A 12. hetes uhn annyit irtak hogy a tarkóredő <3 mm nektek se irták oda a pontos értéket?
12+1 napos voltam.
Az értékek pedig
Egy élő embrió, norm szivhangfrekvencia (meg se hallgathattam)
Bpd:20 mm
Crl:63mm
Fl 7mm
Gerinc, koponya, es szerveknél nem találtak elváltozást.
Ennek örülök is.
Viszont nem furcsa hogy nem irták oda mennyi a tarkóredő?
Vagy azt magándokinál kell pontos értéket kérni? "Pontos"
Én nem magándokinál voltam, abban a kórházban végezték az UH-t ahol szülni fogok.
Nekem ezek az eredmények lettek 12+4 hetesen:
BPD (fejátmérő): 56 mm
CRL (ülőmagasság): 56 mm
FL (combcsont): 7mm
Nyaki redő (NT): 2,5 mm alatt (normál vastagság).
A szívhangot is megmutatták, 160/min volt.
Van ahol 2,5 mm a normál határ, de van ahol a 3 mm. Neked '<3' az az jelenti, hogy 3 mm felett. Legalábbis a kacsacsőrből erre következtetek. De afelett már viszont elszokták küldeni a kismamákat további vizsgálatokra, én a helyedben megnézetném egy másik orvossal is, biztos ami biztos alapon!
35 hkm
Engem se küldtem sehova. Nem mondtak semmit.
Kerdeztem az uhs nőt hogy van rendelenesség? Nézett és annyit mondott nincs. Az ottani ügyeletes se mondott semmit csak a vérnyomásomra hogy magas de azt a lányomnak köszönhetem
Bocsánat, elnéztem!
Nem kell azonnal lehurrogni az embert, első osztályos tananyag! Te még sosem tévedtél?
Nekem sem írták, hogy pontosan mennyi, csak az volt ráírva, hogy 3 mm alatt.
Ha nem szóltak semmit ott, akor nem kell aggódnod.
Meg eza jelzés azt jelzi, hogy kisebb, mint 3 mm. Nincs baj!
Nekem SZTK-ban sima, nagyon fiatal szonográfus nézte. Sem orrcsontot, sem lepény helyzetét nem nézte. Lemérte a babát, a combcsontot és megnézte, van-e szívhang (szívfrekvenciát sem mért). A tarkóredőre annyit írt, hogy normál, 3 mm alatti (2,8 mm), de genetikai vizsgálat ajánlott. Szóban csak annyit mondott, hogy nagyon közel van a határértékhez és jó lenne egy integrált teszt és magzati szívultrahang, mert lehet, hogy szívbeteg.
Szerencsére eljutottam kemény pénzekért genetikushoz, ő jó értéket mért, kombinált tesztem is nagyon alacsony kockázatú lett, ő nézett orrcsontot is.
Szerintem SZTK-ban sima szonográfus nem fog nagyon belemenni a részletekbe. Nekem 2 perc alatt végzett, a genetikus (előző terhességeim alatt ingyen, TB alapon, most magánban) 10-15 percen át nézte a babát úgy, hogy közben sokat vártak. Az SZTK-ban rajtam kívül senki nem várt a szonográfushoz (sőt, üres volt a folyosó, pedig a rendelési idő közepén mentem), mégis kicsaptak néhány percen belül.
Hat igen ez a baj az sztkval. Letojnak.
Fizessél hogy emberként bánjanak veled ne futószalagon kezeljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!