Elvetetnétek vagy megtartanátok egy Turner-szindrómás
magzatot, és miért?
Figyelt kérdés
Ez egy lányokat érintő kromoszóma-rendellenesség, a két nemi X-kromoszóma közül az egyik hiányzik vagy módsult/hiányos, ennek következtében ezek a lányok hormonkezelés nélkül alacsonyak maradnak, elmarad náluk a nemi érés, valamint a petefészek pár kivételes esetet leszámítva hiányzik vagy üres, a méhük is többnyire fejletlen, ezért az esetek 99.99%-ában sterilek. Járulékos problémaként túlsúly, szív-és és veseproblémák, cukorbetegség, pajzsmirigy-alulműködés, magas vérnyomás, halláskárosodás is gyakran fellép. Értelmi képességeik átlagosnak mondhatók, esetleg kisebb részképesség-zavarok vagy tanulási nehzéségek léphetnek fel.
Ilyen kilátásokkal ti bevállalnátok a magzatot, vagy "elengednétek" inkább?
Biztosan nem tartanám meg, nem cs.esznék ki tudatosan és szánt szándékkal a gyerekemmel!
2021. júl. 20. 18:10
12/21 anonim válasza:
Nekemmm is van ilyen beteg kolleganom,diplomas,sot a masodikat is elkezdte,de azert bukdacsol es nagyon lassu,lassan beszel es lassu felfogasu es szerintrm kulsoleg is latszik rajta,hogy valami nem okes. De ettol fuggetlenul onellato,aranyos,kedves. Nehez dontes lesz.
2021. júl. 20. 19:34
13/21 anonim válasza:
Ha tudnám, hogy van jó esély van arra, hogy előjönnek az említett problémák, és amúgy sem élhetne teljes életet, akkor én azt nem akarnám neki. A gyermekvállalás is döntés kérdése kell, hogy legyen, de ha alapból tudom, hogy ő fizikailag lesz rá képtelen, akkor egy életen át fog szenvedni tőle, ha ő épp vágyna rá. Ezt nem tehetem.
2021. júl. 21. 13:33
14/21 anonim válasza:
Beteg magzat, abortusz, pont.
Igen, lehet, hogy csak éppen lesz sérült, de az is lehet, hogy súlyosan érinti a dolog.
Én meg nem vagyok szerencsejátékos, hogy "jaj, próbáljuk meg, hátha mázlim van és csak enyhe fogyatékossággal fog élni". Hát, hogyne.
2021. júl. 21. 14:58
15/21 anonim válasza:
Ki hogy. Mi megbeszéltük a férjemmel előre, hogy Down szindrómás babát nem valószínű, de nemi krómoszóma rendellenességes babát megtartanánk.
2021. júl. 23. 00:17
16/21 anonim válasza:
Nyilván elvetetném.
2021. júl. 23. 00:55
17/21 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy lehet megtartani tudatosan egy beteg babát.
Amikor tudod, hogy beteg lesz, hogy rengetegszer kell orvoshoz /kórházba mennie, és mégis.
Ki ítéli erre a gyerekét akarattal??
2021. júl. 23. 02:29
18/21 anonim válasza:
17. Kik? Az önző, kegyetlen emberek.
2021. júl. 23. 11:17
19/21 anonim válasza:
Én megtartanám, mert az ugyanúgy az én gyerekem. Ugyanúgy értékes ember, mint az, aki már megszületett és egészséges.
2021. júl. 25. 11:38
20/21 anonim válasza:
Természetesen nem. Elképesztően önzőnek és kegyetlennek kell lenni ahhoz, hogy valaki tudatosan, szándékosan ilyen sorsa ítélje a gyerekét, mint amik fel lettek sorolva a kérdésben… Sokszor egészséges emberként sem egyszerű az élet, hát még így.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!