Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kismamák tudnátok segíteni?

Kismamák tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Ma kimerült terhesség alatt megnőtt a cukrom 24 hetesen voltam terhelèsen ès az egyik mèrès 6 volt a másik 9,8 mennem kell megint vérvételre reggel délben este és diabetikushoz szemèszetre és hasi ultrahangra aki átesett már ilyenen írna róla hogy kell e félni a cukor betegségtől vagy majd hejre áll? Mit ehetek és mit nem? A kórházban kell majd elfogyasztani az ebédet vagy azt is itthon? Írjatok..
2018. aug. 24. 17:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Ismerősömnek az inzulin értéke a 8 szorosa volt a megengedettnek, a cukra a duplája a határértéknek. 250 g szénhidrát diétát írtak fel neki. Előtte volt pár napot a kórházban megfigyelésen, de elmondása szerint nem csináltak semmit. A baba jelenleg is jól van, két hónap és megszületik :) A diétát úgy ahogy tartja, nem egyszerű, de a facebookon vannak ilyen csoportok ahol ötleteket adnak egymásnak az anyukák hogy mit lehet enni és mennyit :) ne aggódj, ez amúgy nem túl vészes érték még
2018. aug. 24. 18:13
 2/3 anonim ***** válasza:

A vizsgálatokban nem tudok sajna segíteni.

Diétáznod kell majd, keress rá a neten a 160g szénhidrát diétára, szinte kivétel nélkül ezt írják elő. Ha nézik és ezzel a diétával is nagyon rossz akkor inzulin is kelleni fog majd sajnos.

Amit fontos betartani a napi minimum 5x inkább 6x étkezés megadott mennyiségű és minőségű ch-val. Ami tilos az természetesen a cukor, ami nagyon nem ajánlott az a rizs, fehér liszt, burgonya püré, puffasztott termékek és a sok gyümölcs.

Általában terhesség után elmúlik a cukor, de vizsgálni kell. Rád nézve a nagyfokú hízás miatt veszélyes a babára pedig a nagy súllyal születés miatt. Illetve születés után nagyon leeshet a cukra, hisz a magashoz szokik hozzá a szervezete ezért pár plusz nap valószínű a kórházban. Plusz megnő a cukorbetegség kockázata nála (persze csak a hajlamot örökli).

2018. aug. 24. 18:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm bár 25 hetes vagyok már még semmit nem híztam nem is fogytam egész jól tartom a sújomat a kórházba befeküdni nem is tudnék mert 3 gyereket nem hagyhatom itthon egyedül párom dolgozik hát remélem tènyleg nem lesz gonde kicsit parázok.
2018. aug. 24. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!