Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Vegánokhoz szóló kérdés. Mi a...

Vegánokhoz szóló kérdés. Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés

2020. szept. 21. 16:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%
Én vegán vagyok és a 9es minden egyes szavával egyetértek.
2020. szept. 21. 18:53
 12/18 anonim ***** válasza:
65%
Vegan vagyok, és elmondtam, hogy a kérdésed sem értem, mert nem tudom, hogy mégis hogyan lehetne egy érző és gondolkodó lényt összehasonlítani egy érzések, gondolatok és öntudat nélküli lenyt összehasonlítani. Inkább egy abortusz, mint egy hamburger.
2020. szept. 21. 18:53
 13/18 anonim ***** válasza:
39%

"inkább egy abortusz mint egy hamburger"

Ettől a mondattol valami nagyon mélyen ordít bennem, és egy nap benned is fog...

2020. szept. 21. 19:07
 14/18 anonim ***** válasza:
64%
Teljesen értelmetlen összehasonlítani egy állatot egy embrióval, ugyanis az az állat egy kifejlett, érző élőlény, képes gondolkodni, félelmet és fájdalmat érezni, míg egy embrió ezek közül egyikre sem képes. Szóval igen, meg tudom érteni, aki jobban sajnálja egy érző állat levágását, semmint egy tudattalan, fájdalmat nem érző embrió abortálását.
2020. szept. 21. 19:30
 15/18 anonim ***** válasza:
31%
És mi lenne egy borjuembrio huspogacsaval? Az akkor etikus hamburger?
2020. szept. 21. 19:49
 16/18 anonim ***** válasza:
73%
Gondolom a borjúembriót nem csak abortálnák, hanem az anyaállat elpusztításával járna, szóval nem, nem lenne etikus. Egyébként enni 200 millió mást is tudsz a borjúembrión kívül, semmi szükség nincs rá. Ellenben azt elvárni egy érző gondolkodó lénytől (itt a terhes nő), hogy kihordjon egy terhességet, miközben irtózik tőle, az igencsak etikatlan lenne.
2020. szept. 21. 20:06
 17/18 anonim ***** válasza:
78%

Ha valaki abban hisz, hogy egy állatot nem lehet a húsáért, vagy egyéb, általa termelt dolgokért (tej/méz/tojás) használni, akkor full evidens, hogy morálisan nem összeegyeztetheto az ilyenekkel az abortusz ellenesség.

A nőnek joga van a saját testéhez, és nem kényszeríthető arra, hogy 9 hónapon keresztül saját magából tápláljon valamit, amit amúgy nem akar. Ha valakinek van empátiája pl egy tyúk felé, az nem támogathatja a kényszerített terhességet, aminek egy életre szóló mentális, és testi következményi lehetnek.

Ha támogatná, az azt jelentené, hogy többre tart egy haszonállatot egy nőnél.

2020. szept. 22. 02:35
 18/18 anonim ***** válasza:
68%
Feminista vagyok, és vegán. A nők saját döntését támogatom akkor is, ha el akarnak távolítani egy magzatot a testükből. Minthogy az az ő testük elsősorban. Azt hogy mások (állatok) testét elfogyasszuk, az viszont nem tartom elfogadhatónak (minthogy az viszont nem a miénk). Egyszerű. Aki érti a szabadság koncepcióját (tudja hol van a határvonal az őt érintő döntések és a más döntései közt) annak nincs ebben kérdés.
2020. szept. 22. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!