Nem túl kevés ennyi vizsgálat?
Ha hol ertelmezem, akkor nem voltal 12. het kornyeken uh-n?
Mert az valoban fontos lett volna, az orvosod is igy gondolta, ezert kuldott el.
De azt irod, hogy onnan kuldtek a vedonohoz. Az ultrahangot nem csinaltak meg? Miert nem? A kiskonyv hianya miatt nem?
Ido meg lett volna ra, mert 14 hetes korig elvegezheto az az ultrhang ugy, hogy meg a tarkoredo ertek is realis.
Ha tenyleg jol ertelmezem es kimaadt a 12 hetes uh kompletten, akkor inkabb orvoshoz menj vissza most es kerdezd meg, hogy ennyi idosen milyen lehetosegek vannak a down szuresre. Mert az fontos lenne es talan a 20. het kornyeki uh mar keso lesz ilyen szempontbol.
Vannak vertesztek, amiket megcsinalnak ilyenkor is meg, de szerintem egy ultrahang is tenyleg idoszeru lenne meg a 20 hetes genetikai elott.
Ha rosszul ertelmeztem es volt uh a 12. het korul, akkor semmi gond, utana valoban a 20. het kornyeken jon a kovetkezo es ez igy teljesen normalis.
Ha állami terhesgondozásra jársz, ott kevés vizsálat van, épp csak a kötelezők. Ha magánorvosod van, ő tuti havonta visszarendel, amit - problémamentes terhesség esetén - én felesleges túlzásnak tartok, de hát pénz beszél...
Viszont ha kihagytad a 12. heti kötelező genetikai uh-t, az elég nagy baj. Miért nem voltál, ha megmondták, hogy menjél?! Ott szűrik ki a rendellenességek nagy részét, akkor van Down-szűrés is. Azt hiszem, 13+6-ig lehet megcsináltatni, szóval lekésted.
Ennek magadnak kell mindig utánamenni, senki nem fogja az időpontot a feneked alá rakni, és könyörögni sem fog senki. Viszont ha nem csináltatod meg őket, nem fogsz anyasági támogatást kapni.
"De még a 12.heti UH-ra sem voltam nőgyogyásznál. "
Elvesztettem a fonalat... Genetikai uh-t csak nőgyógyász, sőt, speciális szakképesítéssel rendelkező nőgyógyász végezhet.
10:30-as
2-es vagyok.
Igy mar ertem.
Szerintem elmehetsz 16 het korul orvoshoz, vidd magaddal az uh es verveteli eredmenyeket. Uh-t nem valoszinu h most csinalnak allamiban, de az eredmenyeket elmondjak neked.
A 12 hetes uh-n egyebkent a tarkoredo meret a legfontosabb (NT ugy emlekszem), illetve hogy az meretben jo-e az uh-n mert ulomagassaghoz kepest (CRL). Ilyenkor derul ki az is, hogy a magzat merete nagyjabol megegyezik-e a mensi szerint szamitott terhessegi korral, ha nagy az elteres, akkor ilyenkor meg modosithatjak a kiiras datumat, bar ezt Magyarorszagon meg nem minden orvos teszi meg. A kesobbi meretbeli elteres mar nem relevans, csak a 12. het kornyeki szamithat.
De ha a trkoredovel nagy gond lett volna, akkor szerintem mar uh-n is mondtak volna neked.
Boven eleg ennyi uh
Nem vagy beteg csak varandos nem babamozi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!