Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Olyan kismamákkal szeretnék...

Olyan kismamákkal szeretnék beszélni, akik Nifty vagy Prena teszten, vállaltátok az amniot?

Figyelt kérdés
Az a konkrét kérdésem, hogy eredményét tekintve biztosabb a drága vérteszt? Mit gondoltok ? Illetve kinek mit mondott a nőgyógyásza?

2017. dec. 19. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tarkoredo nem lett jo. Genetikai tanacsadasra mentem, de mar elotte neztem a lehetosegeknek. O is azt mondta h o sem valllalna az amniot, sot anno nem is vallalta. Ha van lehetosegunk, akkor inkabb az anyai verteszt. Semmi marketing jellege nem volt, mert nem maganhoz mentem. O a niftyt ajanlotta, mert az nez legtobb mindent. Meg a kromoszoma delaciokat is. Nem vagyunk eleresztve, de en ugy voltam vele, hogy nem szeretnek kockaztatni. 180eft vt, egy sima vervetel 8nap alatt megjott az eredmeny, semmi egeszsegugyi kockazata nem volt, nem kellett 2 hetet az eredmenyre varni. Nekem megerte.
2017. dec. 19. 11:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia! Tudok veled beszélni privátban, esetleg facebookon? Köszönöm a válaszodat.
2017. dec. 19. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szinten rossz tarkoredo, minden más eredmény jó lett. Rabeszektek a prena tesztre, az mindent kizárt.

Ezt követően 3 genetikus mondta egymástól függetlenül, hogy nem ad biztos eredményt a prena. Mi végül megcsinaltattuk az amniot (sőt a chorionboholy biopsziat is, csak ott nem osztodtak a sejtek, így az technikai okokból értékelhetetlen lett), ami szinten kizárt minden betegséget.

Lehet felesleges volt megcsinaltatni, nem tudom. Ott abban a szituációban nem mertem azt mondani, hogy ne csinalrassuk meg.

2017. dec. 19. 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Persze, irj itt nyugodtan. 
2017. dec. 19. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Kb. azonos az amnio- és a vértesztek hibaaránya. Ha van rá pénzed, akkor érdemesebb a vértesztet csináltatni, mivel annak nincs kockázata, míg az amnionak igen.

Viszont azt is tudni kell, hogy a vértesztből kijön vmi kóros (pl. Doen-kór), és emiatt meg szeretnéd szakíttatni a terhességet (12. héten túl persze), akkor ahhoz kell az amnio, mivel ilyenhez nem fogadják el a vértesztet.

2017. dec. 19. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen az 5ossel egyetértek. Pont ezt mondta a nodokim is, hogy 10heten nifty,allitolag januartol meg tobb mindenre fog szurni ugyanolyan aron, en tuti megfogom majd csinaltatni , bar eleg draga ez teny..

7nap-10napon belul van eredmény, ha az nem oke, akkor amino(vegulis itt mar nekem megeri a kockázatot) maganuton csinálva allitolag 4napon belül eredmeny es akkor azzal tuti az eredmeny es azt elfogadjak az abortuszhoz is ... Egyebkent most nem csinaltattunk niftyt, a kombinalt teszten derult ki, hogy nagyon-nagyon beteg a pici, kb eselytelen kihordani is.. Szoval en ezert fogom megcsinaltatni. Egyebkent a niftynel %ok jonnek ki vagy aranyok?Gondolom olyan, lehet mint a kombinalt teszten az eredmeny ugye? Ezt elfelejtettem megkerdezni a dokimtol. Koszi ha v. ki valaszol:)

2017. dec. 23. 08:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Prenat csinaltattam mindket terhessegemnel. Elsonel 35 voltam, masodiknal 38.

Jo lett a 12 hetes genetikai uh, de az eletkorom miatt javasoltak az amniot.

Nem valaltam.

Jo lett az eredmenye a prenanak is. ;)

2017. dec. 24. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!