Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ez, hogyan lehetséges? Diabéte...

Ez, hogyan lehetséges? Diabétesz vagy mégsem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A terheléses cukrom 8,1 lett. A doki ch szegény diétát javasolt, illetve, hogy minden étkezés után 2 órával mérjek cukrot.Teszteljek különféle kajákat. Jövő héten megyek diabetológushoz. Nos azt vettem észre, hogy bármit ettem eddíg, jó eredményeket kaptam. Tegnap konkrétan mehettem egy szelet dobos tortát kíváncsiság ól és 5,5 lett 2 órával később a cukrom. Ugyanezt tapasztalom mindennel, hogy nem megy 5,9 fölé. Ez hogy lehet? Akkor mégsincs terhességi cukrom? Nem kellene akkor azért a gázabb kaják után magasabb eredményt mérni? Természetesen megkérdezem majd a dokit, de nagyon kíváncsi vagyok. Járt így valaki? Már az is megfordult a fejemben, hogy esetleg elcserélték az eredményt..
2018. febr. 4. 15:38
1 2
 1/12 Kitti85 ***** válasza:
38%
Hát nekem is 8.1 lett de engem szigorú 160ch diétára fogtak semmi cukor és édesség. Mérnem kellett előtte utána. Szóval én nem kísérletezgettem. Így is volt 7.1 6.9 néha valami miatt.
2018. febr. 4. 15:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy-másfél óra után a legmagasabb az érték, attól függően, hogy mit ettél, az milyen gyorsan szívódik fel. 2 óra után már visszaáll, de lehet hogy közben magas volt.

Természetesen egy igazi cukorbetegnek dobostorta után még 2 órával is magas, de egy terhességi cukrosnál, akinek csak 8,1 volt a terheléses cukra, étkezés után 2 órával visszamehet 6 alá. Attól még terhességi cukros vagy és diétáznod kellene.

2018. febr. 4. 16:04
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Terhesen étkezés utan egy órával kell 7 alatt lenni az értéknek, ugyanis más ilyenkor az inzukinhaztartas. Simán lehet, hogy -egy óránál van egy cukorcsúcs, ami bőven 7 feletr van. Emellett mar lehet, hogy a baba segít be az inzulin termelesbe, es ezért jó az értéked, de őt meg károsítja. Lepj be facen a terhességi cukorbetegek csoportba, ott részletesen elmagyarázzák az okokat, adnak tippeket.
2018. febr. 4. 16:07
 4/12 anonim ***** válasza:
38%
Nekem a diabetológus azt kérte, hogy étkezés után 1 órával mérjem a cukrot
2018. febr. 4. 16:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! A doki(házi) azt mondta,, hogy 1 órával később azért felesleges mérni, mert olyankor az egészséges embernek is magas a cukra..Akkor ez nem így van? Amúgy 1 órával később 8,1 volt. Kíváncsiságból mértem akkor is. Ezután inkább nem tesztelgetek
2018. febr. 4. 16:22
 6/12 anonim ***** válasza:
62%

Diabetologusnal nem voltál? Ez az o asztala, nem a háziorvosé. Teljesen mas egy cukorbeteg es egy terhességi cukorbeteg.

Es hiaba pontozzátok le, akik azt írtuk, hogy terhesen 1 órás érték kell, ez a szörnyű igazság.

2018. febr. 4. 17:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Még nem voltam, jövő héten kell majd mennem.A héten csütörtökön derült ki az eredmény. Most ebédre ettem 2 kis szelet teljes kiörlésű kenyeret csirkemellsonkával, pici sajttal. 1 óra múlva 10,1 2 óra után 9,5 volt. Szörnyű... Azért érdekes, hogy a dobos torta nem verte fel így mint 2 kis szeletek kenyér.
2018. febr. 4. 17:19
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
Nem mindegy melyik napszakban etted a dobostortát és mennyi volt előtte a cukrod. Mondjuk mostmár felejtsd el a tortázást 10-es cukor mellett. Majd kitapasztalalod magadnak, de én 10 éve cukorbeteg vagyok és az a tapasztalatom, hogy ebédre nem tudok kenyeret enni. Hiába ugyanannyi szénhidrátot viszek be, mint másból és hiába teljes kiörlésű, akkor is az egekbe emeli a cukrom, ha délben eszem. Reggel és este bírom.
2018. febr. 4. 17:27
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Az sem mindegy, hogy a dobostorta után mit csináltál, mennyit mozogtál. Meg az az igazság, hogyha mindent teljesen egyformán csinálsz, akkor sem biztos, hogy ugyanolyan értékeket mérsz.
2018. febr. 4. 17:29
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
Az is lehet, hogy torta után fél órával boveb 10 felett volt a cukrod, hiszen az gyors ch es rengeteg cukor, így hirtelen dobja meg a cukrot, majd hirtelen esik le tőle. Eppen ez az ingadozás, amit ki kell küszöbölni.
2018. febr. 4. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!