fáj vagy nem -, aztán műtét és ha midnen oké aznap vagy másnap hazaengednek.
8 héten át tilos a szexuális élet, fürdés, tampon és emelni sem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!