Ki mit (milyen ajándékot) visz az óvodai ballagás alkalmával az óvónéniknek és a dadusnak? Pénzt illik, nem illik? Mit gondoltok erről?
Mi egy helyi fazekassal készítettünk süteményes tálat hozzá illő 8 db tányért. A sütis tálra csináltunk ajándék csomagot egy ilyet kap a daduska és az óvónéni is.
Mi külön viszünk virágot és egy könyvutalványt nekik mert a fiam imádta őket
Mi fotókönyvet csináltatunk a gyerekek elmúlt 3 évéről, és keramikussal csináltatunk csészét alátéttel, a jelekkel és nevekkel.
4 ballagó gyerek van ezért nem tányér, csak csésze.
Szerintem a pénz rettentően személytelen, és ledegradáló.
Kb ilyen: "nekem erre nincs időm és energiám, vegyél belőle amit akarsz" üzenete van.
Mindkét lányomnál a csoportoban össze dobtunk pénzt, és abból vett az szmk ajándékot.
DE a kisebbik utolsó ovodai napján minden olyan ovonönek akinek köze volt a gyerekemhez vittam egy kézzel készített diszpárnát, az ovoda nevével. Direkt nem a ballagáskor vittem, mert ez nem a csoportól volt, és nem is csak a kisebbik gyerek miatt vittem.
" És most kövezzetek meg, de ilyen egyéb neves, jeles vagy anélküli vázát, poharat stb.Akkor cuki meg tök jó, de gondolj bele egyrészt mennyi ilyen vackot kap, másrészt mit kezd otthon egy ilyennel."
Mi pl ezért csináltatunk kávéscsészét. Mert mondjuk tud belőle inni???? Szóval tudja használni. És nem muszáj otthon, használhatja az oviban is! :-)
8-as, gondolom te is minden alkalomra (szülinap, karácsony, anyák napja...) utalványt kapsz a plázába, vagy könyvesboltba, mert mindent megvettél amire szükséged van, és ha mást visznek dobod a kukába, nem???
Nem jut eszedbe, hogy aki ezt a hivatást választja, az tudja, hogy ballagnak is a gyerekek, és van aki kifejezetten szereti ezeket az ajándékokat???
Tudod az emberek különbözőek.
Én utalványt sosem ajándékoznék, mert az is kb a készpénz kategória. (nesze, pénzt nem akarok adni, de "melózni sem vele", vegyél amit akarsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!