Soha semmilyen körülmények között nem tartottam volna meg egy beteg gyereket.
Én nagyon utálom, mikor szirupos mázba csomagolják a downosokat.
Nagyon kevés az enyhén érintett, annál több a súlyosabb rengeteg eü problémával. Ők meg minden csak nem cukik.
2023. júl. 28. 15:25
14/27 anonim válasza:
14.héten szakítottam meg a terhességem.
Nem bántam meg. Ismerősnél a 2 éves downos gyerek a tesó karjában fulladt meg, mert elkapott egy sima náthát és a tüdeje nem bírta.
Nem lehet tudni mennyire érintett, lesz e olyan baja ami csak szenvedéssel jár. Ki akarja hogy a gyereke szenvedjen.
2023. júl. 28. 15:43
15/27 anonim válasza:
Ez a pár saját döntése. Én nem tartanám meg, de nem hagynám a kórházban ha mégis úgy születne. Van ismerősi körben downos, négy gyermekes családban. Fejlesztik, foglalkoznak vele, és az egész család olyan mentalitású, hogy hosszabb távon is gondoskodni fognak róla. Nem agresszív, nem problémás, szerencsére egészségileg is az enyhébb eset.
2023. júl. 28. 15:51
16/27 anonim válasza:
Biztos nem tartanám meg.
Az hogy soha nem lesz képes önállóan élni, dolgozni, stb. Neki sem lesz jó, Nektek sem lesz jó, az egész családnak nem lesz jó... Ha ti nem lesztek, mi lesz vele. Persze ha most terhes lennék, és a genetikain ezt mondanák, lehet meginognék, de mi a férjemmel megbeszéltük az elején, hogy ha bármit kimutat a teszt, amivel nem lehet élni hosszú távon, önállóan, akkor nem tartjuk meg. Pont ezért mert akkor már érzelmileg más állapotban leszünk, de tudjuk jól, hogy nem. Neki sem kéne ilyen élet.
2023. júl. 28. 15:52
17/27 anonim válasza:
En nem ismerek szemelyesen down korost,csak szoktam latni az utcan. Szivszorito, ahogy a 75 eves mama es papa kezenfogva viszik az 50 eves gyerekuket,mert nem lehet elengedni az utcan sem setalni egyedul. :(
2023. júl. 28. 18:31
18/27 anonim válasza:
nem tartanám meg. pont. nálam nincs kérdés sem. nem érdekel, mire mennyi az esély, mert ha egy kicsit is benne van, hogy önmagát ellátni nem képes, mindig valakire szoruló ember lesz, azt az életet senkinek sem kívánom, nem ám a saját gyerekemnek
2023. júl. 28. 20:05
19/27 anonim válasza:
Ilyen esetben érdemes alaposan utánajárni a diagnózisnak, több vizsgálattal is, mert ezek nem egyformák. Kétségtelen, hogy nagyon sok nehézség van egy down-szindrómás és a családja életében, de minden élet értékes, egy down-szindrómás gyermek élete is. Ismerőseim 3! down-os gyereket fogadtak örökbe. Az egyiknek az orvosok szerint már évek óta meg kellett volna halnia, de ma is él. Ennek a családnak vannak nehézségei, de örömei is. Eugenikus hozzáállás az, ha csak az egészségeseknek van joguk az élethez.
2023. júl. 28. 21:56
20/27 anonim válasza:
6-os kicsit durván de teljesen az igazat írta le.
Nem tartanám meg. Lehet súlyos lesz és leragad egy három éves szintjén... Vagy agresszív lesz.. Stb stb stb. Nem nem én sem. Akárhogy is fájna de nem... Elvetetnem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!