Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ti mennyire tartjatok folosleg...

Ti mennyire tartjatok foloslegesnek illetve hasznosnak a vedonoi terhesgondozast?

Figyelt kérdés

Csak egy kerdes, mindenki sajat tapasztalatait irja le hogy o miert tartotta foloslegesnek vagy hasznosnak a havi 1x-i vedonoi terhesgondozast a terhessege alatt.

Szemely szerint eleinte nagyon foloslegesnek tartottam sot neha most is mert csak vernyomas meres es sulymerest csinal illetve beirja a kiskonyvet, annyi a jo az egeszben hogy szivhangot ks nez tehat hallhatom a babam szivhangjat. Ezeken kivul semmi pozitivum nincs, nem bunko egeszen rendes de nem mond semmit csak epp hogy legkozelebb milyen vizsgalat var es slussz. Ha kerdezek csak huzza a szajat hogy el kell magyaraznia valamit, igy mar kerdezni sem kerdezek hanem mastol tajekozodom. Nos? Ki milyen tapasztalatot szerzett/szerez?

2019. márc. 11. 17:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%
Nem fáj, hogy végzi a munkáját, de nyilvánvalóan nem én vagyok a célközönsége, ezt ő is látja, nem zaklat feleslegesen, a legutóbbi éves státuszt telefonon csináltuk.
2019. márc. 11. 18:46
 12/16 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan vannak olyan kismamák, akiknek nagyon sok újat mond a védőnő, és nagoyn sok jó tanáccsal szolgálhat, különösen, ha teljesen tájékozatlan az anyuka vagy az idősebb nőrokonok a szülészetben kb. annyira érvényes információkkal rendelkeznek, mint hogy pl. ha csúcsos a hasa, akkor lány lesz a baba vagy fordítva. Vannak olyna körülmények is, amelyeknek a megváltoztatására fel kell szólítani a családot, mire a baba megérkezik.

De olyan esetről is hallottam, hogy vészesen magas vérnyomás a védőnői rutinvizsgálaton derült ki, és ez gyakorlatilag megmentette a baba életét (és valószínűleg az anyáét is), mert kezelni tudták.

Nekem személy szerint viszont nem mondott újat, és nem tudott segíteni semmiben, még abban sem volt kellpőképp tájékozott, hogy a környező kórházakban mi a különbség a szülészetek között.

Igény szerint szoptattam, életvitelszerűen hordoztam és együttaludtam a gyerekeimmel. Ez előszöör kiverte nála a biztosítékot, aztán egyre elfogadóbb lett, ahogy bezsélgettünk, mára a hat évnyi kapcsolatnak az lett az eredménye, hogy baba-mama klubot szerveztek és hordozási, és szoptatási tanácsadót is hívtak már meg előadónak.

Ami a mai napig dühítő, hogy mindent kézzel, két helyre le kell írnia, így az egész tanácsadás inkább az adminisztrációról szól, nem nevezném konkrét tanácsadásnak.

2019. márc. 11. 20:26
 13/16 anonim ***** válasza:

A védőnői szolgálat elsősorban a rosszabb szociális, kulturális körülmények között élőknek lenne igazán hasznos. Természetesen mindent nem tudnak megakadályozni, de azért igyekeznek a lehetőségeikhez mérten.

Mi is tájokozottak vagyunk, mindent megteszünk a babáért magunktól, így olyan nagy gyakorlati haszna nincs. Ezt mondta ő is, nem mi vagyunk a célközönség. Viszont nagyon aranyos, baromi jó vele beszélgetni, egyáltalán nem sajnáljuk azt a néhány félórát. Átnéz mindent, ad egy plusz nyugalmat, érezzük, hogy figyelnek ránk, nem bánjuk.

Szóval én azt mondom, nem árt egy plusz védelmi háló. Ha szavazni kellene, én azt mondanám, legyen csak. Ártani nem árt, segíteni viszont segíthet.

2019. márc. 11. 21:02
 14/16 A kérdező kommentje:

Akkor ezekszerint vedonofuggo. Nalunk kb 5 perc alatt lezavar mindent. Lihegve megyek be mert meg az autonk szervizben van ezert setalok, ami kb 2 km. Beerek rokton nezi a vernyomasom pedig mondom neki hogy gyalog jottem es azert nagy pocakkal es +10kg-al ekkora setat nem konnyu megtenni, es csodalkozik hogy irto magas a vernyomasom.

Aztan gyorsan raallit a merlegre nez egy szivhangot es ennyi. Elmondja egy honap mulva mikor menjek es hogy milyen vizsgalatra kell mennem es annyi.

Ramszolt hogy miert nem megyek korabban, 8-10-ig vannak bent, mindig 9 korul mentem, most mar 8ra ott kell toporzekolnom mert ram szolt,erre o jon mindig fel9re. Alapjaraton amugy kedves normalis de olyan lszarom munkat vegez, vagy mar ennyire unja nemtudom. Kb 20-25 eve van a palyan es van 2 felnott lanya tehat benne van mar.

2019. márc. 11. 21:02
 15/16 A kérdező kommentje:
Ja es koszi mindenkinek a valaszokat jo hogy leirtatok mik a tapasztalatok :)
2019. márc. 11. 21:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk még csak vérnyomást sem mér (rossz a vérnyomásmérője) szívhangot sem halgat, vizeletből nem néz semmit. Azonkívűl, hogy beírja a kiskönyvet nem csinál semmit. Múltkor kértem nézze meg a vérvételes papíromat azt mondta, hogy ő azt nem érti. Mondtam neki elvan mindig dugulva az orrom mit lehet csinálni azt mondta szedjek rutascorbint, na itt befejeztem a velevaló társalgás.
2019. márc. 11. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!