Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy fájhat ennyire a lelkem...

Hogy fájhat ennyire a lelkem még mindig?? Mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
8 hónapja volt abortuszom. Mindenki azt mondta fiatal vagyok (20 éves voltam) csak egy érettségim van, akkor még az Okj-s képzés elején voltam és hogy csináljam azt, éljem ki magam stb.. Engem meg se hallgattak mindenki csak az abortuszra beszélt rá. Egyedül kellett volna felnevelnem de anyagilag minden meglett volna az apja felől, ez is bonyodalom volt az egész történetben. Na hát hiába mondták hogy bulizzak,éljek ,tanuljak, hiába bulizok ha nekem nem ez kell hanem a gyerekem kellett volna, egy fokkal se vagyok boldogabb,csak a szüleim és ismerőseim akik egytől egyig az abortuszt támogatták. Nem azt mondom,hogy részben nincs igazuk mert biztos kegyetlen nehéz lett volna de úgy érzem nem bírom már ezt. Amióta felkeltem az altatásból egyszerűen nem múlik a fájdalom semmitől és minden egyes nap eszembe jut,megsiratom, nem bírom elengedni egyszerűen úgy érzem kell nekem a gyerek. Ha tudtam volna, hogy ez lelkileg ezzel jár biztos hogy nem tettem volna meg. Már azon is gondolkoztam inkább lennék terhes mégegyszer most de semmi pénzért nem vetetném el hátha könnyebb lenne, nem tudom. Talán azzal még rosszabb döntést csinálnék de már nem befolyasolhatna senki
2022. aug. 31. 19:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem jó döntést hoztál. Most rohadt nehéz és még az is lesz egy darabig, de hidd el, egyedüli szülőként nem könnyű, sőt még párban sem mindig... Az, hogy anyagilag meg lett volna minden az apuka részéről, hát egyáltalán nem biztos. Nem ismerem a körülményeket, de ha pl. apukának jön egy újabb nő az életébe, aki szerint ti csak "nyűg" vagytok, akkor hamar elapadhat az ATM. Lényeg a lényeg, pár év múlva megtalálod azt, akivel érdemes lesz családdá válni és akkor majd megérted, hogy jó döntést hoztál.
2022. aug. 31. 20:19
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon nehéz lett volna egyedül a gyerekkel. És itt nem az anyagiakról van szó, hanem a lelki oldaláról, kezdve mindjárt az elején. Más kismamákkal ellentétben a terhesség ideje alatt végig, aztán a szülésnél is egyedül? Csak képzeld el, a kórházban mindenkihez bemegy a férje/élettársa, sokaknak a szülésnél is ott van, csak neked nem? Később az egyetlen társaságod a gyerek, a világod teljesen beszűkülne. És milyen lenne a gyereknek azt látni, hogy a többieknek van apjuk, csak neki nincs. Hidd el, így volt helyes, fiatal vagy, koncentrálj a jövődre, tanulj, építsd fel az életedet. Gyereket majd akkor, ha lesz egy stabil kapcsolatod, és minden szempontból megfelelő háttered.

N

2022. aug. 31. 20:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Emiatt szülni rossz ötlet lenne.

A pszichológus viszont jó ötlet, és szembe kéne nézned vele, hogy itt az anya dönt.

Nálad rosszabb helyzetben lévő nők is megszülik, pl. engem is megszült az anyám, és itt nem volt pénzes apuka, de tragikus, borzalmas gyerekkor meg anyaság sem.

Az sem biztos, ha lesz majd gyereked, jobban fogod érezni magad, hiszen akkor már pontosan fogod tudni, mit dobtál el. Legalábbis a néném három gyerekes anya, de a mai napig siratja, akit nem tartott meg.

Keress jó szakembert, de gyakorin segítséget ne várj. Itt a többség azon élvezkedik, hogy belerúgnak egymásba.

2022. aug. 31. 21:50
 14/16 anonim ***** válasza:
64%
Hidd el, hogy jól döntöttél. Nem szabad gyereket vállalni ha te EGYEDÜL nincs miből eltartsd. Bármi történhet. Nem lehet arra alapozni, hogy apuka megoldja. Fiatal vagy, később még lehet gyereked. Ne babaként gondolj rá, mert még nem volt az.. az is lehet, hogy meg sem maradt volna. Elhiszem, hogy nehéz de eszedbe ne jusson újra teherbe esni, az nem old meg semmit.
2022. aug. 31. 22:41
 15/16 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a kérdést már kiírtad, ugye?

Keress fel egy pszichológust, vagy gyász kísérőt

2022. aug. 31. 23:41
 16/16 anonim ***** válasza:
68%
Nekem férjem van aki minden szabadidejében segít,plusz ugye most ő hozzá haza a pénzt, de így is naaaaaaagyon fárasztó. Hidd el nem olyan jó egyedül anyának kenni,pláne ha semmi szakmai háttered nincs és még munkahelyed sem volt. Elhiszem hogy fáj,de csak mert nem élted meg milyen non-stop nevelni egy kisbabát és most a lelki szemeid előtt a rózsaszín ködös babanevelés van. Keress fel egy pszichológust,mert ekkora veszteséget nem lehet egyedül feldolgozni.
2022. aug. 31. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!