Terheléses cukor vizsgálatkor mást is néznek?
24 hetes vagyok, szerdán megyek a terheléses cukor vizsgálatra.
10 hetesen voltam az első nagy laboron, vérkép, vizelet, vércsoport meghatározás.
Most azt mondták ez a terheléses cukor a következő vizsgálat, így erre kértem időpontot.
Itt beutaló köteles a labor, ma voltam beutalóért a háziorvosnál, aki adott, az van rajta, hogy kért vizsgálatok: cukos (éhgyomri, 60 perces, 120 perces)
De ma olvastam, hogy második trimeszterben is van egy labor, vérkép, vizelet. (Nekem ezt nem mondta se a védőnő, se a doki.) Én erre nem kértem se időpontot külön se beutalót. Most akkor a cukorterhelésnél automatikusan nézik majd ezt is, vagy erre külön kellene mennem?
Ilyenkor nagylabor is szokott lenni
Viszont nálunk nem kell külön beutaló, kiskönyvben a megfelelő oldalon van a vizsgálatokról lista.. Ezeket pecsételi a háziorvos végig...
Nekem a háziorvos nem pecsételte le a kiskönyben azt a beutalós részt, azt mondta adnak külön beutalót, ha kell valamire.
Nőgyógyász szintén nem ad beutalót, csak ráírja az aktuális leletre, hogy mik a soron következő vizsgálatok a következő találkozásig.
Most annyit írt rá, hogy OGGT. Védőnő is csak ezt mondta.
Így konkrétan beutalót csak erre kértem.
Hát mindegy, majd mondom a laborban, aztán vagy megcsinálják a többit vagy nem, így jártam már :)
Vizeletet vigyél!
Nekem is lesz 2 hét múlva cukorterhelés, ezen kívül teljes vérkép, ellenanyag szűrés. (Ezt nekem havonta kell nézetni mert pozitív)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!