Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kb. hányszor kell különböző...

Kb. hányszor kell különböző laborokra stb. elmenni a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Az oké, hogy ha magán nőgyógyászom van, akkor ő délután-este rendel, de igazából "csak" benéz, vérvételre, vizelet vizsgálatra stb. meg ilyenekre úgy is a kórházba/védőnőhöz kell menni. Ilyenből kb. hány van? Megnéztem a kórházban, sztk-ban mindent reggel 7 és délután 3 között csinálnak, hát az nagyon vastagon munkaidő, most azon gondolkodok, hogy inkább kihagyom az egészet és keresnem kéne másik orvost, meg talán egy magánklinikát is, hogy megcsináljanak mindent anélkül, hogy munkaidőben ott üldögéljek egyik folyosóról a másikra órákig. :S
2017. márc. 29. 14:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Védőnőhöz havonta, később 2 hetente, utolsó hónapban hetente kellett járni. Ő tök külön van a többi vizsgálattól és muszáj járni hozzá, szóval hiába a magán klinika vagy orvos, a védőnőt akkor se úszod meg. Első terhességem alatt ráadásul ő adta a beutalókat is, tehát tényleg nem lehetett kihagyni. Vérvétel volt egy az első trimeszterben, utána a 24 héten cukorterheléssel együtt, utána nem emlékszem. Ultrahang elvileg van 12, 18, 24, 32 hetesen, de ahol az elsőt szültem, ott szeretik behívni az anyukákat a 36. héten is, megnézni hogy milyen a fekvése. Nst az utolsó hónapban van hetente, túlhordás esetén 2 naponta, vagy orvosfüggő, de akkor már lehet hoyg be is fektetnek.

Nekem az volt a bajom, hogy nem lehetett ezeket egy nap alatt elintézni. Egyik naé el kellett menni a védőnőhöz beutalóért, cukorterheslés csak és kizárólag szerdánként volt, de uh-ra meg úgy volt időpont, hogy pl. csütörtökre. Na ezt ugye meg nehéz beadni a munkáltatónak, hogy te egyik héten te 3-szor akarsz hiányozni, mert pont így jön ki (egyébként magánorvoshoz jártam, de az péntek délután volt, munkaidő után). Nálunk magánklinika nincs is, meg a nőgyógyászok is a kórházba küldik a kismamákat vérvételre, mindenre, tehát nem igazán oldható meg munkából való hiányzás nélkül. :(

2017. ápr. 17. 19:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem turkálási szándékkal írtam a borsos árakat, hanem azért, mert a kérdező láthatóan azt sem tudja, milyen rendezvényen van, de tőlem mindenki úgy szórja a pénzét, ahogy akarja. Nekem attól nem lesz sem jobb, sem rosszabb. :) És nem kell aggódnia a drága kérdezőnek, nekem is futná rá, csak nem azért fizetem a TB-t 15 éve, hogy utána még trimeszterenként úgy 30 ezeret kifizessek pluszban csak a vérvételre is. Mert nálunk magánban csak a toxoplazma több mint 10 ezerbe kerül, és nekem 3-szor kell megcsináltatni, mert totál negatív. Pont ez az a vizsgálat, ami tb-re pont olyan, mint magánban, nem veszít az ember semmit, azon a trimeszterenkénti fél-1 órán kívül. (Mert hogy a vérvétel 7-kor van, éhgyomorra.)

Azért kíváncsi lennék, hogy azzal a plusz 1 óra munkával trimeszterenként nettóban megkeresi-e a kérdező az árát a vérvételnek, mert csak akkor éri meg kifizetni az árát, ha ennél többet tud megkeresni a megspórolt idővel.

2017. ápr. 18. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!