Olyan kismamákkal szeretnék beszélni, akik Nifty vagy Prena teszten, vállaltátok az amniot?
Szinten rossz tarkoredo, minden más eredmény jó lett. Rabeszektek a prena tesztre, az mindent kizárt.
Ezt követően 3 genetikus mondta egymástól függetlenül, hogy nem ad biztos eredményt a prena. Mi végül megcsinaltattuk az amniot (sőt a chorionboholy biopsziat is, csak ott nem osztodtak a sejtek, így az technikai okokból értékelhetetlen lett), ami szinten kizárt minden betegséget.
Lehet felesleges volt megcsinaltatni, nem tudom. Ott abban a szituációban nem mertem azt mondani, hogy ne csinalrassuk meg.
Kb. azonos az amnio- és a vértesztek hibaaránya. Ha van rá pénzed, akkor érdemesebb a vértesztet csináltatni, mivel annak nincs kockázata, míg az amnionak igen.
Viszont azt is tudni kell, hogy a vértesztből kijön vmi kóros (pl. Doen-kór), és emiatt meg szeretnéd szakíttatni a terhességet (12. héten túl persze), akkor ahhoz kell az amnio, mivel ilyenhez nem fogadják el a vértesztet.
Igen az 5ossel egyetértek. Pont ezt mondta a nodokim is, hogy 10heten nifty,allitolag januartol meg tobb mindenre fog szurni ugyanolyan aron, en tuti megfogom majd csinaltatni , bar eleg draga ez teny..
7nap-10napon belul van eredmény, ha az nem oke, akkor amino(vegulis itt mar nekem megeri a kockázatot) maganuton csinálva allitolag 4napon belül eredmeny es akkor azzal tuti az eredmeny es azt elfogadjak az abortuszhoz is ... Egyebkent most nem csinaltattunk niftyt, a kombinalt teszten derult ki, hogy nagyon-nagyon beteg a pici, kb eselytelen kihordani is.. Szoval en ezert fogom megcsinaltatni. Egyebkent a niftynel %ok jonnek ki vagy aranyok?Gondolom olyan, lehet mint a kombinalt teszten az eredmeny ugye? Ezt elfelejtettem megkerdezni a dokimtol. Koszi ha v. ki valaszol:)
Prenat csinaltattam mindket terhessegemnel. Elsonel 35 voltam, masodiknal 38.
Jo lett a 12 hetes genetikai uh, de az eletkorom miatt javasoltak az amniot.
Nem valaltam.
Jo lett az eredmenye a prenanak is. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!