Van itt, akinek rendesen ki volt töltve a kiskönyve?
Az enyémbe alig van valami. Nem is látom az egésznek értelmét, főleg ahhoz képest, hogy felfújják, meg mondják, hogy mindig legyen nálam, mert mi van, ha baleset ér. Az enyémben ennyi van: az adataim (név, cím, végzettség :D ezen röhögtem, mikor először láttam, hogy a végzettségnek mekkora jelentősége van) férjem neve, meg száma. Védőnő olvashatatlan adatai, meg az orvosom annyit beírt, hogy mikorra vagyok kiírva (az egész lapra csak ennyit írt be legalulra ezt az egy dátumot).
Ezen kívül annyit írogat be ő is meg a védőnő is, a "várandósgondozásban résztvevők bejegyzései" részre hogy hányadikán voltam és hanyadikán jövök legközelebb. És ennyi. Se a kockázat besorolás, se a vércsoportom se SEMMI nincs kitöltve, egyáltalán. Persze mindenem megvan külön leleteken, meg kórlapokon, de a kiskönyvben semmi. Akkor minek csinálnak belőle ekkora ügyet? Nekem is az orvosom a 17. héten hogy úristen, hát miért nincs még kiskönyvem, hát az kell. Ehhez képest lassan 3 hónap alatt senkinek se sikerült bele semmi értelmeset írni. Gondolom, ha rosszul leszek, és megnézik, akkor majd segít, hogy benne van hogy mikor megyek legközelebb orvoshoz, meg a végzettségem egyetem...
Nekem rendesen töltötték, pedig 2 védőnőhöz jártam. A háziorvos is töltötte, mert tp. felülvizsálat is volt :-)
Az én adataim, Páromé, védőnőjé, választott gyerekorvosé, háziorvosé.
Leletek értékei, vérnyomás, súly, előző terhességeim....
A védőnő nekem töltögeti rendesen, az orvosi leleteket is átírja bele. Az orvos ír bele havonta a terhesgondozáson, hogy pl. panaszmentes vagyok (holott végig panaszkodom a vizsgálatot) meg a méhszáj értéket. Súlyt, szívhangot, vérnyomást csak a védőnő néz, és a vizeletet is ő vizsgálja, ezeket be is írja.
De a tehessséget megállapító uh nincs kitöltve, a felelős személy rész még mindig nincs kitöltve(37 hetes vagyok...), és amit az orvosnak kellett volna kitöltenie, az sincs. 28 hetes voltam, mire a kiírt dátumot beírták. (Azért volt ez baj, mert a valódi kor és a vérzés szerinti között közel 2 hét eltérés van)
Lén yeg a lényeg: védőnő tölti rendesen, az orvos és a kórházban nem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!