Szisztok 23 hetes beteg magzatot hogyan távolítanak el?
Azt hiszem, elindítják a szülést mesterségesen. :-(
Részvétem, nem lehet könnyű neked. :(((
24 héttől életképes lehet. Nem próbálják meg?
És igen, szulnod kell. Sajnálom :(
Sajnos megkell szülni. Nagyon sajnálom ez szörnyű.
Sok erőt neked. Részvétem.
Nekem volt benne részem, 21 hetesen, ikerterhesség volt...
Vetélés indukciónak hívják. Gyakorlatilag szülés. Nálam méhnyak elégtelenség miatt megrepedt a burok, elfolyt teljesen az egyik babámnál a magzatvíz, és eltűnt méhnyakkal több, mint 2 ujjnyira nyitva voltam. A másik babámnál nem volt semmi gond, de sajnos Őt sem lehetett megmenteni.
Mivel nyitva voltam, nem kellett méhszáj tágítás. Zárt méhszájnál azzal kezdik. Ennek mikéntje protokoll,- és orvos függő, akiknél láttam, ott esete lamináriát helyeztek fel, a szülőszobán pedig az indítással együtt ballont.
Az indítás a szülésindításhoz hasonlóan oxitocinnal megy. Beindítja a vajúdást, fájásokat csinál, mint egy szülésnél. A tolófájásoknál 'megszületik' a baba...
Én kaptam közben kábító fájdalomcsillapítókat, ami arra is 'jó' volt, hogy sokszor azt sem tudtam, hogy hol vagyok, mi történik, ki is estek teljesen dolgok -szerintem direkt adtak ilyet, hogy lelkileg is könnyebb legyen végigcsinálni.
A fizikai fájdalmat nem is éreztem, akkora volt a lelki (6 év küzdelem után lett ez a sokadik lombikunk végeredménye...). Én nem jutottam el a tolófájásokig, az orvosom rásegített, hogy előbb a végére érjünk. A másidik babám 'megszületése' után azonnal vittek a műtőbe. Ott altatásban távolították el a két lepényt, és csináltak egy küretet.
Fizikailag egyáltalán nem viselt meg; de a lelki része... az leírhatatlanul brutális volt; aminek a java csak napokkal, hetekkel később, már otthon jött ki.
A tejem is beindult, a mellem begyulladt. Kaptam rá gyógyszert, de így is 2-3 hónap kellett ahhoz, hogy elapadjon.
Sok erőt kívánok Neked! És kívánom, hogy mielőbb sikerüljön ebből a szörnyű tragédiából talpraállni! És utána menni kell előre; ne adjátok fel!
Nekünk azóta van egy kislányuk. S bár sohasem feledem az Ikreinket, és a mai napig nagyon fájdalmas pont ez az életemben; muszáj volt valahogy talpraállnom, és tovább lépnem.
Nektek is ehhez kívánok rengeteg erőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!