Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha kétségek vannak bennem, ne...

Ha kétségek vannak bennem, ne tartsam meg a babát?

Figyelt kérdés

Nem terveztünk (még) gyereket, beszéltünk már róla, de komolyan nem volt tervben, csak évek múlva.

Igen, néha eljátszottam a gondolattal, hogyan nézne ki, miket csinálnánk, mi lenne a neve, de ennyi.

Viszont terhes lettem, 8 hetes vagyok. Először a pánik jött rám, a párom örült a hírnek.

Én elmondtam az aggályaimat, amik a következők:

-Nem vagyunk házasok, nem szeretnék "barátnő státuszban" szülni, apasági nyilatkozattal és egyebekkel.

-Az én lakásomban élünk, ami 2 felnőttnek és egy babának kicsi, kényelmetlen. (Neki van háza ugyan, de külső részen és tudom, huszadrangú dolog, de nem is tetszik, sosem éreztem otthonosnak, ezért mondtam, mikor az összeköltözés szóba jött, hogy ő költözzön inkább hozzám, oda én nem szívesen költöznék, mert nem tetszik sem az elosztása, sem az interior.)

-Még tanulok, jövőre államvizsgáznék, ami egy kisbabával mellettem kb. lehetetlen küldetés.

Erre ő megkérte a kezem, a tudtomon kívül vett egy kertes házat és mondta, hogy az 1/2 tulajdonrészét azonnal nekem ajándékozza és megígérte, hogy minden szálat megmozgat, amit csak tud, hogy az egyetemmel se legyen problémám. Ő a fellegekben jár, én pedig félek.

Sosem várt rám ekkora felelősség, egy cserép virágot nem tudok életben tartani. Kiskutyán gondolkoztunk egy ideje, de azt is halogattam, mert félek, mekkora változást hozna, képes lennék-e figyelni rá egész nap, ellátni megfelelően, nevelni, tanítani?

Ha szétmegyünk, támogassanak újra a szüleim, mint egy kamaszt? Kérjek tőlük pénzt, ha a gyerekem beteg lesz és orvoshoz kell vinni, vagy venni szeretnék neki valami új ruhát, játékot?

Ez a ház is elsőre nagyon romantikus gesztusnak tűnt, hogy azon a részen van, amit nagyon szeretek, hogy olyan a stílusa, ami engem tükröz, de ahogy lenyugodtam, gondolkoztam azon is, hogy ez olyan, mintha megvett volna. Gyűrű szintén. Eddig esküvőről nem is beszéltünk, most a kis világoskék dobozt úgy kaptam meg, mintha csak a pozitív teszt kellett volna hozzá... Azt akartam, hogy amiatt kérje meg a kezem, mert szeret, és úgy érzi, velem élné le az életét, nem azért, mert véletlenül terhes lettem.

Tele vagyok kétséggel, de tudom magamról, hogy nehezen hozok meg döntéseket, inkább vívódok csendben és már csak akkor változtatok, ha nagyon fáj... De itt, ebben a helyzetben nem tudom sokáig húzni a döntést, és fogalmam sincs, mit csináljak.

(3 éves kapcsolatról van szó)

2024. ápr. 21. 16:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
43%

Kedves kérdező, nagyon sajnálom, hogy ilyen dilemmába kerültél. Mi itt, vadigenek csak tanácsot tudunk adni, dönteni neked, nektek kell.

Amennyiben úgy döntesz, hogy nem szeretnéd megtartani, akkor kérlek menj pszichológushoz is, már előtte, kérlek, nehogy összeroppanj! Nehéz lesz feldolgozni, főleg, ha érzékeny típus vagy.

Ha úgy döntesz, hogy megtartod: egy gyermek óriási felelősség. De bele fogsz nőni a szerepbe, hidd el! Le fogsz tudni mellette diplomázni, ha lesz segítséged (nagyszülők, bébiszitter, bölcsi stb.), és valószínűleg állást is fogsz tudni találni később, de nehéz lesz, nem áltatlak!

Tegyük fel a legjobb opciót, jó? Összeházasodtok, a ház felét a férjed a nevedre íratja. Megszületik a baba, a nagyszülők, bébiszitter, férjed stb. segítségével lediplomázol. A kicsi mehet 1-2 évesen bölcsibe, te meg dolgozni, először mondjuk részmunkaidőben. Minden jól alakul, boldogok vagytok, szerzel munkatapasztalatot, esetleg később jöhet a többi gyerek.

Kívánom, hogy így alakuljon!

Ez a legboldogabb opció, jól hangzik, igaz? Az élet viszont sajnos nem rózsaszín habos torta, egy gyerek órási felelősség. Ezeket (kezdésnek) érdemes megtenni, magatokat bebiztosítani:

- Írjatok házassági szerződést, nagyon komolyan mondom. Ha a férjed nem akarja, az nagy red flag. Ebből ne engedj. Ehhez persze ügyvéd kell, ő megírja a ti igényeitek szerint. Legyen benne minden leírva, ki mit visz a házasságba, külön kasszán vagytok, vagy közös kasszán, vagy vegyes (ügyvédtől tudom ezt a 3 opciót). Kinek mi van a nevén, hány %-ban.

- A férjed a fő kenyérkereső, kössön kockázati életbiztosítást, bármi történhet vele. Alapvető pénzügyi, biztonsági szabály, hogy a fő kenyérkereső kössön életbiztosítást. Ez nem játék, felelősek lesztek egy gyerekért.

- Végezz el tanfolyamokat a szülés előtt. Elsősegély babáknak, szülésfelkészítő, szoptatási tanácsadás, hordozási tanfolyam stb. Így felkészült leszel, amennyire csak lehet (100%-ban sosem lesz az az ember a szülőségre).

- Mindig legyen külön bankszámlád, külön bevételed, tartalékod. A férjed tiszteljen meg téged azzal, hogy ezt elfogadja, te pedig tiszteld meg ezzel önmagad! Nem mellesleg a leendő gyermeked számára is jó példa leszel. Ha kislány lesz, akkor azért, mert hogy nőként ő is ilyen lehet, önálló, ha kisfiú lesz, akkor azért, hogy ő is így bánjon a jövőben a nőkkel, egyenrangúként.

2024. ápr. 21. 18:39
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagyok én is. Csak az enyém kicsivel rosszabb. Én az első sokk és a depresszió után úgy döntöttem, hogy megtartom a babát és bízom magamban és nem félek, bárhogy is lesz. A házasságot nem vállaltam be, ugyanazon ok miatt, amit te is írtál. De most egyenlőre nem is nagyon beszélünk már róla, igyekszünk a babavárásra koncentrálni. Szerintem ha neked már van egy lakásod akkor add ki albérletbe és egyenlőre ne fogadd el a párodtól a ház felét, a helyedben a házassággal is várnék. Ha tetszik mindkettőtöknek, akkor szimplán csak lakjatok ott és ha minden jól megy a baba születése után is össze tudtok házasodni ha akartok.
2024. ápr. 22. 00:12
 23/26 1Léna ***** válasza:
69%

Összefoglalom;

Elszeretted valaki társát és most attól tartasz, hogy más is megteheti ezt.

Élvezted a kapcsolatot, nem tervezetten állapotos lettél.

A párod örömében a csillagos eget is eléd tenné, de te a saját terveid megvalósulását jobban szeretnéd.

Valamikor szeretnél gyermeket de ezt gyermeket akit most hordozol a szíved alatt annyira utálod, hogy élet esélyt sem akarsz neki adni. Mert, hogyan merészelt megfoganni amikor te még nem is akartál anya lenni? Hogyan hozhatott ilyen váratlan helyzetbe. Ő a hibás mindenért. Fel akarja borítani az életed.

Neked terveid vannak. Mindenkinek az a dolga, hogy ebben segítsen. Ja, hogy másoknak is vannak terveik, az az ő bajuk.

A babád élni szeretne, a párod szeret, és vállalja az apaságot.

A kérdés az, hogy vállalod-e a felelőséget, vállalod-e a tetteid következményét?

2024. ápr. 22. 07:56
 24/26 anonim ***** válasza:
94%

Jaj, fejezd már be a hisztit! Az öreg, gazdag fószer örül a gyereknek, de egy fsz. Meg fog csalni ugyanúgy. Vagy elhagy az újért, vagy nem, te jól fogsz élni valószínűleg így is, úgy is. A bajod csak annyi, hogy tudod, hogy egy megbízhatatlan fsz, és tudod, hogy rád marad majd minden, ami nem tetszik tekintve, hogy te meg egy nagy gyerek vagy aki nem képes felelősséget vállalni semmiért. Szerinted kell neked ez a gyerek? Szerinted kell neked ez a kapcsolat? Szerintem kvára nem. Te sem vagy épp a greincesség mintapéldánya, hogy tudtál a másik nőről, de leszartad. Valószínűleg majd találsz úgyis kifogást, hogy miért ne legyen lelkiismeret furdalásod amiért állandóan lepasszolod a gyereket ha megtartod. És meg fogod, mert gyenge vagy és gyáva és igenis meg lehet téged venni. És ha megcsal, majd jóól megsértődsz, de túl kényelmes leszel ahhoz, hogy elhagyd.

Na, benne volt az összes közhely a válaszomban, amit erre a provokatív, gazdagkislányos kérdésedre vártál, vagy kihagytam valamit?

2024. ápr. 22. 21:07
 25/26 A kérdező kommentje:
A gyógyszeredet reggel.
2024. ápr. 22. 21:18
 26/26 anonim válasza:

Nekem nem úgy tűnik, hogy biztos lennél ebben a kapcsolatban...

Viszont eszembe jutott az a barátnőm, aki nem akart babát, mert minden fontosabb volt, aztán mire észbe kapott, a férje talált olyat, aki nyitott volt erre is.

Most pánikol, és gyereket akar, akár egyedül is. És haragszik a srácra, aki ma már boldog apuka.

Egyébként nekem úgy tűnik, a párod tudná, mit akar, csak te egy kicsit "tutyi-mutyi" vagy. Egy kutyán gondolkodsz, amikor ő egy hét alatt megold egy komplett házvásárlást is.

Gondold végig, szereted-e, mert ha már most a szakítás statisztikai esélyein agyalsz, tényleg kár lenne vele családot alapítani.

2024. ápr. 25. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!