Tényleg el vagyok késve a baba körüli teendőkkel?
Kérdezte a védőnőm, hogy a kiságy áll-e már és a ruhák ki vannak-e mosva. Mondtam, hogy még nincs. Erre azt mondta, hogy miért hagy minden kismama ennyi dolgot a végére.
Komolyan el lennék késve? 34 hetes leszek szerdán.
Nem vagy.
En 35 hetes voltam az elso babaval, amikor megvettunk, el- es berendeztunk mindent es meg azt is korainak ereztem. A masodik szules elott meg kesobb kezdtem.
Egyebkent a vasarlas (ruhatol babakocsin at a butorokig, piperekig) egy napos munka volt, a ferjem kb 4 ora alatt osszeszerelt minden butort, nekem pedig a mosas-vasalas 2x3 oraba telt es nem sietosen csinaltam...
Persze el lehet babralni ezekkel hetekig is annak, aki elvezi, de le lehet rendezni 2-3 nap alatt is.
Én visszakérdeztem volna, hogy " közöd? "
Mutassa már meg a szakmai protokollt, hogy hol áll benne, hogy belepofázni abba, hogy a terhes nő mikor mosson?!
Én 39 hetes voltam, mikor gondoltam , na akkor bele próbálom az új matracot, a használt kiságyba. Na, nem lett jó bele, olyan különleges méretű volt az ágy, hogy nem szabvány matrac kellett bele. Ekkor, 39 hetesen rendeltem az internetről , egy cégtől akik méretre vágnak matracot, sürgősséggel kértem így is egy hetet ígértek. Szülés előtt jött meg, de olyan mindegy ha pár napot késik a baba elalszik a babakocsi Mózes részében is. Valaki hetekig mózeskosárban altat eleve. Légyszíves
6 hétig ott fognak állni a ruhák. Úgy is újra ki kéne mosni. Ezt apuka is meg tudja csinálni, amíg ti a kórházban vagytok pár napot. Nálunk ez volt. Addig se ténfergett az üres lakásban, amíg csinálta a babaszobát.
Egyedül a kórházi cuccom volt összerakva. De az is minek... A 42. héten szültem, addigra már befektett a doki a kórhàzba.
Szerintem sem vagy elkésve. Vannak aggódós védőnők. Az enyém is ilyen. :) Nem baj, hát csak aggódjon ha neki jól esik. Majd szépen folyamatosan mindent elkészítesz.
Én most várom a 4. babát. Mivel nem terveztük, így MINDEN cuccot elajándékoztunk amit a 3. kinőtt, vagy már nem kellett. 30 hetes vagyok, még semmi nincs a kicsinek, pl szekrénye sem, amibe majd a cuccait tesszük. :D Majd szépen fokozatosan ahogy kapunk innen-onnan babás cuccokat vissza/kölcsönbe, összeáll a "kelengyéje". Ami meg mindenképpen boltban megvevős (pelus, popsitörlő), azt tényleg 1-2 nap alatt le lehet rendezni bármelyik rutin bevásárláskor vagy akár férj/nagyszülők is elugorhatnak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!