Most lehet Magyarorszagon abortuszt végeztetni?

Figyelt kérdés
Nem érint a dolog, de érdekelne hogy most pontosan milyen szabályozások léptek életbe? (Ugye most volt hogy M.O. Alairt valami abortuszellenes tv-t) valaki felvilágosítana?

2020. nov. 11. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, ez már vagy az ötödik ilyen kérdés a héten!

Igen, végeznek abortuszt továbbra is.

2020. nov. 11. 19:44
 2/10 A kérdező kommentje:
pedig kerestem és nem találtam! Azért köszi a választ! :)
2020. nov. 11. 19:46
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Ugyanúgy, mint 10, vagy 20 éve.....
2020. nov. 11. 19:46
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Kvázi egy abortusz ellenes gyűlésbe lépett be MO, ezt olvashattad.

De ettől még itt lépték meg azt, hogy tényleg törvényileg megtiltsák a beavatkozást.

2020. nov. 11. 19:51
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem irt alá törvényt Magyarország. A törvény változatlan. Egyelőre. Ez egy talpnyálas a sotet jövőnk felé amit aláírtak.
2020. nov. 11. 20:09
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

"ne szülj RABOT te szűz!, anya Ne szoptass csecsemőt!" (Arany: A wallesi bárdok)

(bár remélhetőleg a lengyel fejleményekből tanultak a hazai politikusok is... főleg, hogy Lengyelországban sokkal erősebb a klerikális reakció, mint itthon)

2020. nov. 12. 00:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez úgy jutott eszembe, hogy egyik barátnőmnél is jön a baba aki igencsak meglepte őket, tehát nem tervezték de megtartják. Évek óta együtt vannak, nyilván tudják mit hogyan kell. De mégiscsak jön az a baba, persze örül neki mindenki. Csak sokan írják, hogy a baba nem jőn csak úgy, ha nem akarod akkor tegyél érte és akkor BIZTOS hogy nem jön.. na most én pont abban a szakaszában vagyok az életemnek, hogy nagyon nem örülnék most ha jönne egy babó. Cikk címeket futólag olvastam hogy Magyarország meg Lengyelország meg Abortusz (máskor igencsak képbe vagyok de most ez nem volt meg, bocsi ha hülyeséget írtam akkor korábban). Na és ezért érdeklődtem, hogyha netán most hozzánk is bekopogtatna valaki milyen lehetőségek vannak? Vagy egyáltalán bárkinek akinél nem áll fenn az a helyzet hogy most jöhet a baba.
2020. nov. 12. 00:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, semmi érdemi változás sincs az 1992-es magzatvédelmi törvényhez képest, az érvényes ma is.
2020. nov. 12. 01:23
 9/10 anonim ***** válasza:
63%

7#

Teljesen megértem az aggodalmad. Csak sokan nem értik meg, hogy az abortusz nem azért van, mert sokan nem védekeznek, hanem mert egyik védekezési mód se 100%-os. Egy kamasz pár nyilván nem vállalhatná el a gyereket, mert azzal derékba tőr a karrierjük, esetleg a szüleik életét is megpecsételik és a babának se lesz feltétlenül jó, hogy az anyja kamasz és nem kész a feladathoz.

Ha mégis megtörténne a tiltás, akkor valószínűleg 3 opció állna fel. Az egyik, hogy mindenki háta mögött történik a terhességmegszakítás, illegálisan. Nyilván ez kockázatos lenne, de ahogy a régi időkben is megtették, úgy ma is megtudnák tenni - ezzel az abortusz statisztika láthatatlanná válna. Ott van még az a megoldás, hogy átugrassz Bécsbe, ahol még jószerével foglalkoznak veled. Vaaagy lefizetsz egy nőgyógyászt jó sok pénzzel, aki az írja a leletedre, hogy súlyos rendellenes a magzat - és így valószínűleg elvetetheted.

2020. nov. 12. 07:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat! Visszafele fejlodunk...
2020. nov. 12. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!