Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogyan keressek megfelelő...

Hogyan keressek megfelelő szülész-nőgyógyászt? Hogyan kell felkérni, hogy legyen az orvosom?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez így hülyén hangzik, de egyszerűen nem tudom, hogyan induljak el. Most vagyok a terhesség 27. hetében, és jelenleg a SOTE nőgyógyászati klinikára járok rendelésre, viszont mindig más orvos van. Van egy komolyabb betegségem, ami miatt mondták már, hogy keresnem kell olyan nőgyógyászt, aki elvállal így, meg akivel tudja tartani a kapcsolatot az orvosom. Ekkor kerültem a SOTE-ra a háziorovosom révén, de kiderült, hogy ez sem megfelelő. Karácsony előtt kórházban voltam, akkor mondták, hogy mindenképpen keressek nőgyógyászt, de senki nem segít benne, és megkérdezni sem tudok senkit... meg gondolom, ha felkérek valakit, akkor annak anyagi vonzata is van... Azt sem tudom, hogy megy ez. Odaállítok a rendelésre, és megkérdezem, elvállalna-e így és mennyi lesz? Ha meg soknak találom, akkor mondom, hogy kösz, nem? Ez így olyan égő. Egyébként minden esetben fizetni kell az orvosnak? Akkor is, ha rendelésre megyek meg a szülésnél is? Jó, valószínűleg hülyének néztek, de tényleg nem tudom. Esetleg valaki tud ajánlani olyan orvost, aki nem kerül túl sokba és vérzékenységgel elvállalna Budapesten? Előre is köszönöm!

2019. jan. 1. 22:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nincs baratnod, ismerosod, csaladban vki, akinek van jo nogyogyasza?!
2019. jan. 2. 18:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

" Csak most, amikor bent feküdtem, aki ott kezelt és a főorvos is mondták, hogy keressek valakit, ne csak úgy beessek a kórházba, hogy majd az ügyeletes orvos úgyis ott lesz. Meg igen, azt is mondták, hogy azért kell, hogy fel legyenek készülve."

Ha trombocytopeniád van, ráadásul olyan súlyos, hogy volt 8 ezres vérlemezkeszámod is, akkor alapból be fognak fektetni jóval szülés előtt, nem fogja senki hagyni, hogy az utcáról essél be szülni. És ha bent fekszel, akkor az osztálynak a dolga intézni a konzultációt a hematológussal, hogy mégis mennyire és mivel kell felkészülni a szülésre. Ha kell, akkor biztosítanak vért vagy trombocytát, lehet, hogy kell készenlétben IVIG és szüléskor meg kell kapnod stb.

De ezeket egyébként sem tudja egy magánorvos leszervezni, csak a kórház.

2019. jan. 2. 21:36
 13/13 anonim ***** válasza:
De egyébként ha mindenáron orvost akarsz fogadni, akkor annyi, hogy végignézed a szimpatikus kórházban a dokikat, kiválasztod, amelyikhez szeretnél menni, utánanézel neten a magánrendelésének, bejelentkezel, elmész hozzá és megmondod, hogy nála akarsz szülni. Ennyi.
2019. jan. 2. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!