Miért nem képesek Magyarországon az orvosok az Uh-n normálisan mérni?
Itt ezen az oldalon csak azt látom, hogy az orvos leméri a magzatot és azt mondja, hogy x hetes. Pedig ugye a magzatok és a gyerekek sem nönek egyformán.
Már mikor megszületnek azt nézik, hogy a baba 2 hetes és akkor xcm-ycm közé kell, hogy essen. Ugyan így ha 5 éves akkor a megfelelö méret acm-bcm között van. Vagy is nem kötelezö egy 5 éves gyereknek pont 20kg lennie, hanem van egy tól-ig határ.
Akkor a magzatokat miért nem így mérik?
Èn Németországban élek, és az orvos mindig azzal kezdte, hogy beírta az Uh gépbe, hogy hány hetes terhes vagyok, majd lemérte a babát. A gép meg kiadta, hogy bizony az a méret megfelel xcm-ycm méretig a korának.
Pl a lányom kicsit kisebb volt, de még benne volt mindig az adott hét méretein belül. Ès nem hülységeket beszélt az orvos, hogy akkor 2 héttel kisebb vagy ilyesmi.
Itt a gyakori oldalon azt látom, hogy írják, hogy a doki lemért, és azt mondta 2 héttel kisebb!!! EGyrészt a magzatok nem fejlödnek vissza, a kora ugyan annyi marad, és ha nem fejlödött a baba rendesen akkor is öregszik...
Ugye a magyar magán dokik is totál szuper Uh géppekkel dolgoznak, szóval tuti az ö gépeik is képesek ilyenre...
Az általad leírtakban van hibás információ, így a helyedben nem alkotnék véleményt olyan szakmáról (szülés-nőgyógyász), amihez egyáltalán nem értesz.
Az embriók a 12. hétig ugyan úgy fejlődnek.
Lányok ti estetek nekem éppen most, és ti beszéltek arról, hogy én hülye vagyok?
Miért írja ki ide naponta 5 nö azt a kérdést, hogy az orvosom ma mérte a magzatot és 2 héttel fiatalabb, vagy 2 héttel nagyobb???
Nézzétek meg a kérdéseket és naponta sok sok ilyen kérdés kerül ide ki. Gondolom nem a kismamák hülyék, hanem az orvosuk mondja ezt nekik, hogy a magzat a mérete alapján 2 héttel fiatalabb.
Az, hogy az ide írogatók nem értik azt, amit az orvosuk mond nekik, az nem a mérés hibája.
Az orvos csak annyit mond, hogy a magzat az átlagos növekedéshez hasonlítva 2 héttel fiatalabb magzat méreteinek felel meg. Ettől nem lesz fiatalabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!