Mennyi pénzt "illik" adni?

Igen, ez amolyan "iratlan szabály", hogy a magán 10x-ese, ha nem mond árat.
Fene tudja, én ügyeletesnél szültem, de a doki megért volna akármennyit, hogy ott legyen. Nem volt :(
Szóval esetedben 80ezret adnék max, attól is függően, hogy mennyire vagyok elégedett. vagy 100at szánnék rá, és HA olyan a szülésznő (nálam nem volt olyan, nem is tudnám megmondani, hogy az nst felrakásán kívül csinált-e még valamit), akkor osztanám közöttük.

oké, akkor te ennyit gondolsz, ennyit tudsz. Nem kell magyarázkodni, nem a tenyerébe fogod leszámolni, ha van benne némi jóérzés, nem előtted nyitja ki a borítékot.
Ennyi. ha nem elég, akkor megtanulja, hogy legközelebb fix összeget kell mondani, és te az alapján eldöntöd, hogy igen, vagy nem.

40.000 is szép összeg, ahhoz képest, hogy ő külön pénzt nem kér a szülésért. Vizsgálatonként is kapott +2 ezer forintokat.
Ugyanúgy elvállalna valószínűleg akkor is, hogyha nem fizetnél neki semmit sem, vagy csak keveset. Nem mindenki teheti meg ezt anyagilag, és ezzel nincs is semmi probléma. Ha gondolod esetleg vegyél mellé egy bonbont vagy valamit, és azzal együtt add oda a borítékot.
A szokás valóban kb. 10x-ese a vizsgálatoknak, ami 80.000.

6os vagyok
Nekem egyébként nagyon rendes orvosom volt, egy főorvos, aki sokszor a kórházba hívott, hiàba magámba mentem hozzá. Nem kért semmit. A magánba meg 2-5 ezer forintokat. És valóban nagyon lelkiismeretes volt. Most is hozzá fogok menni, úgy tűnik útban van a második babánk :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!