Akik sztk-s orvoshoz jártak terhesgondozásra, hanyadik hétig hívtak vissza vizsgálatra?
38+2 napos vagyok, a mai ctg eredményemet még megnézte a doki, ill. méhszájat is nézett, de új idôpontot már nem adott UH vizsgálatra! Létezik, hogy többet már nem is kell megjelennem nála, csak majd elég a jövő heti ctg-n, amit ugye az ügyeletes doki ellenőriz?
Nem lesz fogadott orvosom a szülésnél. Ilyenkor értesítenem kell, ha megszültem vagy úgyis látja a kórház rendszerében?
(A mai vizsgálat után hirtelen elviharzott, semmit sem tudtam tőle megkérdezni!)
Köszönöm, ha írtok, Veletek, ügyeletesnél szülőkkel hogy zajlottak az utolsó hetek!
Nem értem, miért kéne értesíteni? Nem fogadott doki, neki aztán mindegy hogy mikor szülsz.
Én ugyan nem ügyeletesnél szültem de barátnőm igen, őt 38.hét után hetente egyszer hívták ctg-re, míg engem kétnaponta a dokim. Szerintem neked is hetente kell.
Szerintem én is valahogy így találkoztam vele legutoljára. Hála az égnek..
Nálam az NST (volt CTG) vizsgálatokat egyáltalán nem ellenőrizte ügyeletes orvos. Be kellett vinnem ahhoz a nőgyógyászhoz, akihez jártam. De ha jól emlékszem csak 2 db NST papírt írt alá (akkor már nem is vizsgált meg, csak aláírt..), utána már be is indult a szülés (kerek 40. hétre), nem kerestem többé.
Nálam mondjuk közbe szólt a hétvége és a karácsony is, ezért alapból csak pár NST-re kellett mennem. Egyszerűen nem tudtak közeli időpontot adni a következő vizsgálatra úgy se, hogy pont 40. hét előtt voltam 1 nappal. Mert jön a karácsony és nincs kórház, csak két ünnep között. Úgyhogy azt a tanácsot kaptam, hogy várjak és ha nem indulna be, akkor jelentkezzek a következő NST időpontkor.
Ha beindulna a szülés az NST vizsgálatok alatt, senkinek nem kell szólnod, egyedül a védőnődnek és a gyerekorvosnak. Hogy tudják, kb mikor menjenek ki hozzátok, ha hazaértetek.
Az NST és a nőgyógyász vizsgálat csak arra kell, hogy ellenőrzés alatt legyél és hogy a szülés alatt lássák az orvosok, hogy mi a terhességed "története", mire kell figyelniük. Azért kell összeszedni azt a rakat papírt a kórházi csomagba..
Amúgy meg egyáltalán nem érdekli őket, hogy mi újság van veletek.. :) Szóval ne keresd a "dokid".
35. hétben vagyok, a terhesség megállapítása óta soha nem vizsgáltak, sőt még csak orvost sem láttam.
Itt Miskolcon a terhesgondozáson csak asszisztensekkel beszélsz sajnos.
Kedves 6-os. Igen, előbb az orvos, másnap a védőnő.
A hazaérésünk utáni napon már jöttek is. Megvizsgálták a babát, elláttak pár tanáccsal, kérdeztek a szoptatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!