Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz után kényeztethet...

Abortusz után kényeztethet valahogy a párom?

Figyelt kérdés

3 napja volt abortuszom. (Nagyon szerettem volna a babát párommal együtt, de betegen született volna, így el kellett vetetni.)

Az orvos azt mondta, 3-4 hét múlva szabad újra házaséletet élni. Ez eddig ok.

Azt viszont elfelejtettem megkérdezni, más módon kenyeztethet-e addig is a párom?

Ha van esetleg valakinek tapasztalata, segítene?

2020. márc. 28. 14:25
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
68%

Kívülről kényeztethet de arra nagyon figyeljetek hogy még akkor se próbáljon behatolni se ujjal se semmivel ha nagyon forró a hangulat, meg ha érzitek magatokban a potenciált akkor az anál is egy lehetőség

De am ha túl vagy 2 héten és semmiféle probléma nem merült fel -(igen 2 hét ilyenkor lenne kontrol, nem 6 mint azt sokan mások hiszzik a korházi papirokon sem 6 hét szerepel) akkor óvszerrel már próbálkozhattok, azért óvszerrel mert ha élne még a fertőzés veszély az csökkenti a kockázatot

Vigyázz magadra és sok sikert majd a következő babához

2020. márc. 30. 13:38
 32/47 anonim ***** válasza:
64%
Engem is érdekelne, hogy látták 9 hetesen hogy végzetes a betegsége a babának.
2020. ápr. 6. 22:23
 33/47 anonim ***** válasza:
77%

"Továbbra is bizton tudom hogy 9 hetesen nincs genetikai vizsgálat."

Nagyon rosszul tudod, testvérem 9,5 hetes, pont most volt genetikai vizsgálaton. Szóval nem kellene az ostobaságot terjeszteni.

2020. ápr. 16. 12:58
 34/47 anonim ***** válasza:
60%

9 hetesen nincs genetikai vizsgálat, hiába pontoztok le mindenkit, aki ezt leírja...Sőt, ha 9.héten vokt az abortusz, a vizsgálat elvileg a 8. héten történt. A kombinált teszthez is 3,5 cm-s embrió kell( kb 11. 12. hét)...A panoráma tesztek( Prena, Nifty) is csak 10. héttől végezhetőek és 5-7 nap mire eredmény van.( ha nem hiszed, keresd ki google-on a tesztek hivatalos honlapján) Ez utóbbi kettő csak vérteszt, ekkora embrió UH-n érdemben nem látszik.

Nekem semmi bajom az abortusszal, de a hazudozás meg ez az "okoskodás" kiakaszt.

2020. ápr. 26. 22:23
 35/47 anonim ***** válasza:
14%
"9 hetesen nincs genetikai vizsgálat, hiába pontoztok le mindenkit, aki ezt leírja.." - teljesen jogos a lepontozás, ugyanis a világon semmi köze feltett kérdéshez.
2020. ápr. 27. 16:43
 36/47 anonim ***** válasza:
38%
Figyelj, attól még hülyeségeket nem kell írni( a kérdező írt baromságot), mert mások elhiszik és majd 6-7 hetesen genetikai tesztet akarnak csináltatni. Félre ne tájékoztassuk a másikat.
2020. ápr. 27. 18:40
 37/47 anonim ***** válasza:
32%

#36, a Kérdező ezt írta: "A kérdező kommentje:

Genetikai tanácsadás során derült ki" - és ez simán lehet igaz. Az ember elmén az orvoshoz, hogy pozitív lett a tesztje, és az elmúlt hetekben ilyen meg olyan gyógyszert szedett, amire az volt írva, hogy terhességben nem szedhető... és erre a genetikus mond egy véleményt. Mondjuk. (pl az antidepresszánsok zöme ilyen, amit kb a fél ország szed...)

Egyébként ha végre elhúznának a magzatfanatikusok innen a 3,14csába, akkkor nem lenne minden kérdező rákényszerülve a zsigeri védekezésre.

2020. ápr. 27. 19:45
 38/47 anonim ***** válasza:
61%

Kedves előttem szóló. Talán genetikus vagy? Elmondom neked, hogy antidepresszánst pont lehet szedni terhesség alatt, pl. SSRI-t is. Én nem embrió meg magzatvédő vagyok, hanem kihullik a hajam attól, amikor valaki a hülyeségeket mondja, mint pl. te is. A BIZONYÍTOTTAN TERATOGÉN gyógyszerek( eltérő súlyossági fokkal): valproinsav, carbamazepin, kemoterápiás szerek, talidomid, orális anticoagulánsok, phenytoin, statinok, 1-2 antibjotikum és antimetabolit. Az ARB-K es ACEi-k fototoxikusak, mint ahogy pl. a metamizol (Algopyrin) is ellenjavalt az 1. és 3. trimeszterben prosztaglandin gátló hatása miatt. Az összes többi egyéni elbírálású, és senki se fogja azt mondani, hogy 2 db Algopyrint vagy 1 levél Cetirizin után genetikailag selejt az embrió.. Erre van később a GENETIKAI UH, ahol szonográfus nézi a MAGZATOT és utána genetikai tanácsadás van( 12. hét után) és akkor mondanak egy javaslatot. A panoráma tesztek meg kromoszómatendellenességeket szűrnek ki a 10. terhességi héttől.

Szóval én nem abortusz, hanem hülye ellenes vagyok

2020. ápr. 27. 20:13
 39/47 anonim ***** válasza:
35%

ELőző, azért ne kell nagyképernyősködni... tessék itt a legtipikusabb SSRI:

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével. Amennyiben terhes vagy szoptat ne szedjen ESCITIL-t, kivéve, ha az orvosával megbeszélték az ezzel járó előnyöket és kockázatokat.

Győződjön meg, hogy a szülésznő és/vagy a kezelőorvosa tud arról, hogy Ön ESCITIL-t szed. Hasonló gyógyszerek terhesség alatt történő használata esetén (különösképpen a terhesség utolsó 3 hónapjában) az újszülötteknél megnövekedhet egy súlyos állapot, az ún. újszülöttkori tartós tüdőbeli vérnyomás-emelkedés (PPHN) kialakulásának a kockázata. Ilyenkor az újszülött légzése szaporábbá válik és bőre kékes színűnek tűnik. Ezek a tünetek általában az újszülött megszületését követő első 24 órában jelentkeznek. Amennyiben ez előfordulna az Ön újszülött gyermekével, azonnal lépjen kapcsolatba a szülésznővel és/vagy kezelőorvosával."

[link]

(ha nem így lenne, nem nyűgne az összes pánikbeteg nő a gyerekvállaláson...)

Simán el tudok képzelni olyan orvost, aki nagy adag mellett eleve a terhesség megszakíttatását javasolja.

De ez egyébként gittrágás itt, a Krdezőt azárt támadták be jópáran, mert ellenkezett a feltett kérdés az ő normáikkal.

2020. ápr. 27. 20:33
 40/47 anonim ***** válasza:
19%
#39 Akkor most keress elő BÁRMILYEN gyógyszert és olvasd el, mit ír a terhességről. Mind ezt írja, ugyanis terhes nőkön nincs gyógyszerkísérlet Én azért okoskodok ebben a témában, mert van miből... 100+1 kismama hordta ki a jóváhagyásomnal a babát SSRI mellett.. Tudod, krónikus betegek is lehetnek terhesek, és attól a betegségük még nem szűnik meg, kezelni kell. Van 1-2 gyógyszer, ami abszolút tilos, de az tényleg pár tucatnyi.
2020. ápr. 28. 11:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!