Ultrahangon miért nem adnak képet, mikor nem ingyen kértem?
12 és 18 hetes uhn is kértem volna képet a vizsgálatot végző orvostól, és konkrétan leordította a fejem, hogy nincs, ő nem ad, haladjunk. Megmérte a méreteket, aztán szó szerint kizavart a rendelőből. Pedig mondtam neki, hogy kifizetem a képet, de nem volt hajlandó csinálni. Most majd 30 hetesen megyek, ismét oda. Mit tudok tenni? Más leendő anyukáknak csinál képet, nekem miért nem? Nagyon elkeseredtem, hogy nem kaptam, mert nagyon szerettem volna a kis csöppségről egy fotót, de ezt megtagadta tőlem a doktor úr. Van neki magánrendelése is, de az sztk-son miért nem adott képet? Akárki ott volt nála, büszkén mondta és mutatta a családnak a képeket, én meg nem tudtam, sajnos kimaradtam ebből. Majdnem sírva jöttem ki a rendelőből, egy ott dolgozó másik nő beszélt valakivel, hogy a doktor úrnak ma nincs jó kedve.
És pont engem talált meg? Hát jól esett nagyon. Első babánk, az elején azért küzdöttünk hetekig, hogy megtapadjon, és megmaradjon. És nem volt hajlandó képet csinálni.
Meg kell kenni a mostani orvosokat, hogy egy kis kedvességet kapjunk?
Ha legközelebb megyek és ő lesz, s nem ad képet, biztos, hogy megmondom neki a magamét. Ez nagy bunkóság volt tőle szerintem. Valamit tenni ez ellen?
Nálunk (Szegeden) sem adnak. Pénzért sem. Ha valakit érdekel egy ultrahangos orvos véleménye erről, itt el lehet olvasni:
Kismamaként megértem a kérdező érzéseit, de józan ésszel belátom a klinika érveit is. A legnagyobb gáz az, hogy nem egységes a gyakorlat, vagy mindenkinek adjanak képet, vagy senkinek, utóbbi elfogadható.
Egyébként van már egy kisfiam, a mostani terhességben már őszintén szólva nem vesztem meg annyira a nyomtatott, semmitmondó UH képekért... Az a fontos már számomra a vizsgálatokban, hogy mindig mindent rendben találjanak. 26 hetesen meg elmentünk egy részletes állapotfelmérés, biometria + babamozira, ahol két óráig nézegethettük az ikreket a férjemmel, csodás képek készültek, amilyet 2D-vel nem lehet csinálni.
Nyilván a társadalombiztosítás nem teszi kötelezővé az UH kép nyomtatását a családi albumba, így tenni annyit lehet, hogy ha nem adnak, elmész magánba. Egyébként 30 hetesen 2D-s képen már nem sok látszik egyszerre a babából, akkora.
30+0 hkm
Ez nagyon változó, hol és kik adnak.
Voltam olyan Sztk-s rendelésen, ahol 500 ft volt, volt ahol ingyen adták, és még nagyon igyekezett is a nő minél jobb képet csinálni. Legutóbb pedig, hiába kértem (és kérhető is szintén 500 ft-ért), azt mondta az orvos, ilyen későn már nem lehet csinálni, túl nagy a baba. Meg se próbálta.
Szóval ajánlom én is, menj el 4D-re, nagyon érdemes, és ott adnak videót az egészről, fotókkal. Mi ott pl kétszer annyi fotót kaptunk, mint amennyi az árban volt, csak úgy... A 4D amúgy is mutatósabb, mint a sima uh-s képek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!