Hogyan keressek megfelelő szülész-nőgyógyászt? Hogyan kell felkérni, hogy legyen az orvosom?
Mégis mi a fenéért kellene mindenképp orvost választani azért, mert van valami betegséged?
Ha nem választasz orvost, akkor majd benned hagyják a gyereket, vagy mégis mi?
Egyébként közel a 3. héthez el se fog vállalni senki. És ha el is vállal...mégis mi alapján választasz?
Az orvosválasztásnak szerintem az az egyetlen előnye hogy ismered, megbízol benne, nem mindig más vizsgál. De ennyi idő alatt már bizalom se nagyon épülhet ki.
Szülészeten dolgozom, láttam már pár problémás esetet, akinek nem volt orvosa, pont úgy ellátják, mint azt, akinek van.
Köszönöm a válaszokat!
Ilyenkor csak a magánrendelés lehet a megoldás? Sima rendelésnél mindig más orvos szokott lenni? Sajnálom, tényleg nem értek hozzá :( Vidéken kétszer voltam nőgyógyásznál, amikor korábban azt hittem, terhes vagyok, meg amikor megállapította, hogy terhes vagyok, és ott minden olyan máshogy van. Ahol én voltam, meg van adva, hogy melyik nap ki rendel, és amelyikhez akarsz, oda jársz rendelésre.
Elfelejtettem írni, hogy a SOTE-ra csak a terhesambulanciára járok, sima nőgyógyásznál ott még nem voltam. Ráadásul a SOTE (az 1-es) egyre nem szimpatikusabb. Akárhányszor megyek, nem értik, mit keresek ott, megkérdezik, hogy terhes vagyok-e, és miért nem a Bajcsy kórházba járok, amihez területileg tartozom. Meg még van más is, ami miatt inkább jobb lenne más hely.
Valaki esetleg a Dél-Pesti Centrumkórház szülészet-nőgyógyászatáról meg az ottani orvosokról tud valamit? Csak mert a betegségemmel oda járok (Szent László kórház hematológia), és gondoltam, hogy esetleg mehetnék oda is, de nem tudom, mennyire jó ott.
De miért, szerintetek ha valakinek nincs orvosa, de mondjuk ilyen ilyen betegsége van, akkor hagyják elvérezni, vagy mi a fene?
Nálunk volt már trombocytopéniás, volt placenta praeviás, akinek már előre lehetett tudni, hogy ki kell venni az egész méhét, de még lehet a hólyagjából is egy darabot stb.
Ha valakinek nincs orvosa, legalább mindenki figyel rá, és nem az van, hogy "majd az orvosi intézi, nem az én dolgom"....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!