Aki abortuszra ment, miért nem szülte meg, és adta örökbe inkább a babát?
Nyilvánvaló okokból. Pl mert nem akarta végig kínlódni a terhességet, a fájdalmas, kockázatos szülést, esetleges maradandó következményeket ,majd pedig nem akart magyarázkodni a magánéletet nem tisztelő, bunkó kérdezősködő ítélkező embereket.
Ezen felül azért mert a műtét egy jó megoldás az adott problémára, a lehető legkevesebb nehézséget okozza, és ennek a döntésnek a meghozatalához minden nőnek joga van!
Mert nem lenne értelme. A terhesség eléggé igénybe veszi a szervezetet, akkor van értelme végigcsinálni, ha akarod a gyereket, különben minek?
(Nem volt abortuszom, de én is inkább választanám, mint az örökbe adást.)
Még a főiskola alatt olvastam egy kutatást, 2500 nőt kérdeztek meg, mind örökbe adtak.
Kivétel nélkül a 20. hét után történt valami, ami miatt is döntöttek, és mind azt válaszolta, ha ez korábban történik meg, elvetetik
Még a legkönnyebb terhesség és szülés is nyomot hagy a testen.
Nekem volt 2 császárom (nem örökbeadásra), a hasfalam sose lesz a régi, kötényhasam van, striás a bőröm (ezt nem lehet biztosan elkerülni), a szülések után súlyosbodott a pajzsmirigy betegségem (értsd: addig gyógyszer se kellett rá), kéztő-alagút szindrómam lett, pl a 2 évvel ezelőtti szülés óta nem tudok jól varrni és nem érzem jól az ujjaimmal a hőmérsékletet, műteni kell majd. A második terhességnél cukorbeteg voltam. A szülések után hónapokig ízületi fájdalmaim voltak/vannak, reggelente csak kapaszkodva tudok járni. Az egyik csípőm úgy általában sem az igazi. A fogaim és a látásom is romlottak a terhesség alatt, igaz egyik sem jelentősen.
Hüvelyi szülés után ismerek olyat, akinek hólyagsérve lett, olyat aki 10 éve inkontinens. Olyat akinek évekig fáj a szex. Van, akinek császár után összenövései lesznek, súlyos kismedencei fájdalmat okozva vagy akár bélelzáródást.
Van, ha ritka is, gyerekágyi anyai halálozás.
És úgy mellesleg mi van, ha sérült lesz a baba vagy más okból meggondolja magát az örökbefogadó?
Még "melleslegebb" egy olyan világban, amit jelenleg a túlnépesedés visz katasztrófába, a nemkívánt gyerek az utolsó, amire szükség van.
Az örökbeadás nem garancia arra, hogy annak az esetlegesen megszületett gyereknek boldog élete, szerető családja lesz.
Van örökbefogadott ismerősöm. Sokszor kívánta, hogy bár meg se született volna. Az örökbefogadó " apja" egész gyerekkorában verte, ( az " anyja" pedig semmit sem csinált, hogy megakadályozza). Mindkettő alkoholista volt.
18 évesen elment otthonról, most 35, és szóba sem áll velük azóta sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!