Most megyek majd először terhesgondozásra, ha ki akar jönni a védőnő akkor mondhatom neki hogy inkább jöjjön később, mert most felfordulás van? Vagy teljesen mindegy, úgyse köt bele a körülményekbe?
Hamarosan 12 hetes leszek.
Az a helyzet hogy ide kényszerültünk most átmenetileg, mivel az előző lakást eladtuk, az új pedig újítás alatt van. A baba 100% hogy az újba fog érkezni.
Ahol most élünk lakás kb 10 éve volt lakott, 2 hete konkrétan tele volt minden lomokkal, azokat már kiselejteztük, de régi bútorokvannak , régi a fürdőszoba, ezer éves csempékkel, elkopott padló, látszik hogy sokáig nem volt lakott stb... Már én is alig várom hogy elszabaduljunk innen :D
Persze próbálom otthonossá varázsolni, de mivel úgyse tervezünk sokáig itt lenni inkább az új lakásra költünk.
Hallottam hogy valakinél már a 15. héten kimentek. Ilyenkor diszkréten közölhetem szerintetek hogy inkább napoljuk el mert a babát se ide tervezzük és felújítás alatt vagyunk stb...? Vagy felesleges ennyire túlspiráznom? Mert csak leül a konyhába és csak annyit mér fel hogy lakhatóak a körülmények? (víz, fűtés, tisztaság)
Még nem is találkoztam vele tehát fogalmam sincs a hozzáállásáról sem. Ja és első gyerek lesz tehát teljesen tapasztalatlan vagyok :)
Köszönöm a tanácsokat!
Menj be hozzá, beszéld meg vele, sokan vannak így.
Először csak azt ellenőrzi, hogy a neki bediktált címen tényleg ti laktok-e, lakható-e az épület, vannak-e közművek. Nem lesz ilyesmiből gond.
De a védőnő körzetében van az új és az átmeneti is? Vagy hogy?
Mi mikor felújítottunk, átmenetileg körzeten kívül laktunk (második gyerek). A védőnőnek esze ágában sem volt oda kijönni. Megbeszéltük, hogy szólunk amint elkészültünk, aláírtunk erről egy papírt, s így is volt.
Fiam 6 éves.
Egyetlen egy alkalommal volt kint a védőnő amikor hazahoztam a kórházból. Akkor is a babávl foglalkozott, és csak a gyerekszobát nézte meg.
Amúgy ők nem emberevő szörnek, lehet velük beszélni ám!
30 hetes vagyok és csak 1 hónap mire jön.
De ha akar menni akkor persze, említsd meg ezt, hogy nem ebbe a lakásban fogtok élni, költözés, felújítás miatt vagytok ott.
Az én védőnőm megkérdezte, hogy zavar e ha nem jön csak a terhesség végen, mert nem gondolna, hogy baj lehet nálunk. Fene bánja... 😊
Megértelek, mi albérletben éltünk, ami elég rossz állapotban volt (előző lakók lelakták és mivel albérlet volt, nem a mi feladatunk volt újjá varázsolni), főleg a fürdőszoba volt siralmas állapotban. Én sem szívesen engedtem be a védőnőt oda, de előbb-utóbb eljött a lakáslátogatás ideje, nem tudtam kibújni alóla.
Amit tudtam, megtettem, rendet raktam, tisztaság volt, hála az égnek, a fürdőszobába be sem nézett. Mondjuk, tényleg igaza van annak, aki azt írja, védőnője válogatja, mert van okoskodós és kötekedős is. Remélem, te egy megértőt fogsz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!