Kb. hányszor kell különböző laborokra stb. elmenni a terhesség alatt?
Védőnőhöz havonta, később 2 hetente, utolsó hónapban hetente kellett járni. Ő tök külön van a többi vizsgálattól és muszáj járni hozzá, szóval hiába a magán klinika vagy orvos, a védőnőt akkor se úszod meg. Első terhességem alatt ráadásul ő adta a beutalókat is, tehát tényleg nem lehetett kihagyni. Vérvétel volt egy az első trimeszterben, utána a 24 héten cukorterheléssel együtt, utána nem emlékszem. Ultrahang elvileg van 12, 18, 24, 32 hetesen, de ahol az elsőt szültem, ott szeretik behívni az anyukákat a 36. héten is, megnézni hogy milyen a fekvése. Nst az utolsó hónapban van hetente, túlhordás esetén 2 naponta, vagy orvosfüggő, de akkor már lehet hoyg be is fektetnek.
Nekem az volt a bajom, hogy nem lehetett ezeket egy nap alatt elintézni. Egyik naé el kellett menni a védőnőhöz beutalóért, cukorterheslés csak és kizárólag szerdánként volt, de uh-ra meg úgy volt időpont, hogy pl. csütörtökre. Na ezt ugye meg nehéz beadni a munkáltatónak, hogy te egyik héten te 3-szor akarsz hiányozni, mert pont így jön ki (egyébként magánorvoshoz jártam, de az péntek délután volt, munkaidő után). Nálunk magánklinika nincs is, meg a nőgyógyászok is a kórházba küldik a kismamákat vérvételre, mindenre, tehát nem igazán oldható meg munkából való hiányzás nélkül. :(
Nem turkálási szándékkal írtam a borsos árakat, hanem azért, mert a kérdező láthatóan azt sem tudja, milyen rendezvényen van, de tőlem mindenki úgy szórja a pénzét, ahogy akarja. Nekem attól nem lesz sem jobb, sem rosszabb. :) És nem kell aggódnia a drága kérdezőnek, nekem is futná rá, csak nem azért fizetem a TB-t 15 éve, hogy utána még trimeszterenként úgy 30 ezeret kifizessek pluszban csak a vérvételre is. Mert nálunk magánban csak a toxoplazma több mint 10 ezerbe kerül, és nekem 3-szor kell megcsináltatni, mert totál negatív. Pont ez az a vizsgálat, ami tb-re pont olyan, mint magánban, nem veszít az ember semmit, azon a trimeszterenkénti fél-1 órán kívül. (Mert hogy a vérvétel 7-kor van, éhgyomorra.)
Azért kíváncsi lennék, hogy azzal a plusz 1 óra munkával trimeszterenként nettóban megkeresi-e a kérdező az árát a vérvételnek, mert csak akkor éri meg kifizetni az árát, ha ennél többet tud megkeresni a megspórolt idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!