Vállalnátok a babát egy ilyen helyzetben?
A legjobb barátnőmről van szó. A barátjával szakított, de most megtudta, hogy terhes.
Tőlem kér tanácsot, senki nem tud róla. Nem az én dolgom, nem az én döntésem, de akinek van IGAZI barátja, az tudja hogy nem lehet egy legyintéssel elintézni.
Mit lehet neki ilyenkor tanácsolni? Én segítek neki bármiben, akár anyagilag is. De attól félek ez nem lesz elég egy gyerek esetében. Hogyan tudna megfelelően dönteni? Én ebben hogyan tudok segíteni? Nem akarom, hogy megbánja a döntését később.
Ha meglennének az anyagi feltételek és vágynék egy gyerekre akkor megtartanám és nevelném egyedül. Viszont ebben az esetben az apának joga van tudni.
Ha nincs semmim, más nyakára, más pénzére nem szülnék. Főleg ja még iskolába járnék. Mert azt nem tudjuk ugye mennyi idős a barátnőd
Nem. Semmiképpen ne tartsa meg.
Gyerek még.
Aki anya lesz,az eldönti magától.
Nem mindegy, hogy 18 vagy 38 a barátnő.
De alapvetően a pasinak joga van tudni.
Kizárt hogy megtartanám. Minek? Tönkretenné az életem és a gyerekét is. Majd ha lesznek rendes körülményei, férj, apa a gyereknek, normális család, fix anyagiak, akkor érdemes lehet ha akar gyereket a barátnőd. De egyedül kínlódni vele kegyetlen szar. Amúgy meg csak a gyerekkel fog kicseszni. Meg önmagával is. És ha a pasi amúgy nem akart gyereket, akkor vele is kiszúr egy életre.
Ha vállalja a gyereket, akkor ez legyen az ő döntése, annak minden következményével együtt, és ne tarháljon semmilyen pénzt az exétől a gyerekre hivatkozva. Az nem tisztességes és elég aljas is.
Úgy tud megfelelően dönteni, hogy mérlegeli a helyzetét és a lehetőségeit. Ahány nő annyiféle élet, család, barátok, lehetőség. Kapásból nem mindegy a kora, az anyagi helyzete, a támogató környezet.
Mondjuk nagyon nem mindegy, hogy egy 18-20 éves szakmával sem rendelkező fiatal lány, vagy egy saját lábon álló 30 as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!