Ti hogy fizetettek a fogadott dokinak?
7-es! Ne haragudj, de kicsit képzavarban vagy a hálapénz kapcsán. Mai magyar törvény tiltja, hogy a doki előre közöljön tarifát, műtététért vagy szülésért, akár hiszed, akar nem, ez bűncselekmény és emiatt lecsukhatják. Nézz utana!
Az én orvosom is szerette a pénzt nem mondom, de nem mondott előre tarifát, mert az benne van a terhesgondozás árában. Azt mondta, hogy amit kap annak örül. Én 12 ezret fizettem havonta a terhesgondozásra. A végén néhány vizsgálat volt a kórházban és ctg, akkor nem kért, de alkalmanként 5 ezret adtam neki, amit el is tett. Programcsászárom volt egy éve és a műtétért 40 ezret adtam pluszban és nem 120- at!!!
Első gyerekemet is nála szültem császárral, akkor ügyeletes volt és 20 ezret adtam.
Gusztustalan, ha egy orvos állami kórházban, állami eszközökkel és állam altal fizetett egyéb eü dolgozók asszisztálásával levezet egy szülést vagy végez metszést és előre leszögezi a tarifát. Ez mint említettem nem csak, hogy gusztustalan, de törvénytelen is.
Az, hogy éjjel bemegy a szülésre nem pusziért teszi, és nem is anyuka két szép szeméért, hanem, mert már előre megfizetted a terhesgondozás során. És igenis az anyuka döntse el, hogy mennyire volt elégedett a szülés során az orvossal és ne Ő határozza azt meg!
Azért tart itt ez a mostani rendszer, ahol tart, mert sok anyuka még támogatja, sőt mi több legálisnak is tartja, mint a 7- es válaszoló, hogy egy állami kórház, állam által fizetett orvosa, közli, hogy nála 120 ezer a szülés.
Ez nagyon szomorú.
Utolsó, tévedsz, egyáltalán nem törvénytelen!
Barátnőmtől 150 ezret kért a doki előre a szülés levezetéséért (állami kórházban), és számlát is adott róla készenléti díj jogcímen, magánrendelésére is hozzá járt. Ebben nincs semmi törvénytelen, ez egy ugyanolyan szolgáltatás (a készenlét), mint mondjuk a nőgyógyászati vizsgálat. Neki ennyi a tarifája azért hogy akár éjjel 1-kor is riasztható. Akinek megér ennyit a konkrét doki az kifizeti, akinek nem az nem. Nem kötelező semmi sem. Ha szerinted ez undorító akkor másik dokit keresel, ennyi.
Miattatok tart itt ez a rendszer ahol tart. Egyszerűen erre már köpni, nyelni nem lehet.
Bűncselekmény az előre közölt tarifa akkor is, ha a fejetek tetejére álltok.
Már bocs, de honnan veszed a bátorságot, hogy csak úgy oltogass? Miattam tartani itt? Ezt miből gondolod? Csak mert tisztában vagyok a tarifa meg a hálapénz fogalmával?
Attól, hogy így van, még nekem sem tetszik, pláne amilyen összegeket elkérnek csak mert a vajúdás vége felé hajlandóak betolni a fejüket. Mind a kétszer ügyeletesnél szültem, és egy cseppet sem bánom. De attól még ez van. A fogadott orvosnak tarifái vannak. Megteheti, hogy megmondja, mennyiért vállal szülést. Nem illegális, de nem is kötelező igénybe venni.
Hűha..... Nem tudom ezek után merjem e megkérdezni, de szerintetek mi van, ha esetleg olyat csinál amivel nagyon nem vagyok elégedett, pl bunkó, nincs képben stb.... Vagy mondjuk indítani kell, és Ő pont úgy intézi, hogy akkor indít amikor ügyeletes... És ha akkor épp 5 nő szül???? Nem volt még magándokim, nem tudom mit engedhetek meg magamnak, és mik lehetnek az elvárásaink... Eddig azt hittem, hogy ez a 120.000 egy reális összeg, rendelési díj tízszerese, amit sokalltam az a heti 12000, de azok alapján amiket írtatok igencsak belenyúltam.
Egyébként ctg-t írtam nem ő csinálja, ott sincs, az kórház, ő csak megnézi...
Igen általában a rendelési ár tízszerese szokott lenni.
Ha nem előre fizetsz és mondjuk be se jön a doki akkor persze nem kell kifizetned, vagy esetleg csökkentheted az összeget bizonyos esetekben, de azért ha te elfogadtad az általa mondott összeget akkor úgy korrekt ha kifizeted.
De biztos a te dokid is rendel kórházban is, nem? Csak azért elmenni heti kétszer a magánrendelésére hogy megnézze a ctg-t tök felesleges, mert azt bármelyik doki meg tudja nézni. RÁadásul a 40. hét után azt hiszem minden nap van ctg, akkor naponta perkálsz majd 12 ezret?
15-ös! Miért idegesíted magad rajtam? Nem mindegy neked, hogy mit gondolok? Én úgy gondolom, hogy a hozzád hasonló gondolkodású anyukák miatt tart ott ez a rendszer, ahol tart.
Nem vagyok jogász, hogy tudjam hol kell keresni, de belinkelném neked, hogy ez igenis bűncselekmény. Valamelyik évben volt erről szó, minden hírműsor ezt fújta és azt is, hogy hálapénzt már legálisan el lehet fogadni. Tele volt vele minden hírműsor.
Kérdező! Az itt válaszolók értékrendje szerint mindenképp ki kell fizetned a 120 ezret a dokinak. Ha bunkó volt és úgy beszélt veled, mint a kutyával, akkor is. Kivéve persze, ha nem fárad be a szülésedre, akkor megúszod. Szóval hallgass nyugodt szívvel a net okos népére és perkáld neki a 120 ezret mindenképp, mert ez így korrekt!
Engem tényleg mindenki véleménye érdekel, de nem lehet, hogy nem miattunk tart itt a rendszer, hanem a hanyag rendszer miatt tartunk mi ott, hogy inkább kifizetünk "illegálisan" százezreket minthogy kockáztassunk???
Hidd el nekem sem a fáról hullik le az a 120000. Ahol én szülök (direkt nem írom hol) ott ahogy hallottam ennyit kérnek az orvosok, bár biztos van kivétel. Sajnos ilyen világot élünk... Nekem tényleg csak az a problémám hogy a heti vizittel és annak díjával úgy érzem jócskán átestünk a ló túloldalára, és ezek szerint nem csak úgy érzem, hanem így is van...
Jajjj inkább ne szólalj meg többet, mert már nagyon fárasztó ez a sok ostobaság amit összehordasz.
Menj, számolj el 10-ig, aztán valahogy fogadd el, hogy a tarifa nem hálapénz. De ha nem fogadod el, az sem érdekel, csak ne köpködj már itt, hogy ki miatt tart itt az ország, mert ez szánalmas szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!