Kinek volt már olyan abortusza, amit gyógyszerrel vittek végbe?
Hogyan tudtátok feldolgozni? Mit éltetek át, lelkileg és fizikálisan? Hogyan zajlott? Mi látható a vérzéskor?
Mennyire viselt meg?
Külföldön élek, missed ab-om (be nem fejeződött vetélésem) volt, amire a nőgyógyászom gyógyszeres befejezést javasolt (a műtét helyett), amit ugyanazzal az "abortusztablettával" kellett beindítani, mintha abortusz lenne, úgyhogy a fizikai részéről tudok nyilatkozni. De az, hogy nekem milyen volt, SEMMIT nem jelent rád nézve.
Megadott adagolásban kellett a tablettát szájon át illetve hüvelyi úton bevenni, az első adag után ha jól emlékszem, 6 órával kezdődtek a görcsök (tényleg nagyon hasonlított a szülési fájásokhoz, azóta tudom), és hát nekem szörnyű élmény volt, a fürdőszobapadlón fetrengtem, és iszonyatosan fájt a hasam. A vérzés maga nem kezdődött el, csak kicsit később, és aztán talán még egy óra eltelt, mikor éreztem, hogy "valami jön", és tényleg jött (vszleg a petezsák). Utána megkönnyebbültem, elmúltak a görcsök szinte azonnal, és még 3-4 napig volt a szokott menstruációmnál kicsit erősebb vérzésem, de maga a vetélés kb 12 óra volt, amíg még jöttek kisebb-nagyobb darabok (bocs az undi részletekért).
Ha el kéne vetetnem egy magzatot vagy újabb missed ab-om lenne, inkább a műtétet választanám. De ez én vagyok.
Mindenesetre kitartást a testi-lelki felépüléshez, bármelyik utat is választod!
Első hozzászóló, ritkán olvasok itt, hozzászólni pedig talán eddig még nem, de most felpontoztalak, amennyire tudtalak egy "Hasznos számodra ez a válasz"- szal. A legutolsó vagyok a sorban a linkelt képen.
Ugyan ebből nem derül ki, hogy kik pontoztak, csak a %-uk.
Vannak olyan kategóriákban is lepontozások, ahol valamiről a véleményed kérik, és az arra adott választ is lepontozzák. Pl. hogy szereted-e a vajas kenyeret? Erre hogy lehet jó vagy rossz választ adni?:)
Nem érdemes ezzel foglalkozni, hidd el. Azzal együtt tényleg nem sok öröme lehet az ilyennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!