Akik átestek ilyenen ez meddig volt ilyen intenzív a gyász?
Kisfiam szinte napra pontosan akkor fogant mikor a testvére született volna.Mennyire érdekes és persze nem szándékosan ‘csináltuk ‘ így,de nagyon nehéz ez.Nem vagyok depressziós,boldog vagyok hogy ilyen csodálatos gyerekeim vannak.(3lány+1fiú)
De nem telik el nap hogy ne jutna eszembe az elvesztett kisfiam💔(középidős szülés)
Mindennap gondolok rá,miközben senki nem kérdez semmit,senkit nem érdekel,pont lesz@rják. 😞 Gyarló emberek mindenhol körülöttem,mindenkit csak a saját sz@rja érdekel😔
Ha én felhozom,vagy beszélnék róla zsigerből az a reakció,hogy inkább örülj hogy 4 egészséges gyereked van.
Na akkor tudnék visszakézből ütni,de inkább csendben maradok.
Lassan két év eltelt,de még mindig gyakran álmodok a szüléssel,a bevillanó boncolási jegyzőkönyvvel.
Szeretnék tetoválást csináltatni az emlékére,remélem ez is segithet!
Azért a négyes válaszolónak üzenem,hogy a 7’órás vajúdás,4 napos kórház nem épp volt egy vetéléshez hasonlitható dolog,legalábbis számomra.
És még jól megúsztam,mert van aki 1 de akár két napot is vajúdik.
Ó bocs, nem olvastam minden kommentet. De akkor mit gondolsz hogy mi segítene?
Próbáltad megírni vagy pl egy kis emlékeztet csinálni a babádnak?
Azért kicsit meredek,hogy páran milyen indulattal esnek neki a kérdezőnek. #6-os kifejezetten egy tapló.
Pont abból fakad a keserűsége,hogy valószínűleg 2 éve sem tudta ezt senkivel megbeszélni normálisan. Néha csak annyi kéne,hogy az ember kisírhassa magát anélkül,hogy leugatnák,hogy 2 éve volt már lépjen túl rajta.
Tény,hogy a mi kultúránkban tabu sajnos az ilyen téma,nem tudnak vele mit kezdeni az emberek,kényelmetlen és ezért hárítanak. Ez a jajj örülj,hogy van másik gyereked,másnak egy sincs szintén nem vigasz..megint csak arra utal,hogy nincs joga szomorú lenni. Felháborító és érzéketlen,aki ilyet mond. Szimpla tahóság.
Kérdező! Részvétem a történtek miatt. Elképzelni sem tudom,mennyi idő egy ilyen élményt feldolgozni. Nekem a 14.héten szakították meg a terhességet. Meggyászoltam,de mai napig eszembe jut néha. Hülyén hangzik,de én hálás voltam a sorsnak,hogy korán kiderült,hogy nagy a baj,pont azért mert genetikai tanácsadáson a váróban félidős/pocakos anyukákat láttam zokogni..tudtam,mi vár rájuk és ezerszer rosszabb lehet megszülni,mint a műtét (az is szar,de más).
Olyan csoportot vagy segítőt keress,aki a perinatális gyásszal foglalkozik. Én megértelek,de segítség kell,hogy enyhüljön a fájdalom,muszáj tovább élni és elfogadni,ami történt.
Sok erőt kívánok!
Nem tudom hogy mi segitene,azért tájèkozodom olyanoktól akik átéltek ilyet.?
Esetleg irodalom,vagy magamat hogy tegyem rendbe?
Mivel még nem tudom mikor tudok segitséget kapni.(felvettem a kapcsolatot a hölggyel)
Elbúcsuztattuk,írtunk neki mindenki személyes üzenetet majd a Dunába engedtük,csináltam neki az utolsó ultrahangos képével egy kis emléksarkot,amit mindennap megnézek.
De bennem mégis abszurd dolgok kavarognak(gyakran!),mi lett vele?,élt még mikor megszületett,lehet mégis meg kellett volna néznem,tudja(tudhatja) hogy ennyit gondolok rá,és ugyanúgy szeretem mint a négy testvérét,hogy abban az élethelyzetben amiben akkor voltam mennyire akartam őt és mégis elvesztettem!!!
"Azért a négyes válaszolónak üzenem,hogy a 7’órás vajúdás,4 napos kórház nem épp volt egy vetéléshez hasonlitható dolog,legalábbis számomra."
Neked. De az atjott, hogy atlag embert irtam? Az átlag embernek ez vetélés jelent. Honnan tudná bárki más, hogy pontosan mi és hogy történt, ha nem vele esett meg? Amúgy meg én őszintén sajnállak, de konkrétan te is csak az vagy, akiket emlitesz: Gyarló emberek mindenhol körülöttem,mindenkit csak a saját sz@rja érdekel😔
Szerintem is zavaró ez az agresszió mások iránt. Honnan tudod, nekik mi nyomoruk van? Pl simán lehet hogy egy másik nő is elvetélt, csak nem is tudsz róla. De bármi más baja is lehet Vkinek.
A gyász ilyen, hogy az ember csak a maga babára figyel, de ha ez krónikus válik, és ilyen agitált depresszióféle lesz belőle, nem lehet csodálni, ha a környezet nem ismeri fel a valódi érzelmeket és megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!