Tényleg 5 alkalommal látogat meg a terhesség alatt otthon a védőnő?
Nekem is kell menni hozzá X alkalommal, és ő is eljön ötször? De minek??
Szeretnék minél tovább dolgozni, ha jól leszek, de ennyi szabit kivenni, ami ezekre a látogatásokra elmegy... Nyilván orvoshoz, vérvételre, és a védőnőhöz is kell menni, de ezt az ötszöri családlátogatást nem tudom hova tenni.
Terhesség alatt nem jött ki hozzánk egyszer sem, és a baba megszületése után sem jött.
és ez most történt 2016-ban.
2014 végén-2015 elején voltam terhes, hozzám 2-szer jött ki az utolsó hetekben. Addig igazából nem is tudott volna, mert iskolába jártam, nem is voltam otthon hét közben, cska ha orvoshoz meg a védőnő rendelésére kellett menni. A szoptatásról beszélt, meg hogy mit tegyek a kórházi csomagba, mi lesz a kórházban. Akkor már nem zavart, hogy jött, addigra úgyis otthon voltam. Meg megnézte a "gyerekszobát", sok mindent nem tudott rajta nézni, mert csak átmeneti volt.
Közben költöztünk, a második terhességemet már az itteni védőnővel kezdtem. 30 hetes vagyok, még nem jött. Lehet, hogy nem is fog, mivel a nagyobb gyerekhez régebben ki szokott jönni, így ismeri a helyzetünket.
Valójában azért kellene nekik többször kimenni, mert ha kimegy és hiányosságot talál úgy am block a gyerekszobától függetlenül (nincs villany, nincs fűtés, nincs valami alap higiénia) akkor ugye jelezni kell neki, hogy mi van és kinézegetni megint, hogy változik-e ebben valami, plusz, hogy várja-e a gyereket majd valami, ami azért kell (lesz-e neki hol aludni ilyesmi). Ha pedig nem talál ilyen körülményt, akkor később esetleg azért néz még vissza, hogy hivatalosan is megállapítsa, hogy jó, azóta se kötötték ki a villanyt, meg nem a mosogatóba lehet csak lerakni a gyereket.
Persze, amennyire leterheltek, egy átlagos, normálisnak tűnő családnak nem fognak a nyakára mászkálni többnyire, de tényleg elő van nekik írva, hogy kellene. Aztán melyik hogy tudja beszorítani. Ez nem személyeskedés, ez a dolguk. (Mondom ezt úgy, hogy engem is gechire idegesített és meg is mondtam neki, hogy bejelentés nélkül meg se próbálja, mert nem fogok itthon trónolni, hogy ő bármikor becsengethessen...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!