Barátnőm magzata az ultrahang eredmények alapján kicsi. Baj lehet?
Ez elég nagy lemaradás. Még csak elszámolásra sem lehet fogni. Ekkorát elmérni sem lehet.
Nálunk ilyenkor diszmaturitás miatt szorosabb megfigyelésre kórházba fektetik a kismamát.
Nem küldték tovább semmire, mindig csak azt mondják jöjjön vissza egy hét múlva. Először (a 28. hétig) kéthetente, majd onnantól, hogy fokozottabb a lemaradás, hetente kell visszajárnia.
De én félek hogy valami nagy baj van, mert nem normális ekkora fokú lemaradás, mikor a papírjain mindig "jó lepénytevékenység és 3 köldökzsinórér kirajzolódik " olvasható.
A genetikai tanácsadóba meg kell beutaló, de a dokijai nem adtak neki merthogy úgyse lesz gond, de egyre nagyobb a lemaradás.
Az nagyon nagy difi. Lehet pár nap, 1-2 hét méretkülönbség, de nem hónapok.
Mikor várandós voltam a lányom fejmérete 2 "héttel" kisebbnek és a hasa 1 héttel nagyobbnak volt mérve.
Ez a mai napig meg is maradt. A hasa előre domborodik, tényleg nagy, a feje meg picike. Na nem olyan mikrokefáliásan,hanem normálisan. Egyébkémt az apja pont ilyen takaros fejű,nagy hasú.
Igen én is azt gondolom hogy mondaniuk kellene valamit. Főleg hogy a kórházban, ahol szülni fog, nincs is koraszülött intenzív, ha bármi baj lenne, a legközelebbi vagy Szeged, vagy Budapest.
Próbáltunk neten utánanézni mi lehet ez de egyértelmű eseteket nem találtunk. Kedden meg a következő orvoshoz :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!